אימפריה: פיצרייה חדשה מבית מבשלת שניט נפתחה ליד בלומפילד

בדרככם לבלומפילד. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)
בדרככם לבלומפילד. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)

הבר-מבשלה לא מפסיק להפתיע: אחרי שפתח עוד שלוחה באזור הארבעה, השניט שולח ידיים דרומה עם פיצרייה חדשה שנפתחה בקרבת תחנת בלומפילד, שרוצה לספק חוויה מושלמת של נשנוש ליד הבירה, אבל גם להיות המקום השכונתי לפיצה וטרופית עבור הילד. הרימו כוס

19 בספטמבר 2023

כמו רבים, גם אנחנו ציפינו שעם פתיחת הרכבת הקלה, שדרות ירושלים יחזרו לעצמן. עכשיו זה מתחיל להתממש. בכיכר עם המזרקה, ליד תחנת בלומפילד, נפתח ממש היום (שלישי) מקום עם חתיכת ייחוס – פיצרייה מבית מבשלת הבירה שניט. הקונספט פשוט ומדויק לאזור, כי מה יותר מתאים לזלול בדרך למשחק מאשר פיצה לוהטת ובירה קרה?

Schnitt – Craft Pizza & Beer, בשמו הרשמי, ממוקם בחזית מלון "משכנות רות דניאל". היה זה לקוח קבוע של שניט המקורי, ברחוב הארבעה, שקישר בין בעלי המלון לבעלי המבשלה איתי לייפר, אמיר נוימן ויואב עלון. "נפגשנו והיה קליק. חשבנו יחד מה נכון לעשות, והם העלו רעיון להביא תנור ולהכין פיצה. ההצעה נפלה על אוזניים קשובות כי רצינו להגיש פיצה בשניט – אוכל קל ומהיר הכנה שהולך טוב עם בירה, והוא גם רווחי", מספר לייפר.

מספר חודשים הושקעו בהכנת המקום לתפקודו החדש: מטבח קטן עם דלפק הפונה לרחוב, ספסלים ושולחנות לישיבה משותפת שהוצבו ברחבה החיצונית, ובניית חדר קירור גדול לאחסון 80 חביות בירה בתנאים אופטימליים. על ערוץ הכיבוד aka הפיצה הופקדה השפית מעיין נדיר (פיצרייה בר מאייר האוס), שיצרה פיצה על בסיס בצק בהתפחה של 24-48 שעות. תערובת הקמחים כוללת בין היתר קמח אורז וסויה ליצירת מרקם פריך ויציב יחסית. "אני אישית אוהב פיצה נפוליטנית אבל היא מחזיקה מעמד זמן קצר מאוד ולכן לא מתאימה לאכילה ליד בירה. מבחינת טופינגז, סיפרנו למעיין מה אנחנו אוהבים על הפיצה והשארנו את ההחלטה בידיים שלה".

לטובת השכונה. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)
לטובת השכונה. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)

ולהלן תוצאת ההחלטה: פיצה מרגריטה; פיצה בוראטה עם עגבניות שרי צלויות וזיתי קלמטה; פיצה ספייסי ורדה עם חלפיניו, פטריות, זיתים ירוקים ותרד; פיצה יוונית עם חציל קלוי, עגבניות שרי, פטה, בצל מקורמל וזיתי קלמטה; ביאנקה פונגי – רוטב גבינות, פטריות, שום קונפי וארוגולה; הוואי פינת בלקן עם פטה, אננס וחלפיניו וגם פיצה פרימוורה, עם פלפל קלוי, בצל מקורמל, תרד ופרמזן. המרגריטה שטעמנו דקה יחסית וקראנצ'ית, עם שוליים תפוחים ומתפצחים ורוטב טעים – כל מה שאפשר לבקש מפיצה. המחיר 60-75 ש"ח לפני הנחת הפי האואר, מיועד להיטיב עם תושבי האזור. "אנחנו רוצים להיות זולים ולהגיע להורים וילדים שיוצאים מהמתנ"ס הסמוך. שהם יוכלו לבוא לפיצה – תהיה גם פיצה לילדים – טרופית ובירה אחרי החוג. בסוף אנחנו לטובת הקהל, משרתים אותו ועושים זאת בכיף. אם נראה שילדים רוצים פיצה עם תוספת מסוימת נכין, ואם לקוח מבקש משהו נעשה כל מה שאפשר כדי להיענות. זו הדרך שלנו תמיד ובכל מקום".

פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)
פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)

הבירה שליד הפיצה מגיעה, כמובן, ממבשלת שניט – אך לא רק. מתוצרת המבשלה נוכחות תמיד הלאגר ובירת החיטה, לצד 6-8 סוגי בירה משתנים. בתפריט תמצאו גם בירות אורחות משתנות, למשל הובגובלין רובי, וכן סיידר ופינק למונייד. בימי ההרצה מצ'פר המקום את הלקוחות ב-25 אחוז הנחה. "ברגע שנרגיש בנוח או שחשבון הבנק יהיה דליל מדי, נעלה למחיר מלא", אומר לייפר. אתם כבר יודעים מה לעשות – רוצו, ומהר, כי זה מחיר ששווה מאוד לנצל כל עוד הוא קיים.
דרך בן צבי 1, ראשון-חמישי מ־17:00 עד אחרון הלקוחות, שישי-שבת מ־12:00 עד אחרון הלקוחות