תירס סקסואל: 13 מנות התירס הכי טובות בעיר

צלעות כבש? לאאא, צלעות תירס. בושוויק (צילום: בן יוסטר)
צלעות כבש? לאאא, צלעות תירס. בושוויק (צילום: בן יוסטר)

חשבנו שאי אפשר להמציא את התירס מחדש - אבל מתברר שטעינו: מיטב המסעדות המקומיות הופעות אותו להרבה יותר סקסי, מעניין וטעים - על פיצה או מתחת גיוזה, בצלעות ובקלח שלם: קטיף התירס בשיאו ושפים מגישים אותו בכל הזדמנות

10 באוגוסט 2021

צלעות תירס | בושוויק

השף עינב אזגורי (נורדיניו) עושה במטבח של בר הקוקטיילים האהוב את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב, או לפחות בין הכי טובים – אוכל ברים מתובל שכיף לאכול בידיים ולכבות בהרבה אלכוהול. צלעות תירס משוחות בתועפות חמאה, קלויות בגריל פחמים ומוגשות על ביסק סרטנים מחברות את הנהנתנות החזירית עם עדינות אירופאית למנה שאי אפשר להפסיק לזלול. 52 ש"ח.
בושוויק

תירס בגריל | האחים

אם אתם פריקים של תירס כמונו, תעופו על גרסת מסעדת האחים במשכנה החדשה בבית ציוני אמריקה: קלח תירס גילי בג'וספר מתובל בתועפות איולי פימנטון פיקנטי, גבינה צפתית ולימון. 48 ש"ח. מצדו השני של הכביש במסעדת דוק מוגש תירס גילי צלוי בלבוש שונה ומעניין לא פחות, עם כוסברה ובצל ירוק, רוטב סריראצ'ה מתוצרת בית, הבנרו ואבן יוגורט.

מתוק, מעושן ופיקנטי. האחים (צילום: ציון ברנץ)
מתוק, מעושן ופיקנטי. האחים (צילום: ציון ברנץ)

פנה קוטה תירס ושרימפס | WEISS

השף גיל דהאן מכין מתירס טרי ויוגורט פנה קוטה במתיקות עדינה, ועליה הוא מניח שרימפס קריסטל צרוב וטוויל פריך. כל היופי הזה משכשך בציר שרימפס ותירס, וכדאי מאוד לנצל את סלסלת הלחם כדי לנגב את הרוטב עד תומו כי הוא פשוט ממכר. 64 ש"ח.
WEISS

פנה קוטה תירס ושרימפס. WEISS
פנה קוטה תירס ושרימפס. WEISS

קאצ'ו א פפה | פרא

במסעדה של יוצאי אימפריית רותי ברודו מוגשת גרסה מקורית לקאצ׳ו א פפה – מנת פסטה איקונית עםפקורינו ופלפל שחור. דף פסטה טריה מתוצרת בית ותירס משוח בחמאה מזוקקת עולים על גריל פחמים ומוגשים ברוטב ציר תירס ועשבי תיבול, עם עירית קצוצה וכמובן פרמזן ופלפל שחור. 68 ש"ח.
פרא

קאצ'ו א תירס. פרא (צילום: אביעד פלד)
קאצ'ו א תירס. פרא (צילום: אביעד פלד)

גיוזה עוף וקרם תירס | סאן יאנג

באסייתית החדשה שהפתיעה את המבקר שלנו תוכלו לנשנש גיוזה עוף על קרם תירס – כיסוני בצק פריכים עם כרישה צלויה ובצל ירוק מונחים על שמן צ'ילי וקרם תירס מתוק עדין. אפשר ומותר לא לחלוק ופשוט להזמין מנה לנפש. 48 ש"ח.
סאן יאנג

גיוזה עוף. סאן יאנג (צילום יח"צ)
גיוזה עוף. סאן יאנג (צילום יח"צ)

ריזוטו תירס וקלמרי | מגזינו

באיטלקייה האהובה מכין השף עידו אדרי מהירק הצהוב ריזוטו תירס וקלמרי – קרם מתוק עדין ועשיר מתירס גילי, שמנת ופרמזן ועליו קלמרי סגול מהים התיכון, קרם פרש ועירית. כמה פשוט ככה מנצח. 98 ש"ח.
מגזינו

ריזוטו תירס וקלמרי. מגזינו (צילום: כרמל קוך)
ריזוטו תירס וקלמרי. מגזינו (צילום: כרמל קוך)

סה טו | פיצה 9

מאחורי המספר מסתתרת פיצת הדגל של הפיצרייה הנפוליטנית בפשפשים: בצק פריך, מלוח במידה וטעים מאוד ועליו קרם פולנטה מתוצרת בית, מוצרלה, פטריות ושמן כמהין. אם יישאר לכם מקום לכו על הסקנד בסט – פיצה עם פרושוטו, ארוגולה ופרמזן. 68 ש"ח.
סה טו 

פיצה פולנטה טרייה ופטריות. סה טו (צילום: גיל אבירם)
פיצה פולנטה טרייה ופטריות. סה טו (צילום: גיל אבירם)

קוקי סן ז'אק וקצף תירס | תמנע

ברצף המסחרר שמרכיב את ארוחת הטעימות בתמנע תמצאו מנת קוקי סאן ז׳אק, סלט פריחולס חם מקסיקני עם בייקון טלה, וינגרט צ׳יפוטלה ודבש, תפוח עץ טרי וקצף תירס. 350 ש"ח לארוחה בת שש מנות.
תמנע

תמנע (צילום: אסף קרלה)
תמנע (צילום: אסף קרלה)

פאניס דבאייל | קפה אסיף

בתפריט הצהריים של המסעדה במרכז הקולינרי החדש אסיף מוגשת מנה ראשונה המחברת תירס ופאניס – מאכל שמוצאו מפרובאנס, בדרך כלל בצורת אצבעות כמעט כמו צ'יפס, עם חוץ פריך ותוך קטיפתי שמזכיר פולנטה, בתוספת סלט ריג׳לה וצ׳אטני תירס. 32 ש"ח.
קפה אסיף

קפה אסיף (צילום: אורי אלנבוגן)
קפה אסיף (צילום: אורי אלנבוגן)

קלחי תירס בטאבון | קלארו

השף רן שמואלי מטפל בתירס במינימום התעסקות ומוסיף טעמים ומרקמים שמחמיאים למתיקות הטבעית: קלח שלם צלוי בטאבון עם איולי שמנת חמוצה ושאטה, חמאת בייקון וגבינת קדוש. מנה ששווה להגיע במיוחד בשבילה, למרות שגם שאר התפריט לא פראייר. 58 ש"ח.
קלארו

תירס בטאבון. קלארו (צילום: יהונתן בן חיים)
תירס בטאבון. קלארו (צילום: יהונתן בן חיים)

פסטה סרטנים | ג'ורג' וג'ון

מנת דגל שמככבת בתפריט המסעדה מיום פתיחתה ותמיד כיף לחזור אליה: אטריות ביצים דקות מבושלות בציר סרטנים וחמאה חומה, מוגשות עם בשר סרטנים כחולים על קרם תירס מתוק, פירורי בריוש ומרווה ובוטרגה. 110 ש"ח.
ג'ורג' וג'ון

ג'ורג' וג'ון (צילום יח"צ)
ג'ורג' וג'ון (צילום יח"צ)

דג בוויניגרט תירס | סרפינה

באיטלקייה בצפון העיר מגישים סשימי דג ים צרוב קלות בוויניגרט צלעות תירס גילי טרי צלוי בטאבון, יחד עם עלי גפן פריכים, צ'ילי וירוקים. 68 ש"ח (58 ש"ח עם סלמון).
סרפינה

סרפינה (צילום: מיכאל יעקבי)
סרפינה (צילום: מיכאל יעקבי)

POMO | פרחי זוקיני ושרימפס על פולנטה

מבחינתנו פולנטה תמיד באה בזמן, אפילו כשבחוץ המעלות נוסקות. באיטלקייה ברמת החייל מכין שף שחר ברנע פולנטה מתירס טרי ומוסיף פרחי זוקיני ושרימפס במנת ביניים מנצחת. 89 ש"ח.
POMO

פולנטה זוקיני ושרימפס. פומו (צילום יחצ)
פולנטה זוקיני ושרימפס. פומו (צילום יחצ)