תערובת פלאפל להכנה ביתית? אזרנו אומץ לנסות

העיצוב מרשים, היוזמה מבורכת - אבל איך הטעם? ניסינו את תערובת הפלאפל החדשה של חלי ממן וחזרנו עם בשורות מפתיעות

פלאפל של חלי ממן. צילום: בועז אוחנה
פלאפל של חלי ממן. צילום: בועז אוחנה
21 ביולי 2015

לניסים גרמה יש פלאפל, ולחלי ממן, מסתבר, יש פלאפל דיאטטי. "קבוצת התמיכה לאורח חיים בריא" הנושאת את שמה משווקת כעת את המאכל הלאומי – שמעמדו התערער בעשור האחרון עם התחזקות מעמד הסביח – בגרסתו האפויה והבריאה. המותג משווק שתי תערובות שונות (פלאפל רגיל ופלאפל ירוק) להכנה ביתית מהירה ללא חומרים משמרים, עם מינימום קלוריות, לטענתם, ומקסימום ערך תזונתי. במחווה לחולי הצליאק, התערובת אינה מכינה גם גלוטן.

כוונתה של חלי ממן הייתה לרענן את שוק הפלאפל, אך עוד לפני מבחן הטעימה התברר כי המוצר החדש מתברג באופן טבעי בשוק נוסף. מזוודת הברזל המעוצבת, שבתוכה קיבלתי את השקיות המכילות את התערובת, משכה אליה את חברי המערכת כפרפרים לאור: כל אחד ראה בה את הבית החדש של כלי התפירה שלו. נכון שהשנה היא 2015, וחובבי העוגיות הדניות הולכים לעולמם מדי יום, אך תופתעו לגלות שמסתובבים בינינו צעירים בשנות העשרים לחייהם שעדיין מחזיקים כלי תפירה בארון. בקטע לא אירוני בכלל.

צילום: בועז אוחנה
צילום: בועז אוחנה

המוצר מעוצב אמנם בטוב טעם, אבל מה עם הטעם של הפלאפל? בעקבות ההוראות שעל השקית הכנתי תערובת שהספיקה לכ־20 כדורים קטנים. אפיתי אותם למשך 12 דקות בתנור (חלי ממן תרשה לכם גם לטגן אותם, בטענה ש"ספיגת השמן במוצר מינימלית"), מה שגרם לבית להריח כמו פלאפליה בנווה שאנן. במבט ראשון, התוצאה הייתה מבהילה למדי. בהתחשב במרקם ובצבע, היה נדמה כי מצפות לי בתנור עשרים עוגיות טחינה שנאפו יתר על המידה. כשאזרתי את האומץ לטעום את אחד הכדורים הופתעתי לטובה. פלאפל משובח זה לא – אבל אפשר בהחלט לקרוא לזה פלאפל.

18 ש"ח לשקית. להשיג בקבוצות חלי ממן ברחבי הארץ