מלך הביצה: 12 מנות האגס בנדיקט הכי טובות בעיר
על מאפין, בתוך קרואסון, על לחם בריוש רך וריחני ומלווה ברוטב הולנדז מפנק - אספנו את 12 מנות האגס בנדיקט הכי טובות בתל אביב
1. נורמן
המאפין בריח חמאה, פרוסות הסלמון המעושן והסידור בצלחת – האגס בנדיקט של נורמן היא אסקפיזם מושלם לכל מי שחפץ באווירה חו"לית לצד הביצים שלו. המנה המדויקת מעניקה חוויית בנדיקט מושלמת: נוטפת סטייל, בדיוק כמו החלמון שמלטף את המאפין. אפשר להחליף את הסלמון בבייקון והאם או בתרד מאודה (64 ש"ח).
2. קלארו
תפריט הבראנץ' של קלארו הוא ההתלבטות הקשה של השבוע. בין המנות המוצעות בו, תמיד צצה לה מנת הבנדיקט הים תיכוני שאי אפשר להפסיק לאכול: ביצים עלומות על בריוש טרי תוצרת בית עם עגבנייה צלויה בטאבון, תרד חלוט, רוטב הולנדז חמים, פטרוזיליה רעננה וצ'ילי חרוך (58 ש"ח).
3. טראק דה לוקס
גדול יותר, מושחת יותר ושמן יותר: ככה אנחנו אוהבים לפתוח את סוף השבוע. טראק דה לוקס בנתה את התפריט בדיוק בשבילנו עם ביצה עלומה על בריוש קלוי עם תרד חלוט, רוטב הולנדז ובריסקט בעישון חם (59 ש"ח, מוגש רק בשישי ושבת 10:00־13:00).
4. דלאל
קלאסיקה אירופית פוגשת את הים התיכון בתוך קרואסון טרי ומסוכן. השף גולן גורפינקל סידר מוקש קולינרי שעלול להזיק לבגדים שלכם: ביצים עלומות עם סלמון כבוש, תבשיל תרד, טוביקו שחור והולנדז הדרים. אנחנו ממליצים להתארגן על מפית או לאכול עם סכין ומזלג (56 ש"ח).
5. אוגיז
הדיינר האמריקאי שהתמקם בשוק לוינסקי מציע מנה מתוחכמת ומפתיעה לכל חובבי הבנדיקט. לא עוד סלמון מעושן בין הביצים השלוקות, כי אם סלמון קונפי בתיבול תה שחור עם עשבי תיבול והולנדז טרגון. המנה מגיעה עם סלט ירקות קטן ולא מעט רגשות אשם על הזלילה הבולמוסית (56 ש"ח).
6. בנדיקט
המסעדה שלקחה את השם הקדוש והפכה אותו למותג: ביצים עלומות על בריוש קלוי עם אספרגוס צרוב, שרימפס מוקפץ בשום קונפי ובשר עגבניות ברוטב הולנדז. המנה מוגשת עם לחמים, סלט ושתייה. זוכרים שאפשר לאכול שם גם בלילה? (73 ש"ח).
7. משייה
כמיטב המסורת המלונאית, ארוחת הבוקר כאן מוגשת כבופה מגוון עשיר במשך כל השבוע. אל תפספסו את הבנדיקט בנוסח פלורנטין: ביצה עלומה שמונחת על חלה מהטאבון עם תרד מוקרם, סלמון, פסטו של ריג'לה וכוסברה (95 ש"ח).
8. בראסרי
כשבבראסרי הגישו אגס בנדיקט לפני 12 שנה, היו מעט אנשים שהבינו שמדובר בסוד כמוס. השנים עברו, והמנה המפורסמת הפכה ללהיט באבן גבירול: ביצים עלומות עם אספרגוס מוגשות על מאפה בצק עלים ורוטב הולנדז חמים (69 ש"ח).
9. גוצ'ה דיינר
האחות הקטנה והשובבה של גוצ'ה מגישה את אחת ממנות הבנדיקט הכי מושחתות בתל אביב. הביצים אמנם עלומות, אבל התוספת: בריוש קלוי בחמאה, פרוסות אווז מעושן וצלוי, רוטב הולנדז מדויק, ובצד – הום פרייז פריכים (51 ש"ח).
10. ביסטרו גרינברג
גם יושבי השכונות הצפוניות מקבלים ייצוג הולם למנה הבראנצ'ית. כאן יכינו לכם כל יום בנדיקט בשתי ורסיות: המנה הקלאסית על בריוש עם בייקון קריספי ורוטב הולנדז, או בנדיקט פלורנטין – על בריוש עם רוטב תרד, שמנת וסלמון כבוש (64 ש"ח).
11. דיקסי
המסעדה הוותיקה של חיים כהן הייתה מחלוצי בשורת הבנדיקט בעיר, עם ביצים עלומות שמונחות על אינגליש מאפינס הנאפים במקום כל בוקר. המנה מוגשת עם בייקון ורוטב הולנדז כשבצד ההום פרייז האגדי (והממכר) וסלט בוקר (46 ש"ח).
12. Brown
במתחם G בחלק הצפוני של העיר מסתתרת מנת בנדיקט פשוטה וטובה של שתי ביצים עלומות עם סלמון בכבישה ביתית או נקניק ברזאולה משובח שמוגשת עם תרד חלוט ורוטב הולנדז (52 ש"ח).