מלך הביצה: 12 מנות האגס בנדיקט הכי טובות בעיר

על מאפין, בתוך קרואסון, על לחם בריוש רך וריחני ומלווה ברוטב הולנדז מפנק - אספנו את 12 מנות האגס בנדיקט הכי טובות בתל אביב

בנדיקט
בנדיקט
17 באפריל 2016

1. נורמן

המאפין בריח חמאה, פרוסות הסלמון המעושן והסידור בצלחת – האגס בנדיקט של נורמן היא אסקפיזם מושלם לכל מי שחפץ באווירה חו"לית לצד הביצים שלו. המנה המדויקת מעניקה חוויית בנדיקט מושלמת: נוטפת סטייל, בדיוק כמו החלמון שמלטף את המאפין. אפשר להחליף את הסלמון בבייקון והאם או בתרד מאודה (64 ש"ח).

לנורמן

אגס בנדיקט של נורמן (צילום: אנטולי מיכאלו)
אגס בנדיקט של נורמן (צילום: אנטולי מיכאלו)

2. קלארו

תפריט הבראנץ' של קלארו הוא ההתלבטות הקשה של השבוע. בין המנות המוצעות בו, תמיד צצה לה מנת הבנדיקט הים תיכוני שאי אפשר להפסיק לאכול: ביצים עלומות על בריוש טרי תוצרת בית עם עגבנייה צלויה בטאבון, תרד חלוט, רוטב הולנדז חמים, פטרוזיליה רעננה וצ'ילי חרוך (58 ש"ח).

לקלארו

אגס בנדיקט של קלארו (צילום: עדי גיא)
אגס בנדיקט של קלארו (צילום: עדי גיא)

3. טראק דה לוקס

גדול יותר, מושחת יותר ושמן יותר: ככה אנחנו אוהבים לפתוח את סוף השבוע. טראק דה לוקס בנתה את התפריט בדיוק בשבילנו עם ביצה עלומה על בריוש קלוי עם תרד חלוט, רוטב הולנדז ובריסקט בעישון חם (59 ש"ח, מוגש רק בשישי ושבת 10:00־13:00).

לטארק דה לוקס

אגס בנדיקט של טראק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)
אגס בנדיקט של טראק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)

4. דלאל

קלאסיקה אירופית פוגשת את הים התיכון בתוך קרואסון טרי ומסוכן. השף גולן גורפינקל סידר מוקש קולינרי שעלול להזיק לבגדים שלכם: ביצים עלומות עם סלמון כבוש, תבשיל תרד, טוביקו שחור והולנדז הדרים. אנחנו ממליצים להתארגן על מפית או לאכול עם סכין ומזלג (56 ש"ח).

לדלאל

אגס בנדיקט של דלאל (צילום: מאיר כהן)
אגס בנדיקט של דלאל (צילום: מאיר כהן)

5. אוגיז

הדיינר האמריקאי שהתמקם בשוק לוינסקי מציע מנה מתוחכמת ומפתיעה לכל חובבי הבנדיקט. לא עוד סלמון מעושן בין הביצים השלוקות, כי אם סלמון קונפי בתיבול תה שחור עם עשבי תיבול והולנדז טרגון. המנה מגיעה עם סלט ירקות קטן ולא מעט רגשות אשם על הזלילה הבולמוסית (56 ש"ח).

לאוגיז

אגס בנדיקט של אוגיז (צילום: תומר הרמן)
אגס בנדיקט של אוגיז (צילום: תומר הרמן)

6. בנדיקט

המסעדה שלקחה את השם הקדוש והפכה אותו למותג: ביצים עלומות על בריוש קלוי עם אספרגוס צרוב, שרימפס מוקפץ בשום קונפי ובשר עגבניות ברוטב הולנדז. המנה מוגשת עם לחמים, סלט ושתייה. זוכרים שאפשר לאכול שם גם בלילה? (73 ש"ח).

לבנדיקט

בנדיקט פלורנטין של בנדיקט
בנדיקט פלורנטין של בנדיקט

7. משייה

כמיטב המסורת המלונאית, ארוחת הבוקר כאן מוגשת כבופה מגוון עשיר במשך כל השבוע. אל תפספסו את הבנדיקט בנוסח פלורנטין: ביצה עלומה שמונחת על חלה מהטאבון עם תרד מוקרם, סלמון, פסטו של ריג'לה וכוסברה (95 ש"ח).

למשייה

בנדיקט של משייה (צילום: גיא יחיאלי)
בנדיקט של משייה (צילום: גיא יחיאלי)

8. בראסרי

כשבבראסרי הגישו אגס בנדיקט לפני 12 שנה, היו מעט אנשים שהבינו שמדובר בסוד כמוס. השנים עברו, והמנה המפורסמת הפכה ללהיט באבן גבירול: ביצים עלומות עם אספרגוס מוגשות על מאפה בצק עלים ורוטב הולנדז חמים (69 ש"ח).

לבראסרי

אגס בנדיקט של הבראסרי (צילום: עידית בן עוליאל)
אגס בנדיקט של הבראסרי (צילום: עידית בן עוליאל)

9. גוצ'ה דיינר

האחות הקטנה והשובבה של גוצ'ה מגישה את אחת ממנות הבנדיקט הכי מושחתות בתל אביב. הביצים אמנם עלומות, אבל התוספת: בריוש קלוי בחמאה, פרוסות אווז מעושן וצלוי, רוטב הולנדז מדויק, ובצד – הום פרייז פריכים (51 ש"ח).

לגוצ'ה

אגס בנדיקט של דיינר (צילום: שי בן אפרים)
אגס בנדיקט של דיינר (צילום: שי בן אפרים)

10. ביסטרו גרינברג

גם יושבי השכונות הצפוניות מקבלים ייצוג הולם למנה הבראנצ'ית. כאן יכינו לכם כל יום בנדיקט בשתי ורסיות: המנה הקלאסית על בריוש עם בייקון קריספי ורוטב הולנדז, או בנדיקט פלורנטין – על בריוש עם רוטב תרד, שמנת וסלמון כבוש (64 ש"ח).

לביסטרו גרינברג

אגס בנדיקט של ביסטרו גרינברג (צילום: אנטולי מיכאלו)
אגס בנדיקט של ביסטרו גרינברג (צילום: אנטולי מיכאלו)

11. דיקסי

המסעדה הוותיקה של חיים כהן הייתה מחלוצי בשורת הבנדיקט בעיר, עם ביצים עלומות שמונחות על אינגליש מאפינס הנאפים במקום כל בוקר. המנה מוגשת עם בייקון ורוטב הולנדז כשבצד ההום פרייז האגדי (והממכר) וסלט בוקר (46 ש"ח).

לדיקסי

אגס בנדיקט של דיקסי (צילום: אסף רזון)
אגס בנדיקט של דיקסי (צילום: אסף רזון)

12. Brown

במתחם G בחלק הצפוני של העיר מסתתרת מנת בנדיקט פשוטה וטובה של שתי ביצים עלומות עם סלמון בכבישה ביתית או נקניק ברזאולה משובח שמוגשת עם תרד חלוט ורוטב הולנדז (52 ש"ח).

אגס בנדיקט של בראון (צילום: אפיק גבאי)
אגס בנדיקט של בראון (צילום: אפיק גבאי)