האופטימי האחרון: בית אריאלה יציינו 20 שנה ללכתו של דודו גבע

הספרייה העירונית תערוך ערב לכבודו של הקריקטוריסט, הקומיקסאי והאמן שחסרונו עדיין מרוגש גם במרחק שני עשורים. ב"עדיין אופטימי" (28.10) תמצאו תערוכת קריקטורות פוליטיות של גבע, הרצאות, סדנאות, יריד פנזינים וגם את הענקת אות ברווז הזהב לקומיקס ויצירה עצמאית. תישארו אופטימיים
ישנם מעט מאוד יוצרים שאובדנם מורגש גם בחלוף שני עשורים כמו דודו גבע ז"ל. הקריקטוריסט, הקומיקסאי והאמן יצר כמה מהדימויים המפוכחים ביותר של התרבות הישראלית – לרבות הברווז, שאם לא ידעתם אף זכה לתואר אזרח כבוד של העיר תל אביב-יפו, לציון הקשר הסימביוזי בין העיר ליוצר. ואנחנו עדיין זוכרים, גם אם כבר פחות אופטימיים. בסוף החודש (28.10) גם בבית אריאלה יזכרו את גבע באירוע מיוחד הכולל תערוכות קריקטורות, סדנאות, הרצאות, יריד פנזינים והענקת אות ברווז הזהב לקומיקס ויצירה עצמאית.
>> ביחד בחושך: 8 תערוכות להתחבא בהן בסופ"ש, חג, חול ומועד
האירוע, שזכה לשם הראוי "עדיין אופטימי", יתקיים בחללי בית אריאלה בניהולם האמנותי של שאול בצר ושרון קנטור, ויכלול מגוון פעילויות בחינם לקהל הרחב, ביניהן שוק פנזינים שיציע דוכני פנזינים ישראלים באוצרות ג'קי פאנק וברוח הברווז, הופעה של הרכב הג'אז New Horizon Trio, סדנת פנזין אישי של חבורת A4 (שזה אומר שיעור לא פרטי בבניית סיפור עם יוצרי הקומיקס הנהדרים גלנדון ואיזבלה), הרצאה של צחי פרבר על המדור המיתולוגי "שירת הברווז" של גבע, הרצאה של מנהל ספריית הקומיקס בבית אריאלה גבי טרטקובסקי על דמותו של יוסף הפקיד ביצירתו של גבע. ואם אתם לא זוכרים מיהו יוסף, במהלך החודש תוכלו למצוא בתחנות האוטובוס ברחבי העיר מבחר מעבודותיו של גבע, יחד עם קובי ניב, מתוך רצועת הקומיקס "יוסף ואחיו", שפורסמה בעיתון "העיר".
לאורך הערב גם תוכלו להביט בתערוכת קריקטורות פוליטיות מאת דודו גבע ומיצירתו המשותפת עם קובי ניב, כי מה הטעם בלי כמה סטריפים מיוצר עצמו. בנוסף, תתקיים סדנת יצירת ספרון קומיקס אישי עם דנה בר לב באופן בלעדי למחזיקי דיגיתל ובתשלום סמלי של 20 ש"ח. בשיאו של הערב, ב-21:00, יתקיים בפעם השלישית אירוע הענקת אות ברווז הזהב ע"ש דודו גבע לקומיקס ויצירה עצמאית, בעלות קלה של 40 ש"ח. הפרס, שמוענק לפועלים ופועלות בשדה הקומיקס הלא מי יודע מה מתגמל, יוגש בערב שחוגג את קהילת הקומיקס, הקריקטורות והיצירה העצמית בהנחיית רועי אלעני, ובהשתתפות זאב טנא, רחלי רוטנר, קרן כץ ויואל רון, עופרה רודנר, רומן אייזנברג, רונה ישראל קולת, חגי פרשטמן ודניאל סינאיסקי, שגם יעניקו את האות לזוכה שיוכרז במהלך הערב. חיפשתם אופטימיות תל אביבית חבוטה? זמן טוב לחזור למקור.
"עדיין אופטימי" – 20 שנה ללכתו של דודו גבע, 28.10, 18:00-23:00, בית אריאלה, שדרות שאול המלך 25, תל אביב
לפרטים נוספים וכרטיסים