בגלגול הזה: 3 מקומות שהכניסו את האוכל הדרוזי לוייב התל אביבי

עם כל הכבוד לפיתה הדרוזית בסנטר (באמת נו, גדלנו עליך), האוכל הדרוזי מגיע בהרבה יותר צורות וטעמים מאשר עם לאבנה. בר האוכל הטרנדי, הדוכן המשודרג וארץ המתוקים המוזהבים - תל אביב הכירה בשנים האחרונות אוכל דרוזי קצת אחר, ואנחנו רוצים לספר לכם עליו
עבור תל אביבים, במשך שנים רבות מדי אוכל דרוזי הסתכם בעיקר בפיתה עם לאבנה בדיזנגוף סנטר ואולי כמה עלי גפן, אם יש לכם מזל. חאלס, חלפו הימים שאנחנו מעמידים פנים שאנחנו באוהל אירוח, אוכלים מנות שמלהיבות תיירים מאנגליה – המטבח הדרוזי הכל כך עשיר, עם הטוויסט היחודיי והמסורתי שבו זמנית מחבר ומפריד אותו מהמטבח הערבי, יכול וצריך להיכנס לתל אביב במגוון דרכים חדשות, משלב הפיין דייניג ועד לרחוב. זה עוד לא קורה הרבה, אבל כשזה קורה מדובר במקומות יוצאות דופן. היום אנחנו ממליצים עם 3 מקומות שמכניסים את האוכל הדרוזי לתל אביב. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> "בא לי יפו קולינרי": אירועי האוכל שיראו לכם את הצד הטעים של יפו
AB-CD
למה כדאי: בר אוכל שמח שמשלב מוזיקה ערבית עכשווית, משקאות אלכוהוליים בניחוח ים תיכוני, וכמובן גם תפריט ים תיכוני מהודק שיצר שף לואי חלבי (זוכרים אותו מ"מאסטר שף"?) עם השפעות רבות מהמטבח הדרוזי עליו גדל בירכא., לצד נגיעות מקומיות ועכשווית. לא סתם המקום הפך לאחד מנקודות העניין של דיזנגוף החדשה.
מה טעים: יש שני סוגי מלפוף ועז'ינה ספיחה, אבל באנו בשביל השישברק במילוי הבקר וזיגוג היוגורט שאנחנו זוכרים עוד מהאודישן.
אווירה: הכיף של דיזנגוף עם הנוף לגליל.
>> AB-CD, דיזנגוף 174

דרוזינגוף
למה כדאי: צמד חברים מדליית אל כרמל שמביאים מדי יום לתל אביב אוכל דרוזי שהוכן על ידי בשלניות בבית, ומגיע אליכם חם וטרי. אין פה יציאה מהקווים המסורתיים, אבל זה בדיוק הקסם של המקום כי מעבר לפיתה עם הלאבנה וממולאים מתבקשים, תמצאו שם גם מאפים דרוזים נהדרים שעד כה היה קשה להשיג בעיר.
מה טעים: מאפה רימונים וקשק – גבינה דרוזית מיושנת בעלת טעם עמוק, שנותנת פייט לחמיצות הרימונים.
אווירה: דוכן אוכל רחוב דרוזי משודרג למיני מסעדה.
>> דרוזינגוף, דיזנגוף 154

פינג'ן
למה כדאי: לא נשחרר אתכם בלי קצת מתוקים, נכון? החנות של בוגרת "בייק אוף ישראל" נור יוסף נחתה בעיר בינואר האחרון לחיך המקומי מעט מן המגדים הדרוזיים והערבים האהובים עליה, ופייר גם עלינו. עיצוב מוזהב ומנצנץ שבהחלט מזמין פנימה לטרוף את כל המתוקים הנאים – את חלקם יוסף מייצרת במקום, את השאר מלקטת מקונדיטוריות גליליות וממזרח ירושלים – עושים חשק להיכנס לחנות ולהמתיק את היום.
מה טעים: יש כל כך הרבה דברים קטנים ומושלמים, אבל אנחנו עוד מפנטזים על עוגיות המעמול, שמייצרים במיוחד למקום בעבודת יד ולפי מתכון המבוסס על בצק סולת במילוי תמרים, טחינה טבעית ותיבול של קינמון, הל וציפורן. וואו.
אווירה: לא כל הנוצץ זהב – חלק זה סתם דבש.
>> פינג'ן, שנקין 27
