מנה של מסעדה: 3 מנות שווארמה מדהימות שלא מגיעות בפיתה

פאבה גירוס, גרקו (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
פאבה גירוס, גרקו (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

השווארמה כבר מאיימת להדיח את ההמבורגר ממעמדו כאוכל הרחוב המועדף על תל אביב, ובמקביל לנסיקה באיכות של השווארמה התל אביבית, היא החלה לחלחל גם למנות מצולחתות ומשוכללות יותר במסעדות. רק תבחרו: יוונית, טורקית או טריפוליטאית?

הפופולריות הגואה של השווארמה הביאה איתה זינוק איכותי מרשים בשנים האחרונות, אחרי עשורים שבהם השתרכה תל אביב הרחק מאחורי מעוזי השווארמה של נצרת וחיפה. תקראו לה דונר, תקראו לה גירוס, תקראו לה איך שתרצו, העיקר שגילופי בשר עסיסי ומתובל ימצאו את עצמם בפיתה עם טחינה או יוגורט וחריף, בדרכם לעקוף את ההמבורגר כמנת אוכל הרחוב הפופולרית ביותר בארץ. והמקצוענים כבר יודעים: אם השווארמה מעולה, חבל לבזבז מקום בבטן על הפיתה. בחרנו להמליץ היום על שלוש מסעדות שמגישות מנות מצולחתות ששווארמה היא רק אחת ממרכיביהן. לא בא לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> "זזה": סיפור אהבה שהתחיל בחתונה והגיע להעיר את פארק התחנה
>> קאנה: קפה שכונתי, עמוס ספרים וידידותי ללפטופים נפתח בפלורנטין

איסקנדר // ניבו גריל בר

למה כדאי: ניבו גריל בר הוא המקום החדש של ג'אן אולג'ון, מהמשפחה הטורקית המתוקה שייסדה לנו את מוטפאק ושינתה את מפת השווארמה העירונית. יש כאן קבב מושלם ועוד מנות טובות עם טאץ' טורקי טעים, אבל לא בשביל זה באנו.
מה טעים: מנת האיסקנדר של אולג'ון נחשבת בעיניי רבים (ובעיניינו, שזה מה שחשוב) למלכה הבלתי מעורערת של מנות אוכל הרחוב בעיר: גילופי דונר דקיקים ועסיסיים, יוגורט סמיך, רוטב עגבניות מעודן, קרעי פיתה, קצת (הרבה) סמנה מלמעלה ופלפל חריף מהגריל. שערי גן עדן נפתחו על הלשון שלכם.
אווירה: אין אבל למי אכפת. באנו לסגוד פה למנה הזאת.
>> ניבו גריל בר, ויטל 2

איסקנדר אצל "ניבו". צילום: ג'אן אולגון
איסקנדר אצל "ניבו". צילום: ג'אן אולגון

שקשוקה שווארמה // ד"ר שקשוקה

למה כדאי: בינו גבסו היה ועודנו מחלוצי השווארמה האיכותית בעיר, עוד מהימים שבהם היה מעמיד סיח בחצר של יועזר בר יין וכל הפודיז היו באים להסתער. השווארמיה הקטנה "בינו בפיתה" שנפתחה בחצר היפואית בעשור הקודם כבר נסגרה למרבה הצער, אבל הסיח עדיין עומד גאה ומעולה במסעדה של גבסו.
מה טעים: על השקשוקה של הדוקטור מתקבלות אצלנו ביקורות מעורבות בשנים האחרונות, אבל החיבור בינה ובין השווארמה של בינו עדיין מייצר אלכימיה מופלאה של טעמים עזים ומנחמים. מנה שרבים ניסו לחקות בעשור האחרון אבל טרם נתקלנו במישהו שבאמת הצליח.
אווירה: תיירותית אבל למי אכפת.
>> ד"ר שקשוקה, בית אשל 3

יא וואראדי איזה סיח. שווארמה בינו (צילום: פייסבוק/ד"ר שקשוקה)
יא וואראדי איזה סיח. שווארמה בינו (צילום: פייסבוק/ד"ר שקשוקה)

פאבה גירוס // גרקו

למה כדאי: האימפריה של גרקו גייסה לשורותיה את שף תומר אגאי, והוא הקים עבורה את הסופלקיה הצמודה ושידרג דרמטית את איכות הסופלקי והגירוס שמגישים גם במסעדה עצמה (ולא שהיא הייתה נמוכה קודם). למעשה, אם מתעלמים מטרמינולוגיה יוונית, מדובר באחת השווארמות הטובות בעיר כרגע.
מה טעים: מנת הפאבה גירוס של גרקו הייתה מצוינת גם קודם, אבל השדרוג של הסופלקיה הפך אותה למעדן אמיתי. הפאבה הצהובה, החומוס של היוונים, משתלבת נפלא עם גירוס העגל-כבש העסיסי ועז הטעמים ונותנת לו קונטרה עדינה. מנה לפנתאון.
אווירה: צפונית אבל למי אכפת.
>> גרקו, גרינברג 25