"זזה": סיפור אהבה שהתחיל בחתונה והגיע להעיר את פארק התחנה

האנשים הטובים של "אוטו יין" פגשו את האנשים הטובים של קייטרינג "בסקט" בחתונת שטח אליה גויסו, ועכשיו הם מתאחדים לשלושה חודשים ב"זזה", פופ אפ אביבי קליל ונהדר בפארק התחנה המתחדש. הרבה יין טוב, הרבה ביסים טעימים, הרבה ספייס וירוק בעיניים. זזנו?
התרגלנו כבר שכשאומרים לנו "פופ אפ" מתכוונים לאירוע שמתקיים שניים-שלושה ימים, שבוע גג, מכניס אותנו לפומו, והופ, נעלם כלעומת שבא. אנחנו צריכים קצת יותר יציבות מזה בחיים כרגע, ולכן היה ממש נחמד לגלות שהפופ אפ החדש שנפתח בימים אלה בפארק התחנה, הגיע כדי להישאר איתנו עד סוף יוני, שזה נצח במונחים של המציאות הכאוטית הזאת. קבלו את "זזה", שהוא בדיוק הפופ אפ האביבי שלא ידעתם שאתם צריכים.
>> קאנה: קפה שכונתי, עמוס ספרים וידידותי ללפטופים נפתח בפלורנטין
>> מהפכה במטבח: הרפורמה ברישוי מסעדות יצאה לדרך. זה טוב לנו?
מדובר בשת"פ מעולה ביותר בין אוטו יין, בר היין הנייד הראשון בישראל, ובין בסקט, קייטרינג עונתי מהטובים שיש במחוזותינו. הם ינחתו יחדיו בפארק התחנה המתחדש לשלושה ימים מדי שבוע (כולל סופ"ש) כדי להשקות ולהאכיל אותנו היטב. מטבע עיסוקם, גם אוטו יין וגם בסקט לא רגילים להיות קבועים במקום אחד כל כך הרבה זמן ואין ספק שאנחנו המרוויחים העיקריים. ולמה "זזה" אגב? כי היא בכל זאת כאן לקצר ותזוז מפה בקיץ.

מאחורי אוטו יין עומדים הזוג יעלי קינן ואלירן חפץ יחד עם דנה חפץ (אחותו של אלירן). השלושה נודדים ברחבי הארץ עם אוטו היין שבנו בעצמם בין אירועים, אירועי שטח, חתונות ושלל מועדים משמחים, והופכים את המשקה האהוב עלינו מכולם ליותר נגיש וידידותי ופחות מאיים ויומרני, עם מגוון גדול שנאצר מיקבים קטנים, גדולים, מקומיים, ארטיזנליים ועוד. את קייטרינג בסקט, שמבשל אוכל עונתי, מקורי וטרי ומאחוריו עומדים עומרי גואטה, יונתן ויצמן, דני זק ונאור ארוך, הכירו אנשי אוטו יין באחת חתונות השטח אליהן הם מגיעים מדי פעם, ויחדיו הם החליטו לעבור לשלב הבא ולהתמקם במקום קבוע-זמני בפארק התחנה.

ומה זה אומר בשבילכם? שלושה ימים בשבוע שהמקום פתוח ומציע ביסים מצוינים ומקוריים, מגשים מהנים לחלוקה, כוסות יין החל מ-25 ש"ח ותחושה שמתישהו יהיה פה סבבה דווקא. אגב, גם מופעים וערבי תרבות יתארחו כאן מפעם לפעם וכבר קיבלנו ספוילר שאיילה מחתנומי תגיע עם "בין הקולות". כן כן מה ששמעתם.
"זזה" התמקמה במבנה בפארק התחנה שבעבר איכלס את ויקי כריסטינה, והחלה לחמם מנועים. "אני מאוד אוהב את פארק התחנה ומה שיש לו להציע", מסביר אלירן חפץ. "הוא אסתטי, יש בו ספייס ענק ואוויר, ילדים יכולים להתרוצץ בו חופשי, הוא שנייה מהרכבת הקלה, ממוקמם בין נווה צדק, ליפו ופלורנטין והוא אידאלי למה שאנחנו רוצים להביא: חוויה טעימה ואיכותית ובה בעת קלילה וקז'ואלית.

טעימה ואיכותית אבל עדיין קלילה? אנחנו בפנים. בתפריט ניתן למצוא סלט קיסר עם בייקון מהטובים שטעמנו, כאשר הבייקון מוסיף עניין אמיתי למנה ומקפיץ את הביס (39 ש"ח), שקית שעועית ירוקה עם שמן זית ושום ירוק עונתי (36 ש"ח), סלט עגבניות שרי וכדורי לאבנה (39 ש"ח), לצד מגשי אווירה שמאפשרים מה שנקרא לפתוח שולחן וכוללים מגש שרקוטרי (68 ש"ח), מגש גבינות מובחרות (65 ש"ח) או מגש קובנה עתירת חמאה עם שמנת חמוצה, עגבניות מגורדות וביצה קשה (38 ש"ח).

בגזרת הביסים – ברוסקטה ויטאלו טונטו נהדרת (21 ש"ח), ברוסקטה סרדין שבור בטעם של פעם (בקטע חיובי, 21 ש"ח), בריוש בשר מפורק עסיסי (27 ש"ח) ולקינוח קרואסון קטן עם גבינת שחת וריבה ביתית (19 ש"ח) או פיינט קטן של גלידה משובחה מבית סטודיו ג'לטו שאפשר גם להוסיף לה בריוש (18-28 ש"ח). ומה תשתו? לברדורס די פטוריה לבן מפורטוגל (25\95 ש"ח לכוס ולבקבוק), גרייפ אבקדשן, גונץ מסלובניה שהוא כתום למתחילים (35\180 ש"ח), שיראז של יקב פינטו המקומי (40\265 ש"ח) ועוד 30 לייבלים של יין מקורי ומעניין.
שאלנו את עמרי גואטה, השף של בסקט, איך זה מרגיש להיות במקום קבוע ואחד? "אני אוכל לענות לך על זה ביוני", הוא אומר בחיוך. ואנחנו דווקא אופטימיים. עד כמה שאפשר להיות פה, כן?
>> "זזה", פארק התחנה 17 ב', שלישי 00:00-18:00, שישי 16:00-10:00, שבת 17:00-10:00