לא על השניצל לבדו: 3 כריכי חלה מומלצים ששוברים את התבנית

רק לנעוץ את השיניים. קורנביף בחלה. (שישקו. צילום: מתוך עמוד הוולט)
רק לנעוץ את השיניים. קורנביף בחלה. (שישקו. צילום: מתוך עמוד הוולט)

עכשיו, אחרי שעבר מספיק זמן מאז שטרנד השניצל בחלה נגמר, אנחנו סוף סוף מרגישים מספיק בנוח להגיד שיש עוד דברים טעימים שאפשר וכדאי לדחוף לתוך חלה, ולנו יש המלצות על מקומות שיודעים מה לשים שם. או, זה מרגיש הרבה יותר טוב ככה להוריד את זה מהלב

הרגלים הם דבר שקשה לשבור, ומשום מה בעשור האחרון סצינת האוכל של תל אביב התרגלה רק למילוי אחד בחלה שלנו – שניצל. אז ברור, אנחנו מבינים למה שניצל בחלה הפך ללהיט כזה גדול, אבל גם שמנו לב שזה בא על חשבון דברים אחרים שפעם אהבנו להזמין בחלה. מה עם קצת יצירתיות? מה עם לצאת מגבולות הפריך? מה עם קצת חריף בבקשה? היום אנחנו ממליצים על 3 כריכי חלה שהשאירו את השניצל בצד, ודחפו משהו יותר מקורי לתוך החלה. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> במערה מתחת לאדמה של שרונה מסתתר המקום הכי בריא בתל אביב

קציצות | מרחביה 7

למה כדאי: כי מאיפה בא בכלל השניצל בחלה? הרגלי ארוחת שישי ולא פחות, ארוחת השאריות משישי. נו מה, לא נתקע גם קציצות בשר עם החלה שנשארה? אל תגידו לנו שהיהודים שהמציאו את החלה לא חיכו שאמא תתפוס תנומה כדי לפתוח את סיר הקציצות ולגנוב איזה שתיים על פרוסה.
מה בכריך: קציצות בקר בסגנון ביתי עם אריסה, טחינה, סחוג, ארוגולה, בצל סגול, עגבניה וקורנישונים ולא תתעוררו לארוחת בוקר אחרי המנה הזו.
אווירה: הבית של אמא בשוק לוינסקי
>> מרחביה 7

קציצות בשניצל. מרחביה 7. (צילום יעל בונפיס, יח״צ וולט)
קציצות בשניצל. מרחביה 7. (צילום יעל בונפיס, יח״צ וולט)

דג קריספי | קפטן הוק

למה כדאי: בסדר, גם אנחנו מבינים את הקסם המיוחד של הקראנץ' השניצלי מול הרכות של חלה ספוגת מטבוחה, אבל מי אמר שחייבים עוף? גם דג אפשר לטגן, ובקפטן הוק עושים אותו לשלמות – יש לכם אפשרות לבחור אם יטגנו לכם דג קוד או סלמון, ואז לטרוף את זה בחלה עם כל טוב. שינוי קטן אבל כל כך משמעותי.
מה בכריך: מיונז, צ׳יפוטלה, אריסה, לימון כבוש , מלפפון חמוץ, חסה, עגבניות ובצל סגול – ביס מרענן וקראנצ'י למי שעוד חולם על שניצל, אבל גם רוצה לגוון.
אווירה: הים ביפו לא רחוק מהצלחת
>> קפטן הוק, עמיעד 13

קוד מטוגן בחלה. קפטן הוק. (צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה)
קוד מטוגן בחלה. קפטן הוק. (צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה)

קורנדביף | שישקו

למה כדאי: כי אם כבר הלחם יהודי, למה לא ללכת למסורת יותר עתיקה מהשניצל האוסטרי, ולדבוק בהרגל היהודי של נקניקי מעדניות כמו הדוד שלנו מאמריקה. החמארה של שישקו ידאגו לכך שזה יהיה מהרכיבים הכי טובים, ואתם רק צריכים לנגוס ולדמיין שאתם יושבים בכץ דלי, ומתנשאים על כל הגויים מסביב שאוכלים בלחם.
מה בכריך: פיסות קורנביף איכותי, חרדל, איולי פיקנטי, כרוב כבוש וקורנישון, ובאמת שלא צריך יותר מזה.
אווירה: בין מנהטן לשוק הכרמל.
>> שישקו, הכובשים 48

סורי חבר'ה, רק הקורנביף נכנס לחלה. צילום: אנטולי מיכאלו
סורי חבר'ה, רק הקורנביף נכנס לחלה. צילום: אנטולי מיכאלו