חול המועד והאש הגלויה: 3 מסעדות שיודעות בדיוק מה לשים על הגריל

אנחנו רוצים שיפודים עם הרבה שיפודים. השיפודים שעושים את תל אביב (צילום: שאטרסטוק)
אנחנו רוצים שיפודים עם הרבה שיפודים. השיפודים שעושים את תל אביב (צילום: שאטרסטוק)

כנראה שהפוגה בין חגים עושה לנו חשק לבשר שנזרק על הגריל, ונעשה למידת שלמות. ובתקופה האחרונה תל אביב הוצפה במסעדות גריל שחורכות את הבשר (או הדגים, אנחנו לא שופטים) לשלמות, אז מצאנו לכם 3 מסעדות שכאלו, כדי שתרגישו את חול המועד כמו שצריך

בתל אביב תמיד יש מה לעשות במהלך חול המועד, שלא לדבר על מקומות לאכול בהם אוכל לא כשר, אבל מחוץ לעיר המסורת בחול המועד היא בערך לעשות על האש. למה, לכם יש משהו יותר טוב לעשות במהלך ימי הביניים האלו? אה, אתם עובדים? טוב סליחה, אז תוכלו להתחבר למסורת בדרך אחרת – הדרך התל אביבית – שהיא מסעדות גריל, החלופה שלנו לעל האש (זה אומר שבמקום להסריח מפחמים אנחנו משלמים, וזה עובד). היום אנחנו רוצים להמליץ לכם על 3 מסעדות גריל מצוינות. לא בא לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> הגודל לא קובע: 9 בתי קפה קטנים ומתוקים שמעירים את תל אביב

דה גריל רום

למה כדאי: כי אנחנו לא רוצים שהפופ-אפ הזה יגמר לעולם. מסעדת הסטייקים המוערכת ממלון המלך דוד בירושלים נחתה בחלל האיקוני שאכלס עד לא מאוד מזמן את מסעדת אנימאר הנהדרת, ומספקת סניף תל אביב לא כשר ללהיט הירושלמי. כן, זה אומר סטייק משכשך בחמאה אם זה מה שבא לכם, וגם אויסטרים ומולים – אבל אנחנו באנו לפה בגלל הבשר על הגריל בגרסתו האיכותית ביותר.
מה טעים: מה לא טעים? לשלם על סטייק. אבל נתמודד עם זה בפעם אחרת, היום אנחנו מזמינים ניו יורק סטייק ב-65 ש"ח ל-100 גרם.
אווירה: ניו יורק בצלחת והנוף הכי יפה בתל אביב.
>> דה גריל רום, הירקון 87

משהו לנעוץ בו שיניים. The Grill Room (צילום: איתמר גינסבורג)
משהו לנעוץ בו שיניים. The Grill Room (צילום: איתמר גינסבורג)

בוצ'ר אנד סאנס

למה כדאי: הסוד הקטן הזה של שוק הכרמל התגלה לנו לאחרונה, ומאז אנחנו לא מפסיקים לרייר על הפוטנציאל. האנשים הטובים מקצביית-העל בוצ'ר שופ פותחים למשך יומיים בשבוע את "בוצ'ר בפיתה" בחלל השכן שלהם בשוק, ושם מתחבאים כמה מנתחי הבשר הכי מעניינים שנכנסו אי פעם לתוך פיתה בעיר הזאת, המיטב של הקצב, הישר מהגריל לפיתה. כן נו, פיתה – אנחנו לא שומרים, אבל אפשר לקחת גם בצלחת.
מה טעים: 180 גרם של אנטריקוט בפיתה, או פיקניה, צ'וריסו או פרגית ומרגז, אבל מטיבי הלכת ידעו ללכת הישר לחלקי הפנים: לב/כבד עגל, שקדי עגל בפיתה ועוד הפתעות שמדי פעם צצות כספיישלים נוטפים ומפתים.
אווירה: פיתה בשוק, אין יותר פשוט מזה.
>> בוצ'ר אנד סאנס, חבשוש 31, ימי חמישי-שישי

בפיתה, לא בפיתה, העיקר שיהיה על גריל. בוצ'ר בפיתה (צילום: אופיר טוקר)
בפיתה, לא בפיתה, העיקר שיהיה על גריל. בוצ'ר בפיתה (צילום: אופיר טוקר)

השחף

למה כדאי: מסעדת הדגים ופירות הים הזו מעלה ניחוח נוסטלגי של שנות התשעים, אבל לגמרי מחדשת את פארק המסילה בריח נהדר ואווירה ייחודית שמתחילה כבר עם שלט הניאון האולד-סקול של המסעדה, ממשיכה בתפריט המנוילן ומסתכמת בארוחה לא יומרנית, גם במחירים. אם רציתם אווירת גריל ישנה בטוויסט מודרני, ועוד מול הנוף העירני של פארק המסילה, אז למה לא אמרתם קודם? ממש חיכינו לכזו.
מה טעים: הדגים! הם מגיעים הישר מהדגה של זנו באשדוד, ונוחתים לכם בצלחת אחרי ביקור בגריל (או בטיגון, אבל לא באתם לפה עבור זה). דניס או לברק על הגריל נשמע כמו זהב, אבל מהסוג שמוצאים בים ומשאיר רק עצמות על הצלחת.
אווירה: כמו שמסעדה ים תיכונית מודרנית אמורה להרגיש, כולל שולחנות הנירוסטה.
>> השחף, הרצל 22 פינת סמטת הבד

פותחים שולחן. "השחף" (צילום: שחר סגל)
פותחים שולחן. "השחף" (צילום: שחר סגל)