לא השתנה הלילה הזה: 17 המנות הכי לא כשרות לפסח בתל אביב

אנחנו מכבדים מי שרוצה לשמור על פסח שמח וכשר, אבל עבורנו פסח שמח לא יכול להיות כשר. דאגנו לכל החוטאים המתוקים שרק רוצים להינות מהחמץ שלהם כרגיל גם במהלך החג כאילו אין כפייה דתית בעולם. בחרנו את מנות החמץ שהכי עושות לנו חשק, ומצאנו את המקומות שמכינים אותן טוב גם בפסח
רק השבוע דווח כי משרד העבודה הטיל קנס של כרבע מיליון שקל לחנות שהעסיקה עובדים יהודיים בשבת. ולא נעים לומר, אבל אמרנו לכם. לאורך כל שנות פעילותנו, טיים אאוט דיווחה וקידמה עסקים שמספקים אופציה שפויה לחילוני הרעב מתוך אמונה בחופש הבחירה, ומתוך הבנה שמול האמונה הזו עומדים פוליטיקאים, עסקני דת ובעלי אינטרס לדרוך לנו על החופש. ותל אביב עודנה חופשית, לפחות עד שהמשטרה החשאית תתחיל לבדוק לנו את המקפיא לפיתות בפסח. אז במיוחד בשבילכם – אנשים שרק רוצים לאכול מה שהם רוצים – אספנו רשימה של מאכלי החמץ הכי טובים בתל אביב שתוכלו גם להשיג בחול המועד. כי אנחנו נדיבים ונחמדים ולא רוצים שיחסר לכם כלום.
>> הא לחמא טעימא: 15 בתי מאפה בתל אביב שפתוחים כרגיל בפסח
>> 5 עוגות כשרות לפסח שיהפכו את החג למושלם (ועוד 6 שסתם אהבנו)
אנילוטי תפוחי אדמה ומסקרפונה // בר 51
תודה לאלוהי הפחמימה ולבר 51 שהאנילוטי הרך והמבורך הזה מוגש כרגיל. אנילוטי, באיטלקית, הם כובעי נזיר ותודה לאל שאף אחד לא נזיר כאן ונוכל לאכול אותם כמו שאנחנו אוהבים גם בחול המועד. נזכיר כי מדובר כמובן בכיסוני פסטה ענוגים, ממולאים בתפוחי אדמה ומסקרפונה ונחים להם ברוטב חמאה, יין לבן ומרווה. הירקון 59, 03-5406680

לבן בפיתה // מזנון
לבן בפיתה, אנטרקוט בפיתה, פולדד בורגר בפיתה והחיים שלכם בפיתה, העיקר שתהיה פיתה. המזנונים של איל שני (מלבד הכשר ברמת החייל) עובדים כרגיל בפסח זה ואופים לנו בנוהל פיתות טריות, גמישות ובשרניות, ובתוכן מכניסים עולם ומלואו ועושים לנו טוב על הלב. האהובה עלינו היא הפיתה הלבנה שממנה הכל התחיל, עם טחינה, כרובית וקצת חריף (כן, הוא לא מתכוון לסטייק לבן).
מזנון אבן גבירול 23 // מזנון שרונה מרקט

פיצה // לה טיגרה
במקדש הפיצות הפלורנטינאי יודעים ששבוע בלי הפיצה הנפוליטנית הכי טובה בעיר זה יותר ממה שאנחנו מסוגלים לשאת כרגע. הפיצה המפורסמת הצדיקה את שמה עם שוליים חרוכים ובצק גמיש, עמוסה בתוספות יחודיות כמגון גבינת סטראטצ'לה נמסה, ארטישוק, מורטדלה (אבל גם פפרוני קלאסי בגרסתו האיכותית ביותר). איכשהו, בחול המועד, היא אפילו יותר טעימה. פרנקל 9

פיתות וחומוס // אבו חסן עלי קרוואן
בעוד הסניף ברחוב הדולפין סוגר את שעריו בפסח כמחווה לשומרי הכשרות, בסניף בשבטי ישראל עסקים כרגיל וטוב שכך. אפשר להירגע עם פיתות רכות לנגב בהן את החומוס-מסבחה הכי טוב בעיר, כדורי פלאפל טריים ומהבילים ושוב פעם פיתות לניגוב וכן הלאה. זיכרו: חומוס באבו חסן הוא ממנהגי החג החשובים שלנו. תכבדו.
שבטי ישראל 14

פסטה // לאבה
לשמחתנו, אין איזור בפארק המסילה שלא מריחים ממנו את הניחוח הכי טוב בעיר. זה כולה חמאה ושום, אבל הריח שולח הישר למסעדת מישלן בפריז. הריח המשכר הזה הוא הודות לפסטה הטרייה הטובה בעיר, מבית לאבה. אז כפי שאתם יודעים, קשה לקבל מהפסטה נאצי התחייבות גמורה ומוחלטת, אבל ממש הצלחנו להבין ממנו שתהיה פסטה טרייה ומושלמת גם בימי הפסח. התוספות משתנות, אבל היא תמיד טרייה, מקורית ומנחמת בדיוק כמו שפסטה צריכה להיות.
סמטת בית הבד 7

זוקיני פריטה // קלבריה
בקלבריה מבית בנצי ארבל אפשר למצוא את כל מיני החמץ והפחמימה המוכרים והאהובים. פסטות מופלאות מקמח לבן, פיצות וגם מעדנים דרום איטלקיים מטוגנים כמו הזוקיני פריטה, שהם סופגניות תפוחות וקטנות מזוקיני מטוגן, קמח סולת, גבינת ריקוטה טרייה ומוצרלה לביס מנצח אחד נמתח במיוחד.
קינג ג׳ורג׳ 29

גיוזה // מנטנטן
גם כיסונים הם סוג של נחמה, במיוחד בימים שבהם (קצת) יותר קשה להשיג אותם. אנחנו שמחים לבשר לכם שהגיוזות של מנטנטן ימולאו ויקופלו כרגיל גם בחוה"מ. האהובים עלינו הם במילוי עוף כי אנחנו פשוטות, אבל אוהבים כמובן גם את מילוי הירקות המאודים וממליצים על מילוי בטן החזיר למי שממש רוצה לאכול לא כשר בחג הזה. זו חירותכם. נחלת בנימין 57

קריספי צ׳יקן // סילי קיד
אחת הרעות החולות של מדינתנו (מקום 736 בבדיקה האחרונה שלנו) היא שמקומות שאינם כשרים כלל מתחילים פתאום להגיש את האוכל הלא כשר שלהם בלחמניית תפוחי אדמה כשל"פ בטעם של פלסטיק ומרקם של קרטון. אז תודה לסילי קיד, שעל אף השם החליטו לנהוג בחוכמה, ולהגיש את העוף המטוגן והפריך הנהדר שלהם בלחמניות האווריריות, הנפלאות והמקומחות שלהם. אגב, החוכמה מוכיחה את עצמה, כי בימים אלה הם חונכים סניף נוסף בנאות אפקה, שגם הצפוניים שבתושבי העיר יהינו מעוף פריך ראוי לשמו. יונה הנביא 48, פנחס רוזן 65

המבורגר // מרלן
אז אחרי שהרגענו עם הלחמניות הנורמליות בסילי קיד, נעדכן שגם בבורגר מרלן שומרים על שפיות ומגישים את הבורגר המצוין עם התיבול הסודי בלחמניות הרגילות והפריכות שלהם, ממש ללא חשש קמח תפוחי אדמה או כל תחליף אחר. תוסיפו קצת צ'יפס ותקנחו בעוגת גבינה ניו יורק והנה לכם ארוחה עם כל אבות המזון. שדרות בן ציון 2

ברוסקטות // הלנה
לא רק אוכל רחוב יש לנו בראש: כמובן שגם במסעדות היותר פיין שיש לעיר להציע לא מקפידים על קלה כחמורה, אבל במסעדת הלנה שבבית הלנה רובינשטיין יש ספציפית ויטרינת ברוסקטות מרשימה וצבעונית, שאנחנו רוצים להרגיע ולספר לכם שתהיה שם עבורכם גם בפסח. פאן קוט טומאט, מונטידיטו (צנים קלוי) טונה, מונטידיטו פטה כבד ונוספות. הברוסקטות בגודל ביס וחצי, והן נהדרות, מתובלות נפלא ומתפקדות כפתיחה אידאלית להמשך הארוחה. שדרות תרס"ט 6

בורקסים // בבקה בייקרי
בורקסים הם אות דוגמה ומופת לחמץ מנחם ואדיר שאין מצב שאלוהים התכוון שלא יהיה זמין בכל יום בשנה. בבבקה בייקרי עושים זאת כמו שצריך ומאפשרים לכם ערימת בורקסים בגודל מושלם לנשנוש חסר עכבות. יש במילוי קשקבל עשיר, במילוי זיתים וגם בורקיטס קטנים ושובבים במילויים משתנים.
>> להשיג בכל סניפי הרשת

פאד תאי // בית תאילנדי
אתם מסתכלים עכשיו על המסך ושואלים את עצמכם מי בא לבית תאילנדי רק בשביל לאכול פאד תאי. אל תהיו ילדים. הפאד תאי של בית תאילנדי הוא בית ספר לפאד תאי. והוא ילמד אתכם פאד תאי מהו. הבשורות הטובות הן שבבית תאילנדי יש את כל האטריות והפחמימות הרגילות גם בפסח הזה, ואנחנו כבר מתרגשים לקראתן. תזמינו פאד תאי ואל תתווכחו איתנו. אנחנו ניקח פאד וואן סון.
בוגרשוב 8
ספנקופיתה // גרקו בייקרי
למי שלא התמזל מזלו לנפוש ביוון בחג החירות הנוכחי, שכל קשר בינו לבין אשכרה חירות מקרי בהחלט, נספר שבגרקו בייקרי פחמימות כרגיל. אז אולי יוון אין אבל ספנקופיתה יש, ואפשר לזלול מאפה מבצק פילו קראנצ'י-קריספי לפי מיטב המסורת היוונית, ממולא בגבינת פטה, עלי תרד, בצל ירוק ושמיר לפינאלה. טיילת שלמה להט 17

קלצונה נוטלה // ברוקלין
אנחנו ממש גאים במאכל החמץ הזה, בין היתר משום שאנחנו היינו מהאחראיים להחזירו למדף. רואה ביבי? אנחנו יודעים לקחת אחריות כשצריך. אז הקלצונה נוטלה חזר, ולא יילך מאיתנו כל כך מהר ועל כן תמצאו אותו גם בימי חול המועד. חמים, טעים וכה מלא בנוטלה. מלבדו כמובן, בברוקלין עסקים כרגיל עם פיצה נהדרת בנוסח ניו יורקי, דקיקה, איכותית וגדולת מימדים. יהודה הלוי 45 // קינג ג׳ורג׳ 88 // דיזינגוף 276

פאנקייק יפני // קוקו נקו
כנראה שהתור לקוקו נקו לא ייעלם גם בחול המועד. למעשה, ואולי אפילו להפך. אז אם אתם לא ממהרים לשום מקום, ובא לכם לדחוף חמץ וכמה שיותר ממנו – אז קדימה, קצת תור לא הרג אף אחד. מלבד ראמן נהדר עם אטריות חיטה גמישות ובעבודת יד (היי, זה גם חמץ!), נמליץ להזמין הכבר במעמד הזמנת הראמן גם פנקייק יפני גבוה, אוורירי, רך ומבורך וממש לא כשל"פ. הכנתו פשוט לוקחת זמן, אבל מבטיחים לכם שלא תתחרטו. יש שוקולד חלב וקצפת, מאצ׳ה וקצפת או קרם אוסקה עם דובדבן אמרנה. מה לעשות, טעים החמץ הזה. פלורנטין 5

בוריטו // טאקרייה
במסעדת אוכל הרחוב המקסיקנית האהובה מגישים את הבוריטו האהוב עלינו כרגיל כי יודעים שקשה לנו בלעדיו. מלבד בוריטו דקיק ומצוין מקמח חיטה בתוספת פריחולס, גוואקמולה, אבוקדו וסלסה וורדה, תמצאו גם נאצ׳וס פריכים לנשנוש האולטימטיבי, טאקוס דג לא פראיירים בכלל וגם צ׳ורוס מטוגן ומושלם לסיים בו את הארוחה גדושת הגלוטן. אם הלכתם על הזמנה הביתה – אנחנו מאוד ממליצים על דיל ארוחת הטאקו לארבעה. לבונטין 28 // נירים 1

מלא סוגי חמץ // פוד טרמינל
כנגד ארבעה בנים דיברה התורה התל אביבית – סושי, המבורגר, פאד תאי וכנפיים פריכות. המהדרין יוסיפו שההמבורגר צריך להיות מוגזם בלחמנייה מבריקה, שהסושי יוכל לבוא בטמפורה כי למה לא, ואם כבר פאד תאי, אז בנוסח ויאטנמי מאטריות ביצים ורוטב קרם קוקוס עשיר. זאת ועוד הרבה חמץ נשאר זמין תחת שולחן חג ששמו פוד טרמינל, שממשיך להיות זמין ומזין גם בימי החג. דרך מנחם בגין 50, מידטאון או בוולט
