אצא לי: 3 מקומות בשוק לוינסקי שמכינים אוכל יוצא דופן

גם אם שיא ההייפ סביב השוק שבדרום העיר קצת עבר, הוא עדיין מחזיק בכמה מהפתעות האוכל האהובות עלינו בעיר, והיום אנחנו מפנטזים על כריך מיוחד במינו, מסעדת שוק שממציאה מחדש את הים התיכון ומקום קטן שמוכיח שהגודל לא קובע
לרגע קט במהלך ימי הקורונה, נדמה ששוק לוינסקי זכה להתעוררות מיוחלת. המרחב הפך למדרחוב, עסקים חדשים נכנסו לאזור, העירייה חידשה אותו עם קצת מדרכות צבועות ופתאום נהיה לנו שוק תוסס ועמוס בימי שישי, עם לא מעט אופציות להשביע את התיאבון שלנו. אז נכון, מדרחוב נחלת בנימין גנב את ההצגה כמה מאות מטרים צפונה משם, אבל בשוק עדיין מסתתרות כמה אופציות לאוכל פשוט יוצא דופן. היום אנחנו ממליצים על 3 מסעדות שוק בלוינסקי שמכינות אוכל מצוין וייחודי. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> ג'אפה בלאפה: 38 מסעדות ומזללות שאפשר לאכול בהן טוב ביפו
הקטן
למה כדאי: אם המקום של שף עידו קבלן הזה היה ממוקם בחלל נינוח וממוזג, כנראה שהוא כבר היה מככב ברשימת הפיין דיינינג שלנו – אבל אווירת השוק היא בדיוק מה שהופך אותו לייחודי. תוצרת מקומית משובחת, הקפדה על הכנת כל מרכיבי הארוחה והתססת כל מה זז וצומח. אז מה אם אפשר גם להגיע בטריינינג, זה לא אומר שהאוכל פחות פיין.
מה טעים: התפריט מתחלף, אבל הרמה תמיד נשמרת בטופ.
אווירה: יוקרה בלב השוק, אין יותר מושלם מזה.
>> הקטן, לוינסקי 46

באן מי 13
למה כדאי: הכריך הוויאטנמי המבריק של אביה קזום פרנס ועמרי זקהיים נחת בשוק לפני כמעט שלוש שנים, בשיא פלישת האוכל הויאטנמי לעיר, והוא גם הגלדיאטור האחרון שנשאר עומד, ולא בכדי – מדובר בכריך עשוי לשלמות, שירענן לכם את עצם המחשבה על איך כריך בגט יכול להרגיש בפה.
מה טעים: כריך הבאן מי כמובן, עמוס ברכיבים מפתיעים כמו פטה בקר, חמוצים אסייתים, עלי תיבול, רוטב מאגי וסערה לחוש הטעם.
אווירה: פינה נסתרת בשוק, רק כריך אחד – אתם יודעים בדיוק מה האווירה. המנוסים יתגנבו לגינה האחורית להתחמק מחום השוק ולהתפנק על הכריך בכבוד.
>> באן מי 13, נחלת בנימין 107

אוזריה
למה כדאי: השילוב בין אוכל ים תיכוני מצוין לאווירה משוחררת ורועשת הופך את האוזריה כבר יותר מעשור לתופעה ייחודית – מסעדת שוק שהיא בדיוק כמו שאתם מדמיינים שמסעדת שוק צריכה להיות, פלוס הטמעה חכמה של מסורות אוכל בלקניות מהסביבה הקרובה.
מה טעים: כל מה שעולה על הגריל שווה את הצלחת שלכם, אבל מנות הסופלאקי הן כבר מתנה לחיך.
אווירה: חמארה ים תיכונית מדוקדקת עד הפרט האחרון.
>> אוזריה, מטלון 44
