נחיה כמו גדולים: 3 מסעדות שמגישות אוכל מצוין בפלורנטין

ג'נטריפיקציה אפילו לא מתחילה לתאר את תהלכי השדרוג המהירים שעברו על השכונה הקטנה מדרום העיר, וגם אם אנחנו לא אוהבים את כל השינויים, לפחות זה אומר שמסעדות טובות נכנסו לאזור, ואנחנו מרוויחים אוכל ברמה גבוהה באותה אווירה שכונתית
יש ימים בהם אנחנו מרגישים שהגיע הזמן להפוך את פלורנטין למרכז העיר. מה כבר יש מחוץ לה? ברים בדיזנגוף? לא תודה – עבורנו, הלכלוך העמוס של השכונה הוא בדיוק מוקד המשיכה, ומגוון עסקי האוכל שהתמקמו בה רק מעידים שאנחנו לא לבד. וגם בכל השפע הזה מסתתרות לא פעם פינות ומסעדות עם אוכל יוצא דופן, שמצליח לבלוט מעל לנוף הפלורנטינאי של ראסטות וכפכפים, ואנחנו רוצים להמליץ לכם על 3 מהן. לא מרוצים? נסו אותנו ביום אחר.
>> ראמן הנעורים: ביקרנו בפופ אפ של נער בן 17. עשה לנו בית ספר
>> "וולט פוגעים קודם כל בעסקים ובשליחים, ועכשיו גם בלקוחות"
ההפתעה בשוק// הקטן
למה כדאי: כי מהמטבח הפצפון של שף עידו קבלן יוצא מחקר לא רשמי של תרבות האוכל הישראלית – ליקוטי פטריות ועשבים, התססות מכל מה שזז ומנות שמלטפות את החך בעדינותן. זה הקטן דיי גדול, ובשושו הפך לאחד מהמקומות התל אביבים האלו שכולם חייבים לבקר בהם, אבל לא לספר להורים כדי לא להרוס.
מה טעים: המנות שתמצאו יהיו לרוב יהיו תיאור לקוני של הרכיבים, דוגמת ""שעועית תאילנדית עם באניה קאודה" או "פטריות מלך היער עם גבינת גרוייר, אבקת שוש ופלפל אורפה", אבל אל תתנו למינימליזם בשפה לבלבל אתכם – קבלן מוציא מחומרי הגלם את המקסימום, וכל מנה (במיוחד ספיישל) מומלצת לבחינה.
אווירה: ניגוד מושלם בין רחוב לוינסקי העמוס ומלוכלך למפות הלבנות והמנות המצולחתות לעילא ולעילא יעשו לכם קצר במוח.
לוינסקי 46, החל מ-17:00

החוזרת // לונל
למה כדאי: כי כמה תלאות עבר הבראסרי המתוק הזה מאז שנפתח בתזמון גרוע של אוגוסט 23: השף ינון אל על גוייס למילואים, המסעדה נסגרה והוחלפה במסעדת פופ-אפ, ורק לאחרונה חזר השף כדי לאושש את המסעדה, ועם זווית שנשמעת כמו הנפצה של צ'אט GPT (אוכל ירושלמי-צרפתי-תימני) ויכולות ביצוע שאיכשהו גורמות לזה לעבוד, פלורנטין זכתה שהמקום הזה שרד.
מה טעים: הקובנה המופתית היא התחלה טובה ומספקת, אבל תתקדמו משם לפסטה דג חריפה בבויאבז עם כוסברה וצ׳ילי, ותטבלו ברוטב כמו ירושלמים. מה, פלורנטין זה לא רחוק.
אווירה: רביעיית פלורנטין מעולם לא באמת הצליחה לגבש לעצמה אופי שעושה חשק לבקר, אבל הפינה הקטנה ומלאת הקלאס הזו תגרום לכם להרגיש קצת יותר בחו"ל, בין אם זה פריז, צנעה או אל-קודס.
אברבנאל 72, החל מ-18:00

הקלאסית // אוזריה
למה כדאי: כי זו אוזריה, מוסד פלורנטינאי שלעולם לא מאכזב. וגם אם חזרו טיסות, למי יש כח לנסוע ליין? ערב אחד באוזריה ואתם נשארים בארץ מרצון, לפחות בינתיים.
מה טעים: מה לא? איקרה וצזיקי, צ'יפס אנשובי, קלמרי מטוגנים, הכרובית המיתולוגית, מנות קטנות כגדולות שמרגישות כמו סיבוב בטברנה הכי מגניבה באתונה.
אווירה: יאסו פלורנטין, כאילו שלא הכרתם כבר. כיף בכל שעה, במיוחד על הבר, תכינו את הקיבה גם לאלכוהול.
מטלון 44, החל מ-12:00
