משולש הפוך: 3 מקומות מומלצים שמגישים פיצות יוצאות דופן

את השילוש הקדוש של בצק-רוטב עגבניות-גבינה אכלנו כבר באינספור גרסאות, ולמען האמת מדי פעם אנחנו מחפשים לגוון את הסלייס שלנו עם קצת מונטי פייתון - משהו אחר לגמרי. אז כמה טוב שפיצה היא מאכל שיכול לעבוד עם פחות או יותר הכל - כן, גם פירות יער
כל פיצה מיוחדת בדרכה, אבל יש כאילו שלוקחים את המאכל האיטלקי למקום אחר, כזה שאולי יעליב את האיטלקים, אבל תתעלמו מהם – הם נודניקים שלא נותנים לנו לשבור את הפסטה. כי הבסיס של בצק-רוטב-גבינה יכול להשתנות בהרבה דרכים, ואיכשהו מצאנו שרוב השינויים האלו מביאים חוויית אכילה ייחודית לפיצה שזוכרים, גם אם בסוף חוזרים לסלייס הרגיל. היום אנחנו ממליצים על 3 מקומות שמגישים פיצות יוצאות דופן. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> היסטריה: קוקו נקו פותחים בית פנקייק יפני. ועוד חדשות אוכל
נאבדנו ביער | "היער הלבן" של פאפי פיצה
למה כדאי: כי לפעמים כל מה שצריך זה להוסיף רכיב אחד יוצא דופן כדי להפוך אותה למשהו אחר לגמרי. זה נכון על פיצת הפיסטוק של לה טיגרה (תמיד מומלצת, אבל אתם בטח כבר מכירים", ונכון גם על הפיצה המתוחכמת הזו של פאפי פיצה החביבים מכיכר רבין.
מה מיוחד: ובכן, הנה משהו שלא חשבתם שתראו על פיצה: פירות יער. או ליתר דיוק, קולי פירות יער שמגיע עם רוטב גבינות, בייקון, גבינה כחולה ועירית ליצירת פיצה במנעד טעמים יוצא דופן שמשלב מתקתקות, קרמיות, גבינתיות ואת הפה המאושר שלכם.
אווירה: איי פאפי, פינה קטנה וחמודה.
>> פאפי פיצה, שדרות דוד המלך 1

לאוהבי בשר אמיתיים | "פיצה בשר" של טאבונה ראסה
למה כדאי: כי המקום החדש והמסקרן שנפתח בהרצל כגלגול מחדש על חורבות "עראייס מחנה יהודה" מחזיק טאבון גדול, ולא מפחד להשתמש בו כדי ליצור מנות על טהרת הבשר הטחון, שמתובל לפי גרסאות של אוכל עדות.
מה מיוחד: את המנות העדתיות זורקים בטאבונה ראסה גם על בצק עגול נאה ליצירת פיצת בשר אמתית – לא קצת נקניקים ואולי בייקון, אלא בשר טחון מתובל היטב והבצק שמתחתיו. אתם יודעים, כמו שהאדם הקדמון היה אוכל אם היה לו טאבון.
אווירה: גולמית ומחוספסת כמו ביס מבצק עם בשר טחון עליו.
>> טאבונה ראסה, הרצל 12

דבש, הכל דבש | "הוט האני" של פיצה איקס
למה כדאי: כי בעיקרון, רוב הפיצות של רשת הפיצות המצוינת ממודיעין די מיוחדות, וכי לרוב מצאנו שהניסויים שלהם מוצלחים מאוד גם כשהם לא נשמעים ככה. והפיצה "הוט האני" נשמעת כמו ניסוי מטורף.
מה מיוחד: אנחנו לרוב מזמינים מהסניף הלא כשר בנחלת בנימין, אבל דווקא הסניף הכשר יצא משהוו יוצא דופן – פיצה עם רוטב דבש צ'ילי, חתיכות צ'ילי וגבינת סטרטצ'לה (זה גרסה של מוצרלה, החלק הסיבי המדהים בבוראטה) מפוזרת עליה. חריף, ג'וסי, מתקתק וכמו שלא טעמנו מעולם.
אווירה: האח הצעיר והמגניב של פיצה האט.
>> פיצה איקס, מוגש בלעדית בסניף דיזנגוף 70
