חרבות ברזל: 3 מקומות שמרימים את השיפוד לגבהים חדשים

למה שלא ניקח את כולם. השיפודים של LP (צילום: חיים יוסף)
למה שלא ניקח את כולם. השיפודים של LP (צילום: חיים יוסף)

שיפודים על האש הם שום דבר חדש אצלנו - מה זאת אומרת, גדלנו עליהם - ובכל זאת נראה שהעיר נשטפת בגל של מקומות שמציעים גרסה משודרגת לשיפודים הפשוטים. ומרגע שגם שפים מצטיינים מתחילים לעשות שיפודים, זה באמת מתחיל להיות מעניין

קשה לומר שהיינו מוכנים לקאמבק של הלהיט הקולינרי הכי גדול של האייטיז והניינטיז, אבל אנחנו ממש לא מתנגדים. השיפודים תמיד היו במרכז ליבנו, גם אם אט אט ירדו מסדר היום הקולינרי של העיר, כך שברור שאנחנו מאושרים לראות מסעדות איכותיות מנסים לייצר את הגרסה שלהם לשיפודי איכות, ובשנה האחרונה – גם שפים שמנסים ליצור את הגרסה המתוחכמת שלהם לשיפודייה. אז נכון, בעזרא ובניו השיפודים יותר זולים (מהכל, כנראה), אבל שיפודי היוקרה החדשים שווים את הכסף שתשקיעו בהם, לפחות לכמה ביסים טובים. היום אנחנו ממליצים על 3 מקומות שלוקחים את השיפודים לרמה הבאה. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> הווייז של השווארמה: Shwami היא בדיוק מפת השווארמיות שחיכינו לה

מפגש רמב"ם

למה כדאי: כי השווארמיה המבריקה והמצוינת של אנשי הבסטה מתחלפת בשעות הערב לשיפודיית איכות שעושה לשיפוד את מה שכבר עשו לשווארמה – משדרגת בפשטות למנת איכות. עם רעש ורוח של חמארה מפונפנת באירופה וטעמים של המיטב שאפשר להוציא מבשר ישראלי, אל תזלזלו באף פרגית שמגיעה מכאן.
מה טעים: לא הבנתם? שיפוד הפרגית עם פרוסות ליה ילמד אתכם שגם מהבשר הכי בסיסי אפשר להוציא יותר.
אווירה: מה שבאמת היה תמיד חסר לנו בלילה של שוק הכרמל.
>> מפגש רמב"ם, רמב"ם 3 תל אביב

תהיה חמוד וקח שיפוד. מפגש רמב"ם (צילום: אינסטגרם//@mifgash_rambam)
תהיה חמוד וקח שיפוד. מפגש רמב"ם (צילום: אינסטגרם//@mifgash_rambam)

LP

למה כדאי: בר השיפודים של עינב אזגורי והאימפריאל אמור להיות מספיק מידע כדי לשלוח אתכם לשם מיד, אבל אם זה לא מספיק נספר שמדובר בבר עם אווירה ניינטיזית, לרבות המוזיקה והשיפודים, אבל בגרסה משודרגת ובוגרת יותר כמו שרק האימפריאל יודעים לארוז. אזגורי משתמש בברובטה – גריל יפני עם טעמים מעושנים ומקורמלים – כדי להכין שיפודים
מה טעים: המיני־דונר קבב – גרסת שף מיניאטורית משופדת שכבות שייטל, בשר טחון ושומן טלה בטעם עסיסי ומרוכז של בשר, שיעיף לקרניבורים את המוח.
אווירה: שיפודים, קוקטיילים ורוקנ'רול
>> LP, הירקון 66 תל אביב

ושהטורקים יקנאו. שיפוד דונר, LP (צילום איתמר גינזבורג)
ושהטורקים יקנאו. שיפוד דונר, LP (צילום איתמר גינזבורג)

גיטה

למה כדאי: כי התגנבה לאוזננו שמועה (זה אומר שראינו באינסטגרם) שאביעד פלד (פרא וקרוט) נמצא בעיצומה של השקה שקטה (יחסית לפרסום באינסטגרם) למקום של "שיפודים וסלטים" שלו בשוק לוינסקי בעלת השם הוותיק אך המתוק "גיטה". בימים האלו השעות הן רק בין 12:00 ל-17:00, גם בשישי, ואם תצליחו לתפוס שולחן תוכלו להיות מהראשונים שטועמים אותה. מבטיחים להביא פרטים נוספים תיכף אחרי הסופ"ש.
מה טעים: אנחנו עוד לא יודעים, אבל לפי התמונות והרילז, נראה שהכל. בכל זאת, זה האיש מאחורי פרא וקרוט.
אווירה: חדש מהניילונים של שוק לוינסקי
>> גיטה, לוינסקי 39 תל אביב