תדליקו את הגריל: 3 מקומות לקבב שמחזירים את הקריצה לקציצה

חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

שבעתם מהגבינות של חג שבועות? יופי, אז בטח יש לכם חשק לנעוץ שיניים באיזה קבב עשוי כהלכה, וגם אצלנו לא חסר קבבים אווריריים ועסיסיים שמתפוצצים בטעם עם כל ביס, בין אם בנוסטלגיה, מטורקיה או פשוט הקבב הכי טוב שתמצאו בעיר

קשה שלא להישבות בקסמו של הקבב. קציצה מתובלת היטב, צרובה על גריל או גחלים, עסיסית ופריכה בו זמנית שהופכת כל מילוי – פיתה, בגט או הבטן שלכם – לשמח יותר. לא בכדי הקבב הפך לסמל העל האש של ישראל, כאשר כל עדה ומטבח דואגים לגרסה שלהם. ובכן, אנחנו התל אביבים דואגים לגרסה שלנו, שזה אומר קבב מעניין, מוצלח וטעים, לא משנה מאיזו עדה. היום אנחנו ממליצים על 3 קבבים מצוינים שתוכלו למצוא בעיר. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> אכלתי לראשונה בחיי במסעדת מישלן. ואז בעוד אחת. והבנתי הכל

הנוסטלגי מהעתיד // ניינטיז i(90's)

למה כדאי: הדיינר הערבי-אמריקאי של פאדי יעיש מציע לא מעט מנות שמערבבות בין המטבחים השונים, אבל לא היתה אחת שהלהיבה אותנו כמו הדירטי קבב, שליכלך לנו את הידיים ופוצץ לנו את בלוטות הטעם עם אריזה שמוציאה את הקבב מהקומפרט זון שלו בפיתה, והופכת אותו לחוויה שונה בעזרת התוספות המדויקות.
מה טעים: ‫180 גרם קבב עם צנוברים (70% בקר 30% כבש) בגריל, טחינה, עמבה, עגבניות בגריל, בצל בגריל ורוקט. קחו בפיתה דרוזית וזכו לארוחה מגולגלת היטב. לא זכרנו שהיה דברים כאלו בניינטיז.
אווירה: האם יש דבר כזה הפוך מדובאי? אז זה.
>> ניינטיז, יפת 9

חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
חכו שתשמעו על הדירטי קבב. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

הטורקי מהעבר // ניבו גריל

למה כדאי: כי אם אתם רוצים קבב טורקי, לכו לטורקי שהפך לחלוטין את איך שאנחנו תופסים בתל אביב את המטבח האיסטמבולי. ז'אן אולגון כבר עשה לנו קסמים עם דונרים במוטפאק, אבל מאז שהקים את ניבו גריל כדי לעשות את הבשרים של עצמו, מתחבא שם קבב טורקי מעצם הווייתו.
מה טעים: קבב טלה שזוף היטב על הגריל של ז'אן, אתם לא תצטרכו יותר מזה בחיים.
אווירה: יציאה פלורנטינית, רק עם ריח יותר טוב
>> ניבו גריל בר, ויטל 2

קבב לי קבב. ניבו גריל. צילום: מתוך עמוד הוולט
קבב לי קבב. ניבו גריל. צילום: מתוך עמוד הוולט

המושלם מיפו // אבו חילווה

למה כדאי: כי אם כבר לאכול קבב, אז למה לא אצל משפחת הקצבים היפואית שיודעת מה עושים עם בשר? אם אנחנו לא הצלחנו למצוא סיבה למה לא, אין לכם מה לנסות אפילו.
מה טעים: בטעימה עיוורת שערכנו במערכת טיים אאוט לפני כשנתיים, הביס הקבב של אבו חילווה את המתחרים שלו בפער והימם אותנו. בדיקות שנערכו מאז העלו שזה לא היה מקרי: טעמי בשר חזקים, תיבול נועז ואיכות חומר גלם שמרגישים בכל ביס. אפשר לקחת במגש די יקר, אבל פיתה תעלה לכם 50 ש"ח ויא אללה איזה קבבים אתם הולכים לאכול.
אווירה: של שיפודיה, איזה אווירה רציתם.
>> אבו חילווה, יפת 95

משווים ומעלים, הקבב של אבו חלווה (צילום: וולט/אבו חילווה)
משווים ומעלים, הקבב של אבו חלווה (צילום: וולט/אבו חילווה)