עדיין עיר עולם: 3 מקדשי מתוקים בינלאומיים שהתמקמו בתל אביב

איכשהו יצא שבחודשים האחרונים נקלעו לתל אביב כמה מדברי המתיקה הטובים בעולם: גלידה ברמה הגבוהה ביותר מאיטליה, שוקולד בוטיק ארטיזינלי מפריז, ומתוקים דרוזים-ערביים מהצ'מפיונז ליג. מה עשיתם שמגיע לכם כל הטוב הזה? הכל. עשיתם הכל. ומגיע לכם
מכירים את זה שאתם חייבים משהו מתוק אבל יש רק את הקינוחים הכי טובים בעולם? ברור שאתם לא מכירים. כי בישראל אין מסורת מפותחת בת מאות שנים של עיסוק בשוקולד, גלידה ומאפים מתוקים, ובמקומות אחרים יש. זמן לפתח מסורת לא נשאר לנו, כך שהפתרון היחיד הוא לייבא אותה ממקורותיה. בחרנו להמליץ היום על שלושה מקדשי מתוקים ברמות העולמיות הגבוהות ביותר שהגיעו אלינו ממרחקים ונחתו בעיר בחודשים האחרונים (כן, הגליל זה רחוק!), ואם זה לא טוב לכם, אתם כבר יודעים לנסות אותנו ביום אחר.
>> באתונה יש מקום שנראה כמו התינוק היווני של כולי עלמא ובית רומנו
>> יאללה בונז'ור: מקדש המאפים במלון אלקונין הוא בית הקפה שחיפשנו
גלידה איטלקית // ריברנו
למה כדאי: היינו הראשונים (נו מה) לדווח בהתרגשות על הסניף ה-14 מחוץ לאיטליה של רשת הג'לאטריות ריברנו, מהמוערכות שברשתות הגלידריות באיטליה, ממש כאן אצלנו בכניסה למדרחוב נחלת בנימין. התור שמשתרך שם מאז מעיד שההתרגשות הייתה מוצדקת. בחמישי-שישי היא פתוחה עד שתיים בלילה, מה שהופך אותה לתענוג הלילי החוקי הכי גדול ומושחת שהכסף שלכם יכול להשיג פר גרם.
מה טעים: חומרי גלם איטלקיים משובחים, כמו מחית הפיסטוק הטהורה בגלידת הפיסטוק הכי טובה שטעמנו בחיים, אחראים כאן על רמה גבוהה בכל הטעמים, אבל בזירת המיוחדים תמצאו גלידת קונסטה, שמבוססת על עוגיות אמרטי, קרם שקדים ושקדים מקורמלים וניחנת בטעם מרציפני ענוג שטרם התאוששנו ממנו.
אווירה: איכשהו, למרות התור, רגועה ואירופית. אולי גם זה בגלל חומרי הגלם מאיטליה.
>> ריברנו, נחלת בנימין 3

שוקולד פריזאי // Damyel נווה צדק
למה כדאי: היינו הראשונים לדווח (ברור) בהתרגשות רבה על פתיחתו של בוטיק השוקולד Damyel בנווה צדק. זוהי שלוחה ציונית גאה שפתחו בני הזוג אוולין וריצ'רד אוזן, אח חוץ-פריזאי ראשון לחמישה בוטיקים נחשבים הפזורים ברחבי עיר האורות. והשוקולד? הו הו, או לה לה, כמו שאומרים הצרפתים.
מה טעים: השוקולד של Damyel עשוי על טהרת הקקאו הטבעי, ללא תוספת חלב, ולכן הוא מריר וטבעוני ומשובח להדהים. טבלאות שוקולד גדולות ומושקעות, חבילות פרלינים גדולות מימדים שנראות כמו קופסאות תכשיטים ואפילו – תחזיקו חזק – חיות שוקולד ממולאות שמזכירות קצת כריסמס. המחירים גבוהים, זה כן.
אווירה: לזה מתכוונים כשאומרים "בוטיק".
>> Damyel נווה צדק, אלחנן 15

מתוק דרוזי // פינג'אן
למה כדאי: היינו הראשונים לדווח (זה די קטע אצלנו) על מקדש המאפים והמתוקים היפהפה הזה שהנחיתה נור יוסף בשינקין, ונכון שהגליל זה לא חו"ל, אבל זה הכי חו"ל שיש לנו והרמה כאן בינלאומית לחלוטין, הכל בעבודת יד ארטיזינלית, ויש גם כלי הגשה יפהפיים ואפילו גבינות דרוזיות.
מה טעים: מעמולים באיכות בלתי נתפסת, בקלאוות בשלל טעמים (כולל בקלאווה דובאי עם קרם פיסטוק ושוקולד), כדורי עוואמה כמו שצריכים להיות, ובעיקר כנאפה אלוהית שמתחרה על תואר הטובה בעיר.
אווירה: כמו בחו"ל.
>> פינג'אן, שינקין 27
