גינת ההפתעות: 3 מסעדות חדשות עם וואו פקטור שלא נרגענו ממנו

כזה, רק בעמידה ברחוב. קיטפו, סטודיו גורשה (צילום: שרון בן דוד)
כזה, רק בעמידה ברחוב. קיטפו, סטודיו גורשה (צילום: שרון בן דוד)

אנחנו אמנם כבר לא ראויים להחזיק בתואר "העיר ללא הפסקה", אבל לפחות בתחום אחד תל אביב לא מפסיקה לחדש - הצלחת. ואם אתם רוצים לראות יותר מקומות שמתאמצים לצאת מהמסגרת ונמנעים מלהגיש סתם עוד טרטר מיותר, כדאי מאוד לתמוך במסעדות החדשות האלו

יצירתיות היא מצרך נדיר ונדרש בתחום שנמצא במשבר מתגלגל, לכן מקומות הבילוי הקולינריים של העיר נאלצו לחפש פיתרונות יצירתיים לתקופה, וגם להמשיך ולחדש ללקוח הישראלי שצריך לשלם יותר מדי עבור ארוחה, אז שלפחות יהיה מפתיע. מבחינה מסוימת, אנחנו ברי מזל שעוד מנסים לרגש ולחדש לנו, כי תמיד אפשר לפתוח איזה בר יין מחורטט ולנסות לרכב על הטרנד – לכן היום אנחנו ממליצים על 3 מסעדות שנפתחו במהלך השבועיים האחרונים, והצליחו להפתיע אותנו עם מנות, קונספט או מזון חדש לגמרי. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> שגרירים של הצלחת: 14 השפים הישראלים שהכי מצליחים בחו"ל

סטודיו גורשה

למה כדאי: כי אנחנו עוקבים מקרוב ובאדיקות אחר הדרך שעשה שף אלעזר טמנו מביקור קצר בריאליטי הקצר "המסעדה הבאה", ועד שאשכרה הביא את המסעדה הבאה שכולם ידברו עליה. על הגבול בין מסעדת קז'ואל לבר אוכל, התפריט ששל סטודיו גורשה שם את המטבח הפאן-אפריקני על השולחן, ובאופן שמדבר אל החך המקומי מבלי לוותר על אותנטיות.
מה טעים: תנסו להיות הרפתקנים עם "ואסא טיבס", שזה לברק במעטפת פריכה על אינג'רה עם קרם עגבניות שרי ונוג, אוואזה ואיולי ליים (68 ש"ח) ותזכו לאושר.
אווירה: משהו שהכרנו, אבל מעולם לא ככה.
>> סטודיו גורשה, סלמה 13

גומן, סטודיו גורשה (צילום: שרון בן דוד)
גומן, סטודיו גורשה (צילום: שרון בן דוד)

בר פרדיסו

למה כדאי: כי דנה לי ברמן, ששבתה את ליבנו בגן השקמים, חוזרת עם הטייק שלה על בר-מסעדה איטלקית ופייר התגעגענו. לא רק למנות כמו ויטלו טונטו, אלא גם לטאץ של ברמן, שאמנם לא ממש חזרה בפורמט של מסעדת שף אלא רק בנתה את התפריט, אבל הטעמים ממשיכים להפתיע בכל פעם מחדש.
מה טעים: איטלקי רציתם, לא? רביולי במילוי גבינות מלוחות עם תבשיל עלי לפת בחמאה (72 ש"ח ל-7 יחידות) זה מגף לבטן. בקטע טוב.
אווירה: זו אולי עוד איטלקית עם טוויסט, אבל הדגש הוא על הטוויסט.
>> בר פרדיסו, נחלת בנימין 43

בר פרדיסו (צילום: נועם פריסמן)
בר פרדיסו (צילום: נועם פריסמן)

8 בול

למה כדאי: כי הפעם האחרונה שבר ביליארד ראוי נפתח בתל אביב היתה כנראה בשנות ה-90, ובהתאם הבילוי נשאר תקוע דאז. האימפריאל החליטו לתקן את העוול בקומה השניה, והם עושים את זה נכון עם עיצוב תעשייתי מרהיב, תפריט של עינב אזגורי, קוקטיילים מהברז ושעות פתיחה שיחזירו קצת אנרגיה לחיי הלילה הדועכים.
מה טעים: בטוח תהנו לטחון איזה נקניקיית פרגית בלחמניה עם כרוב כבוש, חרדל ורליש מלפפון חמוץ (45 ש"ח) או פיצה מרגריטה ופיצה פפרוני (66 ש"ח) בזמן שאתם מכים בטעות את הלבן לכיס.
אווירה: חגיגה בסנוקר (כמה זמן רצינו להשתמש בזה)
>> 8בול, הירקון 66

8בול (צילום: גלעד לבנת)
8בול (צילום: גלעד לבנת)