חדשות לבקרים: שלוש ארוחות בוקר חדשות בתל אביב

בוקר טוב מאד. R48 (צילום עידית בן עוליאל)
בוקר טוב מאד. R48 (צילום עידית בן עוליאל)

R48 של רותי ברודו היא לא רק המסעדה החדשה האהובה עלינו, היא גם כוללת ארוחת בוקר אלגנטית ושווה במיוחד // קילומטרז' עם ארוחת בוקר חדשה מהתפר בין תל אביב ליפו // פופ אנד פופ מאשרים את הגדולה של הקונדיטור שלהם

3 באפריל 2023

1. R48

לאחר שנרשמה התעלפות מארוחת הערב ("חלל קסום ואלגנטי שהוא לגמרי לא מכאן. כל פרט, כל כלי הגשה, כל צלחת. התאורה, המוזיקה, המטבח הפתוח. הכל מדויק ועוצר נשימה", התפייט המבקר הקשוח שלנו), ניגשנו לבדוק את ארוחת הבוקר במלון החדש של רותי ברודו. מה נאמר? לאישה יש קלאס מעורר קנאה. מפות פשתן, מדי מלצרים בעיצוב בית האופנה משכית, חלל מרווח שנדיר למצוא כמותו בעיר, שירות מופתי וכמובן האוכל ההו כה אלגנטי מבטיחים שעה קלה של אסקפיזם מבורך.
בתפריט הארוחה שכולה בהגשה לשולחן נפתחת בבחירת משקאות – מים מינרלים או מוגזים, מיץ (נסו את הדיטוקס הירוק) ושתיה חמה. מיד לאחר מכן מפציעים על השולחן לחמים ומאפי בוקר (בהזמנה מראש ניתן לקבל מאפים לל"ג), צלחת גבינות קטנה, חמאה ושני סוגי ריבה מתוצרת בית. בשלב המנה החמה תוכלו לבחור בין ביצים (אומלט גבינות ואמנטל, ביצים מקושקשות עם סלמון מעושן ועוד), פלמידה מעושנת, יוגורט וגרנולה או פנקייק שוקולד לבן. לא צריכים לעבוד אחר כך? לכו על קוקטייל בוקר מעודן, למשל Armano מוורמוט ישראלי, שרי, עלי פסיפלורה וקמומיל.
מחיר 220 ש"ח לאדם
רוטשילד 48

2. קילומטרז'

הריאליטי "המסעדה הבאה" לא הותיר רושם רב וספק אם ישוב, אך מסעדת קילומטרז' שנולדה בעקבותיו חיה ובועטת. לאחר יותר מחצי שנת פעילות פותח מלון בראון ברוט את ארוחת הבוקר לאורחים מבחוץ שיכולים מעכשיו לטעום את פרשנותו של שף הזוכה עידן בושרי (פומפי) לארוחת בוקר בהשראת קו התפר שבין תל אביב ליפו. והים שמעבר לחלון הוא בונוס משובח.
בתפריט תצוגת תכלית מרשימה של כלי הגשה המונחים לאורך השולחן המרכזי של המסעדה מביא את קונספט הבופה לשיא חדש עם מאפים מלוחים ומתוקים ופיצות אישיות מתוך טאבון לוהט, ירקות טריים או צלויים, סלטים, דגים כבושים, שקשוקה אדומה וירוקה, כריכוני ביס ופשטידות, פירות וקינוחים. עדיין רעבים? מנות ביצים יוכנו לבקשתכם ויוגשו לשולחן.
מחיר 120 ש"ח לאדם
יחזקאל קויפמן 6, ראשון-חמישי 7:00-11:00 בהזמנת מקום מראש בטלפון 03-7576000

בוקר א לה פומפי. קילומטרז' (צילום שי נייבורג)
בוקר א לה פומפי. קילומטרז' (צילום שי נייבורג)

3. Pop & Pope

העיצוב והבלינג שמאפיינים את מסעדת פופ אנד פופ בערב נמוגים בבוקר ומאפשרים ליהנות מבראנץ' טוב באווירה רגועה יחסית. כמה טוב? עד כדי כך שכללנו אותו ברשימת הבראנצ'ים הטובים ביותר בעיר. כעת משנה שף שחף שבתאי את התפריט ומוסיף מנות חדשות. הארוחה מתחילה בפתיחת שולחן ונמשכת במנה עיקרית לבחירה על רקע נוף מושלם מהקומה ה-14 ועיצוב של ג'ורג'יו ארמאני. מאפים וקינוחים מהבייקרי של פופ אנד פופ מאשרים את מה שידוע כבר מזמן, שעופר בן-נתן הוא מהשף קונדיטורים הכי מעניינים שפועלים כאן.
בתפריט בורקס, מאפה גלילי, חלה ובייגל זעתר מהבייקרי, קולורבי בגחלים ואיולי חריימה, סשימי דג ים ואבוקדו, שייטל וואגיו ואיולי מיסו, דים סאם סינטה, סלמון יקיטורי, טרטר בקר מיסו עם חרדל וצ'יפס כרוב ועוד ועוד. במנות העיקריות תוכלו לבחור למשל שרימפס דאשי כרישה, בריסקט וואגיו, פפר צ'יקן ולוקוס קארי אדום (בתוספת 20 ש"ח). במנות האחרונות מומלץ בחום קינוח שנושא את השם "תירס" ועושה נפלאות עם הירק הצהוב – קרם ברולה תירס, פופקורן מקורמל, קרמבל תירס, קרם חלב קורנפלקס ותירס מלוח מטוגן (58 ש"ח).
מחיר 180 ש"ח
הארבעה 28, שבת 12:00-16:00

ללא בלינג. פופ אנד פופ (צילום רועי אלקובי)
ללא בלינג. פופ אנד פופ (צילום רועי אלקובי)