היית לי כעך: 3 מקדשי בייגל אמריקאי חדשים מבשרים את בוא הטרנד

בייגל קפה (צילום דוד ששון)
בייגל קפה (צילום דוד ששון)

אנחנו לא יודעים מה בדיוק גרם לבייגל להפוך לאוכל הרחוב של הרגע, אבל הנה הוא פה: אחרי שמספר דוכני בייגל צצו ברחבי העיר כבר ברור שהאוכל היהודי-אמריקאי מתחיל סוף סוף לקבל את הכבוד שלו גם בישראל. ואפילו לא אכפת לנו שיש בזה חור

אין סיבה ללכת סביב זה במעגלים – הבייגל חזר. המאפה העגלגל (בסדר נו, עגול) היה בעבר מנת חלקם הכמעט בלעדית של יהודי ניו יורק (וטל בייגלס), אבל בשנים האחרונות נראה שהוא תופס אחיזה בתרבות האוכל התל אביבית. במהלך החודש וחצי האחרונים שמנו לב שנפתחו מספר מקומות שכולם על טהרת הבייגל, והיום אנחנו ממליצים על המקומות החדשים שחוגגים את המאפה עם החור. לא בא לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> חדשות האוכל: לובסטר רול בנמל תל אביב וסופ"ש של ירידי שבועות

בייגל קפה

למה כדאי: אמנם מדובר ברשת שנולדה בירושלים לפני 15 שנה, אבל למרות התגית הזו (ותגיד הכשר למהדרין) הם הבינו שכדי להיכנס לראשונה לתל אביב הם צריכים להביא משהו הרבה יותר משודרג, ולכן הסניף הראשון שלהם בעיר הוא שילוב של מאפייה ודלי שהוקם בהשקעה של 1.8 מיליון ש"ח, ובמרחב של 160 מ"ר, ועם היצע רחב במיוחד שנדיר למצוא בבייגליות העיר.
מה טעים: בייגל קפרזה עם מוצרלה, עגבניות שרי ובלסמי.
אווירה: הביג בוי בייגל הירושלמים הגיעו העירה.
>> בייגל קפה, הארבעה 13

תרגעו, יש בייגל לכולם. בייגל קפה (צילום דוד ששון)
תרגעו, יש בייגל לכולם. בייגל קפה (צילום דוד ששון)

גוד בייגלס

למה כדאי: כי זה בדיוק כפי שנאמר – בייגלים טובים ברחוב גאולה, חמימים ופריכים מכל הסוגים והמינים, רק בחרו והתאימו למילוי קלאסי ועסיסי, ולחטוף בדרך לעבודה או בדרך לים או בדרך כלשהיא, העיקר שתסיימו עם עיגול בצק נאה ביד.
מה טעים: בייגל הכל עם חביתה,ירקות וצ׳דר.
אווירה: דוכן הבייגל השכונתי שתמים חלמתם עליו. מה, לא ידעתם שזה מה שחלמתם עליו? מה חשבתם שהעיגול ההוא אומר?
>> גוד בייגלס, אלנבי 50

גוד בייגלס. צילום: יעל שטוקמן
גוד בייגלס. צילום: יעל שטוקמן

קפה פורטונה

למה כדאי: קפה פורטונה אמנם קיים אמנם בצפון דיזינגוף כבר חמש שנים, אך רק בשבועות האחרונים השיק ליין בייגלס חדש ומשובח שכולו יציאה משמעותית מגבולות הגזרה – לא רק בייגלס קרים צ'יז ולקס, חביתה ועגנבנייה או סלט טונה ואבוקדו, אלא (בנוסף להם) גם בייגל סליזי בהרבה שמדגיש את הצד האמריקאי של האוכל.
מה טעים: לכו על בייגל נוטף במיוחד: צ'דר, בייקון וביצת עין.
אווירה: בית קפה קטן וממזרי.
>> קפה פורטונה, דיזינגוף 280