אפשר לעניין אתכם בביצים של השטן? ועוד בראנצ'ים לוהטים

שדרוג שתרצו לטעום. משייה (צילום אסף קרלה)
שדרוג שתרצו לטעום. משייה (צילום אסף קרלה)

שלוש מסעדות בעיר מתחדשות בתחום הארוחה הכי אסקפיסטית של השבוע, זאת שגם תעביר לכם את צהרי שישי באווירה טובה וגם תרפד לכם את ההאנגאובר של אתמול. רגע, מה אמרנו על הביצים של השטן? זה רק כינוי לביצה רכה עם קוויאר

23 בינואר 2023

1. גבוה יותר, סקסי יותר | משייה

הבראנץ' של מסעדת משייה התקבע עוד בימי יוסי שטרית כאחד הטובים בעיר. עם חילופי השלטון במטבח וכניסתו של גיא אריש לתפקיד שף עלתה המסעדה האהובה שלב עם כניסתה למחוזות של התססות וטכניקות בישול מתוחכמות. המהפך שהחל בתפריט הערב מחלחל כעת לבראנץ' שמשתדרג מכל הבחינות, מחומרי גלם וצילחות ועד לשעות פעילות גם באמצע השבוע. לסיכום: זהו בפירוש בראנץ' שתרצו לטעום.
הדיל מתחילים בהלוך חזור למזנון חופשי וממשיכים בבחירת מנה עיקרית מהתפריט, כוס מיץ ושתייה חמה.
מה אוכלים במזנון – לחמי מחמצת, שיפון, בריוש, לחם כוסמין ובאגטים פריכים, גבינות (אמנטל, מנצ'גו, קצ'וטה), סלטים, לבנה שמנת, סלמון ודגים מעושנים ונקניקים. בעיקריות: מנות ביצים קלאסיות עם אופציה לתוספות, אבוקדו צלוי על לחם שיפון עם ביצה רכה ושמנת של פעם וגרסאות מושחתות במיוחד למנות קלאסיות, למשל בנדיקט של משייה (בריוש מרובע ועליו ביצה רכה ורוטב הולנדייז שמרים) והאם אנד צ'יז (בריוש צלוי ועליו גאודה, האם וציר בקר). קטגוריית Bites מעניינת במיוחד ומזקקת את היכולות של אריש לביסים סקסיים מחומרי גלם יוקרתיים כגון "ביצים של השטן" – ביצה רכה וקוויאר, או ברזאולה מתוצרת בית.
מחיר 148 ש"ח, בייטס 16-36 ש"ח.
מנדלי 5, ראשון-חמישי 08:00-11:00, שישי-שבת 10:30-12:15

כשהגיהינום יקפא. ביצי השטן במשייה (צילום אסף קרלה)
כשהגיהינום יקפא. ביצי השטן במשייה (צילום אסף קרלה)

2. הילד החדש בבלוק | נורדר

לאחר שביסס את מעמדו בפינת דיזינגוף־נורדאו מתפנה הבר־מסעדה החדש לשעות הנעימות ביותר של השבוע. השף ליאור כהן מגייס ניסיון שרכש במקום העבודה הקודם שלו, קפה פופולר (שאנו מייחלים לחזרת הבראנץ' שלו), לטובת תפריט שמתבסס על פרשנות אישית למנות בוהוריים קלאסיות ומנות חדשות המשולבות בשעות הבוקר והצוהריים של סוף השבוע. האווירה נינוחה וקלילה והכניסה מוגבלת למבוגרים בלבד, כך שאפשר לשתות ולעשן (בחוץ) מבלי לדאוג לרמת המוסר של דור העתיד.
הדיל תפריט א לה קארט בחלוקה נינוחה למנות פתיחה, ברוסקטות, ירקות, דגים/פירות ים וביצים. ואחרי שחשבתם שהתקבעתם על מנות, נראה אתכם מתמודדים עם בחירת מנות קטנות (סיידים) וקינוחים. מי בנוי לכל כך הרבה החלטות בשבת בבוקר?
מה אוכלים ברוסקטת מחמצת עם ריבת תותים, גבינת ברי חרוכה וברזאולה; סלט עגבניות מגי פיקנטי וגבינת פנחס; בורקס במילוי פורל קונפי, שמנת, תרד ואבן יוגורט (טעים!); מולים וירקות שורש בציר דגים וויניגרט שיפקה; אספרגוס, קרם פיקורינו ופלפל שחור וביצה רכה; בריוש, ביצה עלומה, תרד ערבי והולנדייז תירס והיהלום שבכתר השחיתות – לחמניית חלב רכה כענן במילוי רוסטביף, איולי דאשי וביצת עין נוזלית. באגף הסיידים: סלט ביתים ובוטרגה, כבד קצוץ, כמעט פולנטה מתירס עם עשבים וגורגונזולה, דג כבוש ושמנת חמוצה ועוד. הגעתם מעולפים לסוף? אל תוותרו על טארט דבש מלוח ושמנת חמוצה, מהקינוחים השווים שטעמנו לאחרונה.
מחיר 18-74 ש"ח, 3 סיידים ב-49 ש"ח/5 ב-82 ש"ח.
דיזנגוף 245, שישי-שבת 10:00-16:00

החלטות קשות. נורדר (צילום ניב הרמתי)
החלטות קשות. נורדר (צילום ניב הרמתי)

3. ערב בבוקר | רדלר

"אוסף אקלקטי של מנות מוצלחות", קבע המבקר שלנו, ושם אצבע על אחת הסיבות שבגללה התור ליד הדלת של רדלר תמיד ארוך. כעת פותחת הכוכבת העולה של רחוב נחלת בנימין את הדלתות לבראנץ' שמבוסס על תפריט הערב, מינוס הרעש והפוזה והמאמץ שכרוך בהשגת מקום בערב. וזו כבר סיבה טובה להגיע.
הדיל תפריט א לה קארט של מנות קטנות ובינוניות. פורמט נכון לסופ"ש במיוחד אם התחזרתם בלילה שלפני.
מה אוכלים פתיחים – פיקנייה כבושה ורקלט, בריוש קלוי משוח בחמאת מיסו ועליו אבוקדו ודג ים, קרוקט בייקון ואיולי מעושן; ביניים – טטאקי דג ים עם קישואים ופסטו ירוק, בטן חזיר ברוטב דמי גלאס, ספגטי סרטנים ("הרגע הכי מרגש לאורך הערב כולו"); המשך – טורטליני לחי ועשבים בציר בקר פרסי, פפרדלה בחמאת מרווה לימונית, סינטה בחלמון כבוש וסויה. גם אם נדמה שאין יותר מקום בבטן, עוגת תמרים חמה עם גלידת פלפל וניל תשלח אתכם לשנ"צ מתוק ומנחם.
מחיר פתיחים 32-54 ש"ח, ביניים 46-82 ש"ח, 74-168 ש"ח. חשבתם שבגלל שצוהריים מישהו יעשה לכם הנחה?
נחלת בנימין 48, שישי-שבת 12:00-15:00

רדלר. טורטליני לחי ועשבים ציר בקר פרסי (צילום: דן פרץ)
רדלר. טורטליני לחי ועשבים ציר בקר פרסי (צילום: דן פרץ)