יצאתם נקניק: 3 מקומות לכריך מעדנייה באופי אירופאי וטעם מקומי

מה לעזאזל הם שמים בכריכים הנדרים האלו שעושה אותם כל כך טעימים? אה כן - גבינות ארטיזנליות, ממרחי איכות מיובאים וכל הטוב שאפשר למצוא במעדנייה - כולל מסיבת נקניקים, כריך הלל לגבינות וכריך פסטרמה ביתית עם טאץ' של אמנית
אנחנו לא יודעים מה בדיוק גורם לקסם המיוחד של מעדניות, זה שהופך את הכריכים שמוכנים במקום לחווייה שונה מאלו של מסעדות, אבל הוא פשוט שם – מרחף מעל לכל בגט ארטיזנלי או לחמניית חלב, מבצבץ מבעד לממרחים שמגיעים מצנצנות שהגיעו לכאן מארצות זרות, ואז מתפוצץ לתוך הפה עם מילוי גבינתי או נקניקי (ולמי שיודע מה טוב לו, כנראה שניהם). מה שזה לא יהיה שגורם להם להרגיש כמו ביס אחר, אנחנו רוצים עוד מזה. היום אנחנו ממליצים על 3 מעדניות עם כריכים מצוינים. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> מסעדת אוכל רחוב תימני, ספוט קינוחים תאילנדים ועוד חדשות אוכל
עילא
למה כדאי: המעדנייה הארטיזנלית של אפרת אנזל הפכה לנקודת עניין חשובה על ציר המעדניות של שינקין בזכות אוצרות מוצרים ממגוון יצרנים קטנים, והשילוב עם מגוון פתרונות לארוחה זריזה ומדויקת. במילים אחרות, זה מקום שמבין שתפקיד המעדנייה בחיינו הוא לא יותר מסתם כמה צנצנות ונקניק סמלי. רק אל תתנו לשלט ה"מה היום בסירים" להסית אתכם מהתוכנית. בעצם, אולי תתנו להם, ותזמינו גם וגם. מה רע?
מה טעים: כריך פסטרמה תוצרת בית עם מיונז, חרדל, עגבניה וחמוצים בתוך לחמניית כוסמין בתסיסה איטית.
אווירה: איפשהו בין יוקרה אירופאית לבית של משוגע התססות.
>> עילא, שינקין 28
ליגורי
למה כדאי: כבר בערך 15 שנים שהמעדנייה הזו (שהיא גם בר יין ובית קפה, כי אפשר) מגישה נקניקים וגבינות באווירה צרפתית, ומספיק מעבר אחד על הויטרינה המשגעת שלהם כדי להבין איך הם החזיקו מעמד. בגטים לבנים פריכים, מילויים טריים ופיצוץ של טעם בכל ביס. כריך מעדנייה קלאסי ואירופאי מאין כמוהו, אבל כזה שמבין את הגודל שישראלים אוהבים.
מה טעים: "כריך מעדניית נקניקים" חתיכות של סלמי כפרי, הודו ובריסקט, בליווי איולי פיקנטי, חתיכות ארטישוק, פלפל אדום כבוש, מלא פרוסות קטנטנות של קורנישונים ושמן זית בבגט לבן ארוך. וואו
אווירה: הופה הופה, כמו דיזנגוף רק באירופה.
>> ליגורי, דיזנגוף 201
מעדניית באשר
למה כדאי: מעדניית הגבינות הירושלמית כבר התבססה כבר בעיר עם ארבעה סניפים שונים, אבל הסניף בשוק הפשפשים מציע שורה של כריכי גבינה עמוסים בכל טוב, ובמחיר הגיוני מאוד ב-45 ש"ח ושפע רכיבים. כלומר, יש שם כריך שנקרא "הלל לגבינה", אז מה יכול להיות רע?
מה טעים: נו, כבר עשינו טיזר – "הלל לגבינה" עם ברי צרפתית, גאודה בקר מיושנת, פרמג'אנו רג'אנו, שקדי מרקונה, ריבת בצל ורוקט.
אווירה: שוק מחנה יהודה לובש חליפה מגבינה.
>> באשר גבינות, עמיעד 13