הכל פריך: 3 מאפים חדשים שמשנים את חוקי המשחק בתל אביב

הכי קרוב לאדמה. לחם חגי (צילום נועם פריסמן)
הכי קרוב לאדמה. לחם חגי (צילום נועם פריסמן)

חשבתם שאי אפשר להתעלות על הרמה הגבוהה שאליה כבר הגיעו יצרני הפחמימות העילאיות של תל אביב? תחשבו שוב: שלושה מקומות חדשים שוברים את תקרת הזכוכית של הלחם התל אביבי, הפיצה התל אביבית, והקרואסון התל אביבי. אנחנו לא מתלוננות

2022 הייתה שנה טובה לפחמימות. תל אביב הפכה במהלכה, כמו בשנים שלפניה, למקום שבו קל יחסית למצוא מאפים עילאיים מכל הסוגים והמטבחים ברמה הגבוהה ביותר ומחומרי גלם משובחים ומוקפדים. החל מקרואסונים מדופדפים ורוויי חמאה שלא היו מביישים את הבולנז'רי הטובים בפריז, דרך לחמים מתפצחים שייגרמו לכם להתייפח מאושר ועד פיצות נאפוליטניות ששרות את ההמנון האיטלקי, נראה היה שהגענו לטופ של הפיק של הבצקים האפויים. אבל כפי שקורה לא פעם, בדיוק כשחשבנו שזה השיא נפתחו שלושה מקומות חדשים שהראו לנו שעוד לא טעמנו כלום. אז טעמנו. ולא היו לנו מילים. כי היה לנו פה מלא בבצקים של לחם, פיצה וקרואסון הכי טובים שאכלנו מזה זמן.

חגי והלחם: בסוף פלורנטין יש ריח מיוחד

הדבר הראשון שמבחינים בו כשנכנסים ל"חגי והלחם" של האופה חגי בן יהודה, זה שמדובר במאפיה על אמת. הלחמים המרהיבים שפונים אל חלון הראווה מסתירים מאחוריהם מלושים נוצצים ותאי התפחה מתוחכמים מצד אחד, ושידת תצוגה עתיקה שבמקור משמשת להתפחה מצד שני, והמסורת (בן יהודה מגיע משושלת מפוארת של אופים) פוגשת חדשנות ומקצוענות שיא בכל הקשור לזני חיטה, אופן הטחינה שלה וייצור ארטיזינלי. התענוג לא זול, כמובן, אבל מדובר בלחם אדיר ויוצא דופן ברמה גבוהה בהרבה מהמקובל שמספק תמורה טובה לכסף. כבר אמרנו לכם: אל תחמיצו את הקישק, מאפה מבורגול נורסי (חיטה קדומה הגדלה בכפרים דרוזיים בצפון הארץ) מבושל עם לאבנה וחלב, מותסס ומשובץ באגוזים טריים.
חגי והלחם, ויטל 25, א'-ה' 08:00-19:00, ו' 08:00-14:00, 03-6705520

איכויות בלתי נתפסות. חגי והלחם (צילום: נועם פריסמן)
איכויות בלתי נתפסות. חגי והלחם (צילום: נועם פריסמן)

>> תשמעו אותם מתפצחים: הלחמים הכי טובים בתל אביב
>> אף עוגה לא תישאר שלמה: הקונדיטוריות הכי טובות בתל אביב
>> דפדפו את זה: הפטיסרי הכי טובים בתל אביב

הפיצה: השף-סלב הטבעוני שמלהיט את צ'לנוב

תחום הפיצה בתל אביב נמצא בשנה האחרונה בסטגנציה מסוימת, כשמעטים מעיזים בכלל לקרוא תיגר על הדומיננטיות של פיצה לילה, לה טיגרה ודיברסו שכבשו את תקרת הזכוכית הנוכחית של הז'אנר, אבל פעם בשנה מותר גם לפיצות להפתיע אותנו: דאבל זירו של השף האמריקאי מת'יו קני עשתה לא מעט גלים בארצות הברית בתור אחת הפיצות הטבעוניות הכי מדוברות בניו יורק, אל.איי ובוסטון, התיישבה לה בצ'לנוב בצמוד לקונדיטוריית המופת של אלון שבו, ומציגה כרגע למשך מספר שעות ביום את אחד מבצקי הפיצה הכי מושלמים שנתקלנו בהם. גם את הגבינות הטבעוניות מכינים במקום מאגוזי קשיו ומקדמיה, והתוצאה היא ביס נפלא ומעורר מחשבה גם לקרניבורים מסורים. על הפיצה-תפוחי-אדמה שמוגשת כאן אנחנו כבר חולמים בלילה.
דאבל זירו, צ'לנוב 22. שעות הרצה: שבת-ה' 19:00-22:00, סגור בשישי

אל תתייחסו לזה כגבינה והכל יעבוד. דאבל זירו (צילום: מתן שרון)
אל תתייחסו לזה כגבינה והכל יעבוד. דאבל זירו (צילום: מתן שרון)

המאפה: ניחוח של פריז על גדות בלומפילד

עם אווירה ועיצוב של יער פיות וריחות מטריפים של חמאה וסוכר שמתלכדים יחדיו בתנור, הפטיסרי החדשה הזאת היא הדבר האחרון שהייתם מצפים למצוא ליד אצטדיון בלומפילד, אבל האמת היא שאין סיבה להתבצר בסטריאוטיפים וגם לאוהדי כדורגל מגיע קרואסון עצום מימדים ומושלם בכרותו ובפריכותו החמאתית כשהוא ממולא בשקדים ובפירות יער, ויאללה יאללה הפועל או היידה מכבי. קיטקט פטיסרי היא מקום קסום והקונדיטורית שני שדה עושה כאן מעשים מופלאים בעוגות ובמאפים, וכנראה שהם גם חוקיים למרות שלא ברור לנו איך מאפה הקפרזה שבתמונה יכול להיות חוקי אחריו צווחות התענוג שהוא הפיק מאיתנו. והחל מהשעה 15:00: הנחה על כל המאפים. אל תחפשו תירוצים.
קיטקט פטיסרי, שארית ישראל 31, ראשון-שבת 07:00-18:00 (שעות הרצה)

כן, אנחנו מעוניינים מאוד. קיט קט (צילום: נועם רון)
כן, אנחנו מעוניינים מאוד. קיט קט (צילום: נועם רון)