תנעצו בזה את השיניים: 3 מקומות שמגישים כריכי בשר יוצאי דופן

בין כל ההמבורגים, הפיצות והראמנים, אנחנו רוצים לגוון עם משהו שונה מדי פעם, וישנן כמה מקומות בתל אביב שעדיין מנסים ליצור כריכים שיוצאים מגבולות הלחמנייה ומספקים ביס מפתיע ומיוחד - כי כמה כבר אפשר לאכול שוב את אותו הדבר?
בעיר שבה הכל יקר, כריך פשוט נאלץ להפוך לארוחה שלמה. לכן אנחנו מאוד דואגים לרמת הכריכים שאנחנו מבזבזים עליהם כסף, כי אם כבר בחרנו להוציא 50-70 ש"ח על חתיכת בשר בין פרוסות לחם – כדאי מאוד שזה יהיה שווה את זה, ושזה יהיה משהו מיוחד. וגם עם ההתייקרות, בתל אביב עדיין נותרו כמה כריכים שמצדיקים את תג המחיר הגבוה, במיוחד אם הם ניגשים לאלכמיה הקסומה בין בשר לפחמימה באותה יראת קודש שלנו. היום אנחנו ממליצים על 3 מקומות עם כריכים מיוחדים. פחות מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> "בחירה לא מוצלחת": יוסי שטרית סוגר את מסעדת קונתאי
כריך בריסקט | פורטר סמוק האוס
למה כדאי: האח הקטן והמעושן של הפורטר אנד סאנס הוותיק נולד בכלל בפיתרון זמין ללאנץ באווירת מטבח הברביקיו המעושן של דרום ארה"ב, אבל מאז תפס חיים משל עצמו גם כמסעדת רפאים בוולט עם היצע מרשים של בשרים, כריכים ותוספות סליזיות בסגנון מק אנד צ'יז. ייה-הא קאובוי.
מה הכריך: רוטב ברביקיו, קולסלאו, מלפפון כבוש ובשר בריסקט שמנוני שפשוט מתפרק מעצמו, בלחמנייה מפוארת. ויש אפילו תוספת.
יעיף אתכם ל: מסבאה עסיסית בלב טקסס. תיזהרו מג'ו, הוא לא נחמד.
>> פורטר סמוק האוס, הארבעה 14 תל אביב
Tasca Di Galliano | גליאנו
למה כדאי: מעדניית גליאנו הפלורנטינאית נפתחה בכלל כמטבח בסיס לקייטרינג של גיא בן שמחון, אבל המלחמה שינתה הכל, והשכונה זכתה מן ההפקר במסעדה איטלקית קטנה ושכונתית במחירים הגיוניים שגם עושה עם הבצק פיצה שלה משהו הרבה יותר מיוחד מרק לזרוק עליו רוטב וגבינה.
מה הכריך: בשר מפורק, איולי כמהין, סלט כרוב איטלקי ורוקט שארוז ב – תחזיקו חזק – בצק פיצה מחמצת. זה נראה אפילו יותר טוב משזה נשמע.
יעיף אתכם ל: פינה נסתרת בנאפולי. תיזהרו מאנטוניו, הוא לא נחמד.
>> גליאנו, אברבנאל 17 תל אביב
ראובן | מוב דלי
למה כדאי: הדלי הניו יורקרי שנפתח בפינה אסטרטגית באלנבי אמנם סובל מעבודות הרכבת, אבל גם מחזיק אצלו כמה מכריכי המעדנייה הכי טובים בעיר – בעיקר בזכות חיתוכי בשרים אגרסיבים יותר שיקשו עליכם לקרוא לבשר הזה נקניק. יחד עם גבינה נוזלת ורטבים מתאימים, גם הניו יורקרים יקנאו.
מה הכריך: 120 גרם של פסטרמי, אבל לא מהסוג המסחרי אלא חזה בקר כבוש ומעושן במקום, חם ופרוס דק, שמוגש בלחמניית חלב עם כרוב כבוש, צ'דר ומיונז חריף.
יעיף אתכם ל: מעדנייה ניו יורקית יהודית. תיזהרו מג'ייקוב, הוא לא נחמד.
>> מוב דלי, אלנבי 49 תל אביב