יופי יפו: 3 מקומות ותיקים על שדרות ירושלים שישמחו כל אוהב אוכל

זאת נחמה קטנה, אבל אנחנו ניקח אותה. דלי אלהמברה (צילום: וולט/דלי אלהמברה)
זאת נחמה קטנה, אבל אנחנו ניקח אותה. דלי אלהמברה (צילום: וולט/דלי אלהמברה)

שדרות ירושלים (ויפו בכללי) כבר ידעו ימים טובים מאלו, אבל אנחנו לא מוותרים על אחת מפינות החמד של העיר, ובטח לא על עסקי האוכל הנהדרים שפרושים לאורכה. אוכל מפוצץ, משהו קליל ליד הדרינק או קינוח מתקתק שיותר זקן מסבא שלכם

מי שגר צפונית לסלמה לא יבין עד כמה יפו נפגעה במהלך עבודות הרכבת והמלחמה, עד שיבוא לראות בעצמו. המציאות שאיתה מתמודדים בעלי העסקים בסביבה לא פשוטה, וכבר ראינו כמה סגירות ששברו לנו את הלב, אבל ליפו יש אופי אחר וכך גם לאנשים שהחליטו להאכיל אותה. היום אנחנו רוצים להמליץ עם 3 בתי עסק שמגישים אוכל על שדרות ירושלים, אחת הפינות האהובות עלינו בעיר שעדיין מנסה להתאושש. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> מרכז מסחרי מהסבנטיז וחופש לבחור. זאת העיר של הצ'ייסרית מיכל שרון

משהו ממלא // גואטה

למה כדאי: המסעדה הטריפוליטאית הוותיקה, אחת הבודדות מסוגה בתל אביב, השתפצה בסוף השנה האחרונה וממשיכה להציע מנות נדיבות במחירים הוגנים של אוכל טריפוליטאי ביתי, אותנטי ומנחם. מציאה אמיתית לחובבי תבשילי עדות ואוכל של אמא.
מה טעים: מפרום, קוסקוס, קציצות כעבורה וחריימה יאביסו אתכם עד שלא תוכלו לצאת מיפו, וכך התוכנית שלנו להשאיר אנשים באזור תתגשם.
אווירה: המטבח של סבתא, אבל הסלון של אבא.
>> גואטה, שדרות ירושלים 8

ככה מתחממים. תבשילים בגואטה. (צילום: עמוד האינסטגרם @gueta_rest)
ככה מתחממים. תבשילים בגואטה. (צילום: עמוד האינסטגרם @gueta_rest)

משהו קליל // דלי אלהמברה

למה כדאי: מעדנייה כמו שמעדנייה צריכה להיות – תוצרת מקומית מכל רחבי הארץ, הקפדה על איכות וחומרי גלם מובחרים בלבד. בנוסף, היא גם בית קפה כמו שבית קפה צריך להיות בשעות היום, ובר יין כמו שבר יין צריך להיות בשעות הערב, ואם לשפוט על פי כמות המקומיים שהפכו אותה ללוקיישן מועדף אז הכל כאן כמו שצריך.
מה טעים: התפריט מתחלף, אבל תמיד עושים פה דברים מעניינים עם מוצרים אורגניים ופנינים מהמעדניה, אבל תמיד אפשר להזמין פשוט מגש גבינות ולהתעלף.
אווירה: המקום הכי שמח בכל שדרות ירושלים.
>> דלי אלהמברה, שדרות ירושלים 30

אין יותר יפו מזה. דלי אלהמברה (צילום: אינסטגרם/@deli.alhambra)
אין יותר יפו מזה. דלי אלהמברה (צילום: אינסטגרם/@deli.alhambra)

משהו מתוק // מלבי דג׳אני

למה כדאי: אין יפואי שלא מכיר את מלבי דג׳אני. שלושה דורות עומדים מאחורי הממתק הצונן והמופלא, עשוי שמנת וסירופ מי ורדים, לא חוטא במתיקות יתרה והיה כאן הרבה הרבה (הרבה!) לפני שמלבי הפך שם נרדף להיפסטריות ומוגש תחת כל עץ רענן. תמיד טעים, תמיד טרי ותמיד מהנה.
מה טעים: נו מה? באתם להתחכם? קחו את הקלאסי ובלי שטויות של קוקוס, זה לא מקובל פה.
אווירה: משהו שאין סניף של שלבים, כי תחושת ה"חור בקיר" מוסיפה וייב אותנטי שהופך את הכל לטעים יותר
>> מלבי דג'אני, שדרות ירושלים 94

תמיד משאיר מתוק בלב. מלבי דג'אני (צילום: עמוד פייסבוק "מלבי דג'אני המקורי מאז 1950")
תמיד משאיר מתוק בלב. מלבי דג'אני (צילום: עמוד פייסבוק "מלבי דג'אני המקורי מאז 1950")