עונת הארוחות: ארבעה אירועי אוכל שיחממו לכם את הבטן

שעון חורף, מחשיך מוקדם, ואתם חייבים לצאת בערב כדי להתאוורר מהשגרה ברוחות הסתיו. קבלו ארבעה אירועים קולינריים שיתמרצו אתכם לצאת מהבית

שקשוקות לבנדיקט. צילום: שרית גופן
שקשוקות לבנדיקט. צילום: שרית גופן
8 בנובמבר 2018

יפו תל אביב

לא להאמין אבל מסעדת יפו-תל אביב של שף חיים כהן כבר חוגגת שבע שנים. לציון האירוע פצח כהן בסדרה של אירועי ארוחות ערב בדגש על פיין דיינינג, שהופך נדיר יותר ויותר במחוזותינו. כמו שאתם מכירים את כהן, צפויות ארוחות איטיות ורומנטיות, אבל הפעם הוא הלך על זה עד הסוף: מפות יפרשו על השולחנות, אור נרות ופרחים יוצבו במסעדה, הצוות ילבש בגדים מהודרים ואתם תפעילו את הכנר הדמיוני המנגן בראשכם. בתפריט חומרי גלם מז'אנר האפרודיזיאק המובחרים כמו אויסטרים וזיכרונות נוסטלגיים מסוגת מנת הפילה הבקר ממסעדת קרן. בין המנות, לפתיחה: טאקוס טונה צרובה, גאוקמולה, שמנת חמוצה, עגבניות וכוסברה (75 ₪), ניוקי סרטנים כחולים, מאודים בחמאה ומרווה בתוך השריון שלהם (95 ₪), מנות ביניים: פרנצ' טוסט לובסטר, חמאת תפוזים, פלפל שחור ווניל מדגסקר ( 190 ₪), ולעיקרית טליטאלה קלאמרי ואוקטופוס, שמן זית, קוויאר חצילים ורוטב עגבניות (135 ₪). מיותר לציין שיינות מיוחדים הותאמו לאירוע. שריינו מקומות מראש.

יפו תל אביב. צילום: ירון ברנר
יפו תל אביב. צילום: ירון ברנר

יפו-תל אביב, יגאל אלון 98, תל אביב, 11-15.11.18 03-6249249

בנדיקט

בבנדיקט השיקו את השקשוקה פסט. בחודש נובמבר יציעו לכם ברשת ארוחות הבוקר שקשוקה הולמת לכל שעות היממה. בין האפשרויות: שקשוקה פירות ים המכילה שתי ביצים בתבשיל עגבניות, שרימפס וקלמארי צרובים בפלנצ'ה ופלפל חריף קלוי (79 ₪), שקשוקה צהובה של ביצים עלומות על פולנטה תירס, בייקון צלוי, תירס צרוב ושמן בצל ירוק, מוגש עם חלפניו כבוש ועגבניות מרוסקות (69 ₪), וואבוס ראנצ'רוס עם ביצים בתבשיל עגבניות מעושנות פיקנטיות ובשר בקר מקסיקני, מוגש עם גבינה בסגנון מקסיקני, אבוקדו ושמנת חמוצה (68 ₪) ואפילו שקשוקה טבעונית מפוארת: תבשיל עגבניות עם חציל קלוי, כדורי פולנטה ו"גבינת" חלומי טבעונית צרובה בגריל (71 ₪), השקשוקות מוגשות עם לחמניית חלה אישית של מאפיית בנדיקט.

בנדיקט, כל הסניפים

עוד כתבות שיעניינו אותך:
איגרא רמא מתעקשת על חומרי גלם חדשים
למה סלט במסעדה עולה 65 ש"ח? למסעדנים יש תשובה
תל אביב מאוהבת במטבח הערבי – אבל השפים הערבים בחוץ

גרקו

עונת המסיק גרמה למסעדת גרקו להציע תפריט מיוחד שכולו מתבסס על ראשון המסיק ושכל חובב שמן זית לא יוכל להתעלם ממנו. בין המנות: טרטר מוסר וחציל קלוי, צ'ילי, סילאן, כוסברה וסורבה שמן זית (64 ₪), תבשיל טלה עם זיתים ירוקים, עלי דפנה, יין לבן ושמן זית (88 ₪) ועוד, וההפתעה: גם קינוחים מתוקים המבוססים על שמן זית טהור: מוס שוקולד 70% ושמן זית, קרקר פולי קקאו (42 ₪), עוגיות שקדים ושמן זית, גלידת שקדים וקונפיטורה של חבושים (44 ₪). הפסטיבל נערך היום, כך שאין הרבה מקום לדחיינות.

מסיק בגרקו. צילום: אנטולי מיכאלו
מסיק בגרקו. צילום: אנטולי מיכאלו

גרקו, אורי צבי גרינברג 25, תל אביב, 072-3929858, אבא אבן 9, הרצליה 072-3727578

גרינברג

ועוד ממפעלותיו של המסעדן צביקי עשת… מתגעגעים למסעדת אמריקה שהפכה למטה בחירות של אסף זמיר? מיום ראשון הקרוב אמריקה תתארח בגרינברג ביסטרו מידי יום ראשון עם תפריט מתחלף ובו מיטב השחיתויות של האמריקן ניישן: קורנישון מטוגן(28 ₪), מק אנד בורגר- עם איולי צ'יפוטלה (82 ₪), עוף מטוגן על וופל אמריקאי- עם סירופ מייפל ורוטב סריסצ'ה (86 ₪),המבורגר בקר כפול 400 גרם, מק אנד צ'יז, בייקון, פרמז'ן ושבבי שאלוט פריכים וכו'. לצד אלו ימזגו קוקטיילים בהשראת אמריקה כמו אפרול עם וודקה. (42 ₪)

גרינברג ביסטרו, גרינברג 25, תל אביב, 072-3929859