מי בכלל ציפה: 4 מסעדות מפתיעות שנפתחו בתל אביב בחודש האחרון

סצינת האוכל התל אביבית לא נחה, וגם כשהכל סוער ממשיכה להביא לנו אוכל מפתיע ומקומות שלא ציפינו לראות בעיר. רק במהלך החודש האחרון נפתחו כמה כאלו, ועם טוויסטים כמו להטוטנים, מסיבת אוכל, בר הודי ולוקיישן מפוקפק, אפשר לומר שהעיר לא מפסיקה להפתיע אותנו
אין מה לעשות, תקופות מאתגרות מייצרות פתרונות יוצאי דופן. לאורך חודשי המלחמה ראינו המון מסעדות ששינו כיוון, ולא פחות מסעדות חדשות שמנסות להביא משהו שאיכשהו, יתפוס גם בימים בהם חרדה כלכלית וקיומית מרחפים מעל כל המדינה. למעשה, במהלך החודש האחרון נתקלנו בכמה מסעדות חדשות שהפתיעו אותנו מעצם פתיחתם – בין אם במופעים וחגיגות, ובין אם בלוקיישן או סגנון. אלו המסעדות המפתיעות ביותר שנפתחו החודש.
>> הביסים ששינו את העיר: 26 המנות הכי מיתולוגיות של תל אביב
1. Le miel
מה קורה פה: מסעדת גורמה כשרה ביד חלוצים שפעלה למשך חודשיים כפופ-אפ, ואחרי שזכתה בהצלחה הוקמה רשמית עם מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי, שהשף בוריס שפיטלניק ספג בתקופה שבה עבד ב-Les Bacchanales, מסעדת כוכב מישלן בדרום צרפת, עם קצת תוספת טרנדיות קולינרית.
ומה מפתיע: הו, כל השאר, כי מדובר במסעדת דינר-שואו, יענו מופע סטייל דובאי, עם רקדניות באאוטפיט נוצץ, להטוטנים ויורקי אש, סקסופוניסטית סקסית בלייב ודרבוקות עם תאורת לד, וזה לא הסוף.
טוויסט שהיינו רוצים לראות: הלוואי והלהטוטנים מביאים קינוח ויורקי האש מציתים אותו בלייב
לפרטים נוספים
2. JOME
מה קורה פה: "חוויית אירוח", כדברי הידיעה לתקשורת, עם אוכל מידיו של שף רועי נצר, שיצר מנות חלוקה בסגנון אסיאתי-ים תיכוני שמוגשות במבנה האייקוני לשימור – אתם כבר מכירים את הקשתות הנאות על רוטשילד פינת אלנבי.
ומה מפתיע: מה שקורה אחרי האוכל, שזה "מסיבה טובה". אלקטרוני מיינסטרים וחפירות עד הלילה יהפכו את Jome למועדון ריקודים לכל דבר ועניין, שילוב שלא ראינו כבר שנים.
טוויסט שהיינו רוצים לראות: למה לא לעשות ארוחת בוקר בסיום כל מסיבה? קונספט, עלינו חינם.
לפרטים נוספים
3. בינדאז
מה קורה פה: בר אוכל חדש מאת המסעדנים נח וישראל יצחק, בעלי מסעדת מא פאו ההודית בנחלת בנימין, ויבגני קובל, לשעבר שף מסעדת ל'אפוק היוקרתית
ומה מפתיע: ובכן, השילוב בין האנשים יצר מיקס מעניין של בר עם אוכל ההודי־עממי שמתחבר לשף בעל ניסיון במטבח הצרפתי־עילי עם טוויסט ישראלי. במילים שלהם זה נשמע מבטיח יותר: "המודל של בסיס אירופי עם טוויסט הודי עובד חזק מאוד היום ברחבי העולם. החלטנו לתת לו פרשנות כחול-לבן, עם מבט לשם – קלאסיקות הודיות שנוצרות מחדש כחלק ממטבח מערבי ותל אביבי חופשי ממגבלות".
טוויסט שהיינו רוצים לראות: אם כבר הפיוז'ן המוחלט, למה שלא נכניס פנימה גם קצת אפריקאי? חסר לנו מנות גנאיות בעיר.
לפרטים נוספים
4. בארו
מה קורה פה: פיצרייה שכונתית שמשתמשת בבצק מחמצת בנוסח נפוליטני כדי ליצור פיצות קלילות, לצד תפריט בירות, במקום שקרוי על שם הכלב של הבעלים. סך הכל מתוק ומוכר להפליא.
ומה מפתיע: לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן. הפיצרייה החדשה נפתחה על פינת רחובות ארלוזרוב-אבן גבירול, בלב עבודות הרכבת הרוחשות וגועשות. מעבר לביצים לפתוח בנקודה כזו, יש גם תוכנית – הבעלים אורי פיקלני בונה על תחנת הרכבת העתידית להיפתח בנקודה, ואפילו משתמש בסלוגן של נט"ע: "קשה עכשיו, הקלה אחר כך".
טוויסט שהיינו רוצים לראות: קשה יש גם בפיצה, וגם אותו אוכלים. אנחנו ממש רוצים לראות את בארו שורד ומצליח, כמו כל העסקים שנפגעו מעבודות הרכבת.
לפרטים נוספים