חמסה עליכום: 5 מנות תל אביביות חדשות שאתם צריכים לטעום עכשיו

מסע בזמן לסבנטיז. ארטל פורמל (צילום דרור עינב)
מסע בזמן לסבנטיז. ארטל פורמל (צילום דרור עינב)

תל אביב לא מפסיקה לעולם להתחדש, וגם מסעדות שכבר מצאו את מקומם אוהבות להתרענן במנות חדשות - לכן יצאנו למצוא לכם את חמשת המנות הכי מעניינות מהתקופה האחרונה. ספרו לנו איך היה ההמבורגר המוזר הזה של רושפלד

13 בספטמבר 2023

אתם רוצים לאוכל את כל מה שיש לעיר הזו להציע, אנחנו רוצים שלפחות תבחרו בדברים טובים ולא טוסט-נקניק. אספנו חמש מנות חדשות שירעידו לכם את בלוטות הטעם.

1. טוסט 4 בצלים | נורדיניו

בתפריט החדש של קבוצת We Like You Too יש המון דברים שווים עד שקשה לבחור, מתוקים ומלוחים כאחד. טוסט הבצלים הוא הברקה מטורפת – שתי פרוסות לחם שבתוכן יש בעצם קיש מבצל לבן, ירוק וסגול וכרישה מאודים בחמאה עם גבינות צ'דר, קומטה ורקלט. אחרי כמה דקות בטוסטר הלחם נעשה פריך, הגבינות נמסות ונמתחות והבצלים והחמאה והאוממי מתפוצצים בפה בסערת טעמים וטקסטורות. וואו. 41 ש"ח.
We Like You Too

בצלים, גבינות, חמאה ויותר מזה דוקטור אנחנו לא זוכרות כלום (צילום באדיבות WLYT)
בצלים, גבינות, חמאה ויותר מזה דוקטור אנחנו לא זוכרות כלום (צילום באדיבות WLYT)

2.  שרימפ קוקטייל | ארטל פורמל

תפריט שישי צוהריים החדש בארטל פורמל לוקח פנייה של 180 מעלות מחביתה-גבינות-ירקות המקובלים לכיוון צרפת, לקלאסיקות ולמנות עם טייק אוף אישי שעדיין שומרות על המסורת. חוץ מהגיאוגרפיה, השרימפ קוקטייל הוא גם מסע בזמן לסבנטיז – גביע קריסטל אלגנטי (אוסף הכלים של השף דור ונגר עושה חשק לבזוז את כולו) שאת שוליו הרחבים מקשטים שרימפס חלוטים לטבילה ברוטב רמולד ושורש סלרי. מוש. 69 ש"ח.
שוקן 23, שישי 11:00-15:00

ארטל פורמל (צילום: נועם פריסמן)
ארטל פורמל (צילום: נועם פריסמן)

3. קרפ סוזט | עדן דוד

מאז שעדן דוד הייתה כתבת שלנו (כן כן) עבר הרבה קרם פטיסייר במיקסר. השפית המוכשרת מתמחה בקלאסיקות ממטבחי צרפת ואיטליה עם הבלחות ללבנט, לדרום אמריקה, ליפן ולכל מקום שמדליק אותה. היא מארחת בלוקיישנים שונים, משתתפת בפופ אפים ומכינה פסטה יפהפייה וקינוחים נפלאים. אם טרם שמעתם עליה יפה שעה אחת קודם, היום ומחר למשל, באירוע לקראת ראש השנה בסטודיו עסיס של אשת היין נטלי שפריר. בהנחה שתצליחו להתאפק, קולקציית הקינוחים של דוד תסדר לכם את שולחן החג, במיוחד קרפ סוזט מקרפים דקיקים במילוי קרם פטיסייר תפוז ווניל ורוטב קרמל תפוזים וחמאה. 69 ש"ח לזוג.
וולפסון 9, רביעי-חמישי (13-14.9), 10:00-19:00, ובאינסטה 

או לה לה סה פורמידבל (צילום עדן דוד)
או לה לה סה פורמידבל (צילום עדן דוד)

4. גלידת מיסו יוזו | מנטנטן

הגשם שבחוץ מאותת שהקיץ עבר, אבל מי אנו שנגיד לא לגלידה ממסעדת מנטנטן. ביפנית הכי אותנטית בעיר הוסיפו לתפריט גלידות שמנת חדשות בטעמים יפניים – גומה (שומשום שחור) וגלידת מיסו יוזו שמכילה אלמנטים ממכרים ברמה גבוהה. מיסו בתועפות אוממי (מוטיב חוזר וטוב שכך) ועדינות הדרית מכיוון היוזו שולחים לחך גלים של מתיקות ומליחות שאי אפשר לעזוב עד שרואים את קרקעית הקופסה. 44 ש"ח ל-250 גרם, 32 ש"ח למנה במסעדה.
נחלת בנימין 57 ובוולט

אריגטו גוזיימאס. מנטנטן (צילום ירדן גל ים)
אריגטו גוזיימאס. מנטנטן (צילום ירדן גל ים)

5. רושפלד אול אין | אגאדיר

אפשר לאהוב את רושפלד ואפשר שלא, אך אי אפשר שלא להעריץ את היכולת שלו לדלג בקלילות בין מיזמים וקונספטים מסגנונות שונים. כעת הוא מתארח באגאדיר בפרויקט אירוחי שפים ומגיש מנה שצפויה לשבור את האינסטה – קציצת המבורגר בלחמניה מצופה בציפוי פריך, כשכל העסק נכנס לטיגון בשמן רותח. ההמבורגר מוגש ככדור גדול, שחום וסקסי שמאתגר את שרירי הלסת ובמרכזו קציצה עסיסית וקפיצית בטעם בשרי מודגש ופיקנטיות עדינה, איולי שומשום, פרוסת צ'דר (רק בסניפים הלא כשרים), עגבנייה ובצל ירוק, וצ'יפס וחמוצים מתוצרת בית. ומילה מאיתנו: תגיעו ממש ממש רעבים. 69 ש"ח.
אגאדיר

שובר את האינסטה. רושפלד באגאדיר (צילום דוד מויאל)
שובר את האינסטה. רושפלד באגאדיר (צילום דוד מויאל)