חג הסיגד הוא הזדמנות מצוינת לסיבוב בין המסעדות הטעימות של בני העדה האתיופית, שנעות מבישול מסורתי מושלם למסעדת שף שתעיף לכם את כל החושים. יאללה כבר יא נצ'ים, הגיע הזמן שתנסו משהו שעוד לא ניסיתם
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F5-%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2%25d7%2593%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2590%25d7%25aa%25d7%2599%25d7%2595%25d7%25a4%25d7%2599%25d7%2595%25d7%25aa%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%9C%D7%90%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%92%27%D7%A8%D7%94%20%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%94:%205%20%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A9%D7%90%D7%AA%D7%9D%20%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D%20%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%95%D7%9C%20%D7%91%D7%94%D7%9F%20https://timeout.co.il/5-%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%95%d7%aa/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%9C%D7%90+%D7%A2%D7%9C+%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%92%27%D7%A8%D7%94+%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%94%3A+5+%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%90%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%A9%D7%90%D7%AA%D7%9D+%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D+%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%95%D7%9C+%D7%91%D7%94%D7%9F&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F5-%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2%25d7%2593%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2590%25d7%25aa%25d7%2599%25d7%2595%25d7%25a4%25d7%2599%25d7%2595%25d7%25aa%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
למרבה השמחה, הציבור הישראלי התבגר מעט מהימים בהם הבישול האתיופי הרתיע את רובו. ובכל זאת, לפחות מבחינה קולינרית, עליית יהודי אתיופיה טרם הצליחה לחדור את חומות התודעה של הפודיז. מסעדות עממיות זוכות בעיקר לאזכור בקרב החובבים הארדקור, והקהל הרחב נוטה לפספס את האיכות, הבריאות והטעם העוצמתי של מאכלים אתיופים. לרגל חג הסיגד, אספנו לכם 5 מסעדות אתיופיות שאתם חייבים לטעום, סתם ככה, כדי לעורר את החך.
סטודיו גורשה
הכוכב הגדול והמפתיע של המטבח האתיופי-תל אביבי הוא ללא ספק שף אלעזר טמנו, שאחרי ביקור קצר ובולט בריאליטי "המסעדה הבאה" יצר את אחת מהמסעדות הכי מרשימות שנתקלנו בהן השנה, וכנראה האחת שנמליץ עליה לכל מי שרק מחפש פיין דיינינג קז'ואלי מבריק ושובר מוסכמות. הערבוב בין המסורתי למודרני, ההרפתקנות והאומץ לאתגר את עצמו ואת הסועדים והיכולת להפוך את כל החדשנות הזו לארוחה פשוט טעימה ברמות הופכת את סטודיו גורשה למקום שחובה לבקר בו, עם ובלי קשר למסורת אתיופיה. אל תוותרו על התענוג.
סלמה 13, תל אביב

גא'אז
המסעדה הכי חדשה ברשימה נולדה רק בחודש ספטמבר האחרון, ומביאה את המטבח האתיופי הביתי באופן נאמן למקור, בעטיפה אסתטית ונעימה מהחמארות שאולי הכרתם באזור התחנה המרכזית. בתפריט הפתיחה מופיעים זה לצד זה שמות מוכרים כמו דורו וואט (תבשיל עוף ברוטב פלפל אתיופי בשם ברברה) ואליצ'ה וואט (תבשיל בקר בתבלינים מסורתיים עם שום וג'ינג'ר), לצד קיקל (תבשיל כבש במרק מתובל בכורכום) וטיבס פירפיר (בשר מיובש מבושל ברוטב מתובל), וכמובן שיש אינג'רה שמכינים במקום לכל צרכי הניגוב שלכם.
הרכבת 2, תל אביב

מסרקווי
העלייה האתיופית היא מהעליות המאוחרות שהגיעו ארצה, ומכאן לחיך הישראלי לקח קצת זמן להתרגל לטעמיה. רק שמסעדת מסרווקי, בניצוחה של אסמאראת מגבט, היטיבה להגיש את האוכל האתיופי לחיך הישראלי מבלי לוותר על המסורת. פשוט באמצעות בישול אוכל אותנטי, טעים ומיוחד. למשל, עם אינג'רה מכובדת, נקולל פרפר (שהוא בשר מטוגן ומיובש), נצ'י טיבס שהוא בשר בקר צלוי עם בצל ותבלינים, דולת שהוא תבשיל מחלקי פנים של כבש, דורו ווט שהוא תבשיל עוף, ומעדנים נוספים.
ריב"ל 4, תל אביב

אלמז מנדל
אלמז מנדל הוא מזנון עם אוכל אתיופי אותנטי המתמקד בעיקר באינג׳רה במגוון צורות ותצורות. תמצאו כאן רול אינג׳רה שהוא, אם תשאלו אותנו, מנת סטריט פוד אולטימטיבית שכן היא נותרת קלילה ולא מכבידה על החיך, ואפשר לשאת אותה לדרך. נמליץ על רול האינג׳רה במילוי עוף פרגית מתובל בקארי וקצת חריף, ומגיע עם תוספת ירקות.
הרב פרנקל 9, תל אביב
טנאת
מסעדה אתיופית טבעונית שמעלה על נס את המטבח האתיופי, שאכן מאוד מתאים לצמחונים ולטבעונים. הכוכבת הבלתי מעורער פה היא האינג'רה, והיא מוגשת למרכז השולחן בחגיגיות עם מגוון סלטים ומטבלים מסקרנים, דוגמת אליצ'ה שהם ירקות שורש מבושלים, שירו שמורכב מעלי מנגולד, גומן המבוסס עדשים אורגניות ומיסר שהוא סלט עלים רענן בתיבול מסורתי. לכך נוספת גם טחינה אתיופית מצוינת. כיף ונעים לשבת בטנאת, המחירים נוחים והאוכל בריא ומזין.
צ'לנוב 27, תל אביב

- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- אוכל אתיופי https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c-%d7%90%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%a4%d7%99/
- סטודיו גורשה https://timeout.co.il/topic/%d7%a1%d7%98%d7%95%d7%93%d7%99%d7%95-%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%a9%d7%94/
- טנאת https://timeout.co.il/topic/%d7%98%d7%a0%d7%90%d7%aa/
