5 עדכוני קולינריה לוהטים: שרי אנסקי בניו יורק, עזבה מגיעה ליפו

בקרוב בניו יורק. שרי הרינג (צילום: בועז לביא)
בקרוב בניו יורק. שרי הרינג (צילום: בועז לביא)

לא רק בחוץ חם - גם סצינת הקולינריה המקומית לוהטת ובעיקר לא עוצרת עם מקומות חדשים שנפתחים - וטרנדים לוהטים. אנחנו כבר מתקשים לשלוט ברצף, אז קבלו רשימה קצרה של כמה עדכונים חשובים מאוד

12 באוגוסט 2021

1. שרי אנסקי בניו יורק

קוראינו בתפוח הגדול שימו לב: בקרוב ייפתח בעיר הגדולה דוכן שרי הרינג, כריכי הדגים המפורסמים משוק הנמל. הידיעה התפרסמה בשושו בטוויטר (עד כמה שמשהו שם יכול לעבור מתחת לרדאר) והבעלים שרי אנסקי אישרה כי היא אכן יוצאת לאמסטרדם להכין את הדגים לדוכן בניו יורק, מהלך שיארך כחודשיים. בינתיים כדי להיזכר במה מדובר ועד כמה הכריך באמת מופלא, כדאי להציץ במפגש של מיכל אנסקי עם פיל רוזנטל מ"להאכיל את פיל" בנטפליקס.

2. עזבה נפתחת ביפו

כולם כבר מדברים על כך והגיע הזמן לשים את הדברים על השולחן: מסעדת עזבה מגיעה לתל אביב, או ליתר דיוק ליפו העתיקה. מינרווה וחביב דאוד, שהפכו את כפר ראמה למקום עלייה לרגל לפודיז, נמצאים בשלבי הרצה אחרונים לפני פתיחה רשמית של מה שצפוי להיות היהלום בכתר של ככר קדומים המתחדשת. להזכירכם, בסביבה כבר נפתחו בר קוקטיילים, לאונג' יפני ומעדניה, שעליה נספר בהרחבה בקרוב.

3. טאיזו מודה לאדמה (ומקדמת שפים צעירים)

כבר כמה חודשים שאנו חופרים לכם על כך ששפים צעירים עברו לקדמת הבמה בחסות הסגרים והקורונה. מישהו במסעדת טאיזו כנראה שמע, והחליט להקדיש ערב שלם לשפים וסו שפים צעירים תחת הכותרת "אדםה" – מחווה לאדמה, לחקלאים ולתוצרת מקומית. ירקות ופירות מ"עלה הביתה" יתפסו את חלק הארי של התפריט במנות כגון סשימי אבטיח, סלט במיה, סקאלופ תאנים, סינטה חצילים תאילנדים, ברולה דלעת ועוד. נציגי "עלה הביתה" יעמדו לרשות האורחים בהסברים, ותפריט דיגיטלי (QR) יאפשר הצצה אל מאחורי הקלעים של הנעשה במטבח: כל טבח והדרך שעבר ביצירת המנה שלו משלב בחירת חומרי הגלם. את הארוחה ילוו יינות יקב קלו דה גת. 350 ש"ח לאדם.
טאיזו, ראשון (15.8), להזמנות

גם פרחי קישואים יהיו. טאיזו (צילום יח"צ)
גם פרחי קישואים יהיו. טאיזו (צילום יח"צ)

4. בשר חדש מתוצרת ישראלית

ביונד מיט – מאחוריכם: חברת הפוד טק הישראלית Redefine Meat השיקה סדרת מוצרי בשר על בסיס רכיבים מהצומח, שכעת תוכלו לטעום במסעדות כל הארץ. קבב "טלה", המבורגר פרימיום, נקניקיות, "סיגרים" ו"בשר" טחון כבר משמשים בסיס למנות במסעדות. רידיפיין מיט הוקמה בשנת 2018 וגייסה לאחרונה 29 מיליון דולר, מתוך מטרה לפתח ליין מוצרים ונתחים שלמים בעזרת טכנולוגיות ייחודיות, ביניהן הדפסה בתלת ממד. לדיוק הטעם גויס למיזם השף שי היימן, בעל ניסיון במסעדת שלושה כוכבי מישלן בארה"ב וברפאל, טוטו ו־OCD (בעלי זיכרון פיל מביניכם אולי זוכרים אותו מפרויקט כריכי שף בברלין בפלורנטין). בתל אביב תוכלו לטעום את מוצרי הבשר החדש מוגשים בקפה אסיף, נאם התאילנדית והדסון לילינבלום.

בשר חדש וחומל. רידיפיין מיט (צילום: אפיק גבאי)
בשר חדש וחומל. רידיפיין מיט (צילום: אפיק גבאי)

5. דרינקים בפחיות

האיסור על הכנסת בקבוקי זכוכית לים יצר טרנד חדש של אלכוהול בפחיות, וממש כדאי לא לעקם את האף לפני שטועמים. נכון שלא מדובר ביינות גדולים, אך מי יכול לשתות בקיץ קברנה או מרלו כבדים? בבואכם לחוף בפעם הבאה תוכלו להצטייד בדרינקים בפחית מכמה סוגים להרמת האווירה בסטייל.

יינות מכרמים אורגניים באיטליה בפחיות מעוצבות של מהמותג ZAI – מוסקטו, גלרה מבעבע חצי מתוק, פינו גריג'ו ובלנד מרלו וקברנה סובניון (20 ש"ח לפחית, 60 ש"ח לרביעייה).

היין איטלקי, הפחיות בסטייל (צילום יח"צ)
היין איטלקי, הפחיות בסטייל (צילום יח"צ)

פחיות Private Beach – רוזה איטלקי מבעבע וקליל שמייבאות גלי פייגין ויעל לב, הנשים שמאחורי מיזם היין המקוון DeVine (20 ש"ח לפחית, 69 ש"ח לרביעייה). 

פרייבט ביץ' (צילום: גולי כהן)
פרייבט ביץ' (צילום: גולי כהן)

מעדיפים ג'ין טוניק (ומועבט)? קבלו ג'ין בומביי ספייר וטוניק בפחית או קוקטייל מוחיטו על בסיס רום Bacardi, שניהם באריזות מעוצבות, רק לקרר ולשתות (15 ש"ח לפחית).

מוחיטו בקרדי בפחית (צילום: אפיק גבאי)
מוחיטו בקרדי בפחית (צילום: אפיק גבאי)

לעומת יין וקוקטיילים, בירה בפחית אינה דבר חדש, אך את ה-DESERT HAZE אתם רוצים לקחת לים, למרפסת ולאן שרק אפשר: ניו אינגלנד פייל אייל שנוצר בשת"פ בין מבשלת "נגב" ומותג העל הדני MIKKELLER. אנשי בירה משני הצדדים החליפו מתכונים, רעיונות וקריאטיב עד שהוחלט על המתכון והשם הסופי –  בירה בהירה בעלת מרקם מעונן וארומת פירות טרופיים. הפרויקט נותר במסגרת חגיגות 100 לחברת המשקאות הכרם, והפחית מאוירת בסגנון המיקלרי האופייני (14 ש"ח).

העיקר שיש גמל. דזרט הייז (צילום יח"צ)
העיקר שיש גמל. דזרט הייז (צילום יח"צ)