פורח בכיכר קדומים: לאונג' יפני חדש מציע הרבה יותר מסושי

אל תתנו לסושי לבלבל אתכם. Mr. Something (צילום: יעקב בלומנטל)
אל תתנו לסושי לבלבל אתכם. Mr. Something (צילום: יעקב בלומנטל)

במבנה עתיק ויפה בכיכר המתחדשת נפתח עכשיו Mr. Something Lounge (כן, זה השם) המציע מנות יפניות מוקפדות במסגרת ארוחת טעימות. בהמשך מתוכננות באזור פתיחות נוספות

8 באוגוסט 2021

משהו טוב קורה בכיכר קדומים. הדיו הווירטואלית עוד לא יבשה על כתבת הפתיחה של בר הקוקטיילים PICK וכבר אנו מבשרות על בוא מסעדה יפנית לא שגרתית, שצמודה לחנות אופנה וסניקרס. יותר מזה אי אפשר לבקש.

Mr. Something Lounge – כן, זה השם – הוא חלק מתנופת התחדשות שפוקדת את יפו העתיקה וכוללת גם את עלמא – מעדנייה/מתחם קולינרי בבעלות אלישבע אנגלברג ומורן אהרון מחלל האירועים "הבית ביפו", ומסעדה של חביב דאוד מ"עזבה" בכפר ראמה שתיפתח בקרוב.

הלאונג' היפני, שעושה כעת את צעדיו הראשונים לאחר שנת קורונה, נמצא במבנה עתיק משופץ ויפהפה, עם חלונות שפונים לנוף הכי יווני בעיר. השף דין שושני קיבל פנייה מחברים שמחזיקים בחנות הצמודה, מותגי אופנה במחירי ארבע ספרות, ולא היסס לרגע. "הם הבינו שהנכס גדול עליהם והציעו לי לשתף פעולה. עניתי בשלילה כי היה לי נוח בארוחות פרטיות ולא רציתי לחזור לעבוד במסעדה, אבל כשראיתי את המקום נכבשתי עוד לפני שהתחלנו לדבר".

טרטר טונה. Mr. Something Lounge (צילום: יעקב בלומנטל)
טרטר טונה. Mr. Something Lounge (צילום: יעקב בלומנטל)

טרם הקורונה עבד שושני במסעדת Selas ומאז הוא העמיק עוד יותר את שליטתו במטבח היפני. בחלל הרומנטי הוא ראה בעיני רוחו מקום שישלב אינטימיות של ארוחה פרטית ומנות שהן יותר מאשר סושי. "אנשים חושבים שאוכל יפני הוא רק סושי אך למעשה הוא הרבה יותר מכך. אני רוצה לחבר טכניקות יפניות עם חוויית אירוח אירופית יוקרתית".

הלאונג' מכיל לכל היותר 35 איש והוא מעוצב בסגנון עכשווי, מעין ניגוד משלים לחלונות המקומרים ולרצפה המצוירת. כאשר לא מתקיימים בו אירועים פרטיים הוא פתוח לאורחים שיכולים לשבת ליד שולחן ארוך, בחדר פרטי או בפינות ישיבה נמוכות מול הנוף. שושני מגיש אומקסה – ארוחת טעימות יפנית שמציגה מנעד טעמים וטכניקות נרחב. לעתים נלווה להן אלמנט תיאטרלי, למשל טרטר טונה על אורז ברוטב פונזו ותפוז יפני המגיע עם גריל שולחני קטן לחרוך עליו אצת נורי. עוד תקבלו חמוצים וסלטים, למשל סלט כרוב יפני בשלוש דרכי הכנה – חליטה במי מלח, חריכה בגריל ותיבול בממרח טופנג'אן.

דגים הם גולת הכותרת, ושושני דואג ליישן אותם כנהוג במטבח היפני. "ביפן לא אוכלים דג שהרגע יצא מהמים כי הוא בסטרס ובולע מי ים שאינם תמיד נקיים. לשם כך יש לנקות אותו ביישון. חשוב לקבל את הדג בעודו טרי ואז ליישן אותו בתלייה ואחר כך מפולט על נייר מגבת לספיגת הנוזלים. לכן לדג אין ריח בכלל". כך לדוגמה טעמנו ניגירי סלמון אפוי עם חמאת אינטיאס, פלפל טזמני וטריאקי מסורתי מוגש לצד ג'ינג'ר כבוש מתוצרת בית ווסאבי משורש ישראלי.

ניגירי סלמון אפוי. Mr. Something Lounge (צילום: יעקב בלומנטל)
ניגירי סלמון אפוי. Mr. Something Lounge (צילום: יעקב בלומנטל)

בהמשך הארוחה מוגשים חציל במיסו קלאסי, גיוזות במילוי שבעה סוגי פטריות ("מנה שמחברת בין המטבח היפני לפטריות שגדלות בארץ") וקארי יפני מבושל בציר אינטיאס ורסקס, עם ארטישוק ירושלמי וחציל בטכניקת כבישה ייעודית לחמוצים שמוגשים עם קארי. על הקינוחים חתומה הקונדיטורית ילידת יפן נורית ציטיאת, פיינליסטית בריאליטי "הקינוח המושלם".

התענוג אינו זול: ארוחת 9/11/14 מנות במחיר 400/500/600 ש"ח בהתאמה (כולל מים וסודה). המנות אכן קטנות אך כאשר הן מגיעות בזו אחר זו, בפרקי זמן מתוזמנים ובכמות כזו – הארוחה משביעה ומספקת אך לא מכבידה. נטע ברזילי כבר הייתה וסטפן לגר צילם במקום קליפ, כך שנראה שההצלחה כבר כאן.
Mr. Something Lounge – לכל הפרטים