האימפריאל מציג: הביליארד בר שהלילה של תל אביב כל כך היה צריך

יש מקומות שהדבר היחיד שאפשר לומר עליהם הוא "הו, וואו", וכזה מקום הוא "8בול", בר הביליארד החדש של אנשי אימפריאל שהשתלט על כל הקומה השנייה של המלון, עם עיצוב תעשייתי מרהיב, תפריט של עינב אזגורי, קוקטיילים מהברז ושעות פתיחה שיחזירו קצת אנרגיה לחיי הלילה הדועכים. שחקו אותה
יש אנשים שכתחביב רוכבים על אופניים או מגדלים עציצים. החבר'ה של האימפריאל, בכל פעם שמשעמם להם, הם פותחים בר. והפעם על הכוונת: ביליארד בר. כן כן, ההוא מ"חגיגה בסנוקר", בלוקיישן שאתם כבר מכירים – הקומה השנייה של מלון אימפריאל, שבגלגול האחרון שלה אכלסה את תערוכות הפופ-אפ המוצלחות במיוחד של יערה זקס.
>> בתוך הבורקסיה הראשונה בניו יורק: "בעברית יש ביטוי, 'לסגור פינה'"
>> מי צריך חמץ: 11 העוגות הכשרות לפסח הכי טעימות שאכלנו בתל אביב
"יצרנו מקום שהוא קודם כל בשבילנו. הגענו לשלב בחיים שבו אנחנו רוצים לייצר דברים שנהנה מהם בעצמנו, ולא עוד משהו מפס הייצור", אומר הבעלים גלעד לבנת (יחד עם בר שירה ודרור אלתרוביץ') ומעלה מהאוב זיכרונות על לילות בקפה נוגה בתקופת הצבא. "בתל אביב יש הרבה ברים ומסעדות, ורובם טובים מאוד. חיפשנו משהו שיבדל אותנו וישקף את הדברים שאנחנו יודעים לעשות, ושיהיה לנו כיף". ועל סמך ניסיון העבר, אם כיף להם – כנראה שהולך להיות כיף לכולנו.

"8בול" (8Ball, על שם כדור הביליארד המכריע והקוקטייל הקרוי על שמו) הוא עוד אבן בדרך המאוד לא שגרתית של האימפריאליסטים, שתחילתה בבר קוקטיילים פורץ דרך שהוקם לפני 12 שנים (איך הזמן עף כשנהנים) וסופה בינתיים ב-LP, בר הרוקנרול והשיפודים שנפתח בחודש יולי שעבר. לקראת הפתיחה הרחיבו השותפים את שדרת הניהול וצירפו אליהם את מתניה בן ישראל וגיל סופר, שהתחילו כברמנים בקבוצה. "זה מהלך שהיינו צריכים לעשות מזמן. בגילנו אנחנו מבינים את הפן העסקי, אבל צריך אנשים צעירים שיודעים מה קורה בשטח".

החלל מדהים פשוטו כמשמעו: עיצוב תעשייתי גראנג'י שמתבסס על אבולוציה של קומת הקרקע וחשיפת קירות התערוכה שהסתיימה לא מכבר. רשתות ברזל, פסי לד, גרפיטי ובלוקים חשופים מתערבבים בקירות מחופי אריחים מתקופת פעילות המלון ועמדת די.ג'יי שפעילה כל ערב, ויוצרים יחדיו ווייב של קלאב בברלין. שנדלייר מתכת ענק, ספות פרווה ורודות ואינסטגרמיות, מבוך חדרים פרטיים וריהוט שלבנת בנה במו ידיו פזורים בנונשלנט מתוכנן עד רמת המדף להניח עליו את הגיר והקוקטייל. בקומה שמעל כבר מוקם מלון קטן, מעין הוסטל שהופך את הבניין כולו לוואן סטופ שופ לתיירים צעירים שמתישהו ישובו לעיר. תיירות פנים תתקבל כמובן בברכה, וזו לגמרי הזמנה לבלות עד אמצע הלילה, לשתות עד דלא ידע (למרות שפורים מאחורינו) ולזחול במדרגות עד למיטה.

הלב הקונספטואלי של הבר נעוץ בעשרה שולחנות ביליארד בגודל שבעה ושמונה פיט. שעת משחק עולה 80 ש"ח, ולאחר מכן התמחור מחולק לחצאי שעות. לא מתים על ביליארד? יש גם דארטס ושולחנות פוסבול, כולל בחדרים שמותר לעשן בהם. בקיצור: מקום קליל ומהוקצע לעצור בו בדרך מהים או בסוף הערב למשחק קצר וקצת צ'יל.

"כמו ששואלים שפים 'מה אתם אוהבים לאכול אחרי סרוויס' והם אומרים חומוס ושווארמה, אנחנו יודעים שהברמנים שלנו הולכים לבר שכונתי לזרוק חיצים, לשמוע מוזיקה טובה ופשוט ליהנות", מסביר לבנת. "במועדוני ביליארד, האטרקציה פוגשת את המשולש של שירות-אוכל-שתייה ברמה הנמוכה ביותר. לנו יש את חותמת האיכות שלנו, ועכשיו משלימה אותה חוויית המשחק – הדבר הקטן והפשוט שעושה אושר".
כחלק מהנונשלנטיות, הקוקטיילים ב-8בול נמזגים מברזים ומוגשים בכוס חד"פ: Lucky Shot עם וודקה, רוזה ותותים; Cool Perfect עם ג'ין, ורמוט והל ירוק; ו־8BALL על בסיס רום, משמש וג'ינג'ר (מ־46 ש"ח). עוד ברשימת האלכוהול בירות בוטיק ומחבית, סיידרים ויינות בכוסות ובבקבוקים. על התפריט חתום עינב אזגורי, שף ה-LP מקומת הקרקע, שיצר מנות נשנוש לאכילה בעמידה עד שיגיע התור להכות בכדור הלבן.

בתפריט תמצאו נקניקיית פרגית בלחמניה עם כרוב כבוש, חרדל ורליש מלפפון חמוץ (45 ש"ח), פיצה מרגריטה ופיצה פפרוני (66 ש"ח) וסלט קיסר מפורק (44 ש"ח), כולם מוגשים בכלי חד"פ. המנות מוגשות כסיידקיק שמלווה את המשחק והמטבח פתוח עד לסגירה – הבעת אמון מפתיעה בתרבות הלייט-נייט שהתפיידה כמעט לחלוטין מהעיר. "מאז שהבראסרי נסגר אי אפשר למצוא בשעות המאוחרות של הלילה אוכל טוב, רק טוסט נקניק", מאבחן לבנת ומוסיף שבעיניי הקבוצה הוואקום שנוצר נתפס כיתרון. "מתוך הירידה בחיי הלילה, העיר צמאה למשהו שהוא לא קלאב, שאפשר לשמוע בו מוזיקה לא בקרחנה והמטבח פתוח עד מאוחר. כל עוד המקום פתוח המטבח יפעל, ואפשר לבוא לאכול גם בשלוש בלילה. אם יהיה ביקוש, נשקול להאריך את שעות הפתיחה אפילו עד ארבע". אוקיי, אנחנו כבר לא נלך לישון היום.
>> 8בול, הירקון 66, ראשון-שבת 03:00-17:00 (שעות פתיחה בהרצה) // הפי האוור 17:00-19:00, 30 אחוז הנחה על קוקטיילים ועל השולחנות, 1+1 על בירה מחבית ויינות הבית // להזמנות: 073-2649464