חדש וישן: 12 המקומות הכי שווים בכרם התימנים

בדומה להיסטוריה המורכבת שלה - כך גם סצינת האוכל בשכונה הכי מיוחדת בעיר בנויה על הכל מכל: בתי מרזח ותיקים, מסעדות מסורתיות ולוקיישנים עדכניים. אספנו את הטובים

כרם התימנים (צילום: אנטולי מיכאלו)
כרם התימנים (צילום: אנטולי מיכאלו)

הפריחה הקולינרית שסוחפת את שוק הכרמל לא פסחה על כרם התימנים. בסמטאות הקטנות נפתחים ברים ובתי אוכל מחתרתיים לצד חומוסיות ומסעדות ותיקות. דו־הקיום של ישן־חדש ומסורתי־עכשווי גורם לכך שהכרם תמיד רלוונטי ושאפשר למצוא בו מקום לשבת כשהכרמל צפוף מדי (וגם כשלא).

עולם חדש

המנזר

מצחיק לשים תחת הכותרת "עולם חדש" מקום שקיים כבר 20 שנה אך המנזר הוא אקס־טריטוריה – בתחום חיי הלילה שממשיך לחדש את עצמו ולספק חווית אוכל, שתייה, עישון והחלפת דעות (גם אם מסטוליות למדי). שעות פתיחה ארוכות גם בימי פוסט קורונה, תפריט שאינו נופל ממסעדת שף ובירה במחירי רצפה מוסיפים לאפיל של המקום, ויש אנשים שלא יחליפו אותו תמורת אף בר קוקטיילים נוצץ.
המנזר – לפרטים נוספים

המנזר (צילום: שלומי יוסף)
המנזר (צילום: שלומי יוסף)

יום טוב קפה

יום טוב קפה הוא כל מה שטוב בבתי קפה בכרם התימנים. מצד אחד אווירה אמיתית ואותנטית של הכרם, מצד שני שירות מעולה ואווירה צעירה ושוקקת חיים. הוא ישמש אתכם לישיבות לפטופים במהלך היום, או אם תרצו ארוחת ערב קלילה עם חברים ברחובות השוק, ולא נשכח לציין את הפופולריות המטורפת שלו בימי שישי. אם בא לכם דרינקים זה בהחלט אפשרי, עם מבחר בירות מהחבית, קוקטיילים ויינות.
יום טוב קפה – לפרטים נוספים

 

Ning – אוכל תאילנדי

המסעדה התאילנדית הקטנה עברה אמנם מקום והשתדרגה בסניף בקינג ג'ורג', אך אווירת הקווסאן עדיין נוכחת. אורז מוקפץ עם ירקות או עוף, נודלס, פאד קפאו וסלט פפאיה – כל החשודים המידיים נמצאים בתפריט, מוכנים בזריזות ומוגשים בתמחור נוח. ייתכן שעם הזמן הטעמים הותאמו מעט לחיך הישראלי, אך הדיל כולו עדיין מוצדק.
יום טוב 17, תל אביב, 053-577-5757 ובמשלוח

נינג (צילום: יח"צ)
נינג (צילום: יח"צ)

M25

היהלום שבכתר של כרם התימנים נראה במבט ראשון כאטליז עם סככה צמודה, אך מי שמכיר את הסיפור אינו נותן למראית העין להטעות. השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ' בחרו להקים במקום הכי מג'ויף שאפשר מסעדת בשרים מהטובות בעיר, וכשהבשר טוב אין צורך בתפאורה. בתפריט תמצאו סטייקים מיושנים כדבעי לצד נתחים מאתגרים (לב, לשון) וקראק פאי מיתולוגי לקינוח.
M25 – לפרטים נוספים

m25 (צילום: אנטולי מיכאלו)
m25 (צילום: אנטולי מיכאלו)

גברת קוטייאו

הדוכן שהחל כפופ אפ עשה את הצעד הנבון, השתדרג למקום של קבע והגדיל מעט את התפריט. קוטייאו הוא עדיין הליבה, מרק שהוא למעשה ארוחה מלאה ומוגש במספר גרסאות. סום טאם, כיסוני וון טון וספיישלים תאילנדיים משלימים ארוחה שתשגר אתכם בדמיון לקאווסן.
יום טוב 1 תל אביב ובוולט

 

המטבחון

עוד מקום ותיק שמאכיל את התל אביביים באוכל ביתי טעים ממטבחי הבלקן וצפון אפריקה. אחת המנות הכי מיתולוגיות במטבחון היא קוסקוס שמגיע עם בשר או עם ירקות, אבל גם הקובה, הלזניה ולביבות הבטטה לא פראיירים בכלל. האווירה במסעדה, שיושבת בפאתי כרם התימנים, אינטימית ורגועה, מחירי המנות העיקריות נעים סביב 50 ש"ח והחמין בשבת יפיל אתכם לשנ"צ מבורך.
רבי עקיבא 18, 03-5163689

לביבות בטטה של המטבחון (צילום: אייל קרן)
לביבות בטטה של המטבחון (צילום: אייל קרן)

פיצה שוק

הדוכן של אנצו פורנרי, צאצא לשושלת אוסטריה פיורלה, מזכיר כמה האוכל באיטליה פשוט וטעים. המקום מתמחה אמנם בפיצה נפוליטנית דקה ופריכה אך יודעי דבר שמים יד דווקא על הקינוחים, למשל קנולי, מריטוצי, באבא או רום וספוליאטלה מושלם. מלוח או מתוק, כל ביס כאן הוא תענוג צרוף.
יחיא קאפח 2 תל אביב, 052-3913233

ספוליאטלה בפיצה שוק. הגביע הקדוש (צילום: רן בירן)
ספוליאטלה בפיצה שוק. הגביע הקדוש (צילום: רן בירן)

עולם ישן

שלמה ודורון

החומוס־פול של שלמה ודורון נחשב לאחד מסמלי הכרם ולא בכדי, כי בכל זאת מדובר במקום שפתח את הדלתות לראשונה בשנת 1937. סעדיה, אבי השושלת, העביר את המושכות לבנו שלמה, וזה גייס לעסק את בנו דורון. כיום מנהל את החומוסייה הנין אלעד שור, שמנסה לשמור על הקיים ובכל זאת לא לדרוך במקום. מישהו אחר אולי היה חושש לגעת בקלאסיקה אך לשור יש ראש מלא רעיונות, וכך נוצרו מטבוחקה (חומוס עם שקשוקה ממטבוחה מעושנת), חומוסנייה עם "בשר טחון" מבורגול ופטריות ועוד.
ישכון 29 תל אביב, 054-6675505 ובוולט

שלמה ודורון (צילום: אלעד שור)
שלמה ודורון (צילום: אלעד שור)

שמעון מלך המרקים

עוד מקום שעובר מדור לדור: אביה ואמה של יונית סעדה הקימו את המסעדה בשנת 1973 וכיום היא מנהלת אותה. מעט מאוד השתנה מאז, אם בכלל – אותם שולחנות קטנים בחוץ, מדרגות שיורדות לחלל קטן וריח נפט מהפתיליות. מרק רגל שמגישים כאן הוא לא פחות מאשר קלאסיקה, ואם עוד נותר מקום בבטן אחרי כדאי להציץ בסירי התבשילים.
יחיא קאפח 28 תל אביב, 03-6205488

חומוס פול התימני/התימני בכרם

כבר מהשם אפשר לעמוד על אופי התפריט שכולל קלאסיקות תימניות – חומוס עם תוספות ביצה, פטריות, פול ועוד, מרקי בשר, רגל, ראש וביז לאמיצים, שיפודים, לחוח, סלוף, סלטים ותוספות. ישר ולעניין וללא קישוטים וצלחותים, כמצופה ממסעדה אותנטית.
מל"ן 27 תל אביב, 052-4075471

אווירת ערב. מי מגיע?! התימני מל״ן 27.

Posted by ‎חומוס פול התימני‎ on Sunday, October 27, 2019

מגנדה

מוותיקות הכרם, מסעדה שהוקמה בשנת 1965 ואירחה את כל מי שנחשב סלב בסבנטיז. התפריט נמצא על קו התפר שבין מסעדה מזרחית לתימנית – סלטים, שפודים, דגים וממולאים וגם מרקים וריאות ברוטב.
רבי מאיר 26 תל אביב, 03-5179990

המאפייה התימנית

בקצה הכרם בואכה מסוף התחב"צ נמצאת מאפייה תימנית קטנה ואותנטית. בוויטרינה מוצגים לרוב בייגלה שומשום ומאפים גנריים נוספים, אך בירכתי המקום מסתתרים סלוף, לחוח, קובנה וג'חנון בעבודת יד. כדאי להזמין מראש בטלפון ולהגיע לאסוף כי המלאי מוגבל.
נחליאלי 11 תל אביב, 058-4934141