איש הברקפסט דוד טור מציג: הבית החדש של כל בלייני ואכלני תל אביב

תוסס ומותסס. AKA44 (צילום נדב יהלומי)
תוסס ומותסס. AKA44 (צילום נדב יהלומי)

מגע הקסם של דוד טור מוכיח את עצמו שוב: AKA44 מורכב מארבעה מקומות שונים תחת קורת גג אחת: בר קוקטיילים שהורכב על ידי אנשי הגסט רום והג'ין קלאב, בר אוכל מטעם אנשי לוקאל בורגר, בר יין עם יותר מ-130 בקבוקים שונים וגם אולפן הקלטות. כן, מה שקראתם. תכירו את הדבר הגדול הבא בתחום חיי הלילה

18 באוגוסט 2022

כל תל אביבי בגיל הנכון שמכבד את עצמו שמע על דוד טור. מפגש אסי וקפה אירופה, סוסו אנד סאנס ובר היין דא דא ודא ז"ל הם רק חלק מהעסקים הקשורים בשמו של איש חיי הלילה הוותיק (שמחוץ לתחומי האוכל, אחראי על מועדון הברקפסט הותיק). כעת משיק טור את היהלום שבכתר – AKA44, מתחם אוכל, שתיה, בילוי ומוזיקה, פרויקט שאפתני במיוחד בתקופה שבה ברים ומסעדות נאבקים על קיומם. איך הוא עושה זאת? עם מגע הקסם המסתורי שלו וקצת עזרה מחברים.

ג'ונגל אורבני. הבר ב־AKA44 (צילום נדב יהלומי)
ג'ונגל אורבני. הבר ב־AKA44 (צילום נדב יהלומי)

AKA44 קורם עור וגידים כבר תקופה ארוכה. הבניין ברחוב נחלת בנימין 44 שופץ מן היסוד כדי לארוז תחת קורת גג אחת כמעט כל מה שבליין ממוצע יכול להתאוות לו: בר קוקטיילים, מסעדה, בר יין ואולפן הקלטות, שמעניק לכל החבילה את הטון הנכון. בכל אחד מהעסקים שמיקם בחלל בחר טור שותפים מהשפיץ של הסצנה: אלון פלד ואביב כהן (לוקאל בורגר), המיקסולוגים דן קרייצר ויובל סופר (גסט רום, ג'ין קלאב סופרים), אנשי היין שמוליק קולטון ויונתן רוטנברג והמוזיקאי יותם אבני.

>> וזה אפילו לא המקום היחיד בנחלת בנימין שנפתח השבוע

כל עסק עומד בזכות עצמו, אך מהווה חלק ממארג כללי, פאזל בלייני אם תרצו. אפשר לשבת בבר הקוקטיילים ולטעום מתפריט המסעדה או לשבת בבר היין, לשתות קוקטייל ולנשנש משהו. הוורסטיליות מייצרת סוגי חוויה שונים והתזוזה בין החללים מתבצעת באופן אורגני, מעין אירוע מתגלגל שאפשר לדעת היכן הוא מתחיל אך אי אפשר לדעת היכן יסתיים, פרט לכתובת שנותרת זהה.

אוכלים שותים. AKA 44 (צילום נדב יהלומי)
אוכלים שותים. AKA 44 (צילום נדב יהלומי)

בר הקוקטיילים Jungle Bird ממוקם בכניסה. עבודת אמנות צבעונית של ברוקן פינגאז מכניסה את האורחים לאווירת ג'ונגל אורבני, שנמשכת כחוט השני אל המשקאות עצמם. "אנחנו מביאים מודרניות וחדשנות. כל חלל רוצה להיות הטוב ביותר בתחומו", אומרים סופר וקרייצר. "אביב ואלון עובדים עם התססות והם נתנו לנו השראה לקוקטיילים מודרניים. אנחנו עובדים עם הגזות, סינונים, התססות וטכניקות מתקדמות. רוב הקוקטיילים נראים פשוטים – מזיגה וסגירה או שקשוק קל, אך רוב העבודה היא בהכנות".

קוקטייל ג'אנגל בירד פותח את הרשימה, דרינק שמורכב משני סוגי רום, קמפרי, ליים ואננס. "אנו משייכים את הקוקטייל הזה לקבוצת crowd pleasers, שאנחנו יודעים שהם קולעים לקשת טעמים רחבה". מחלקות נוספות מציעות קוקטיילים בעלי תכולת אלכוהול נמוכה או קוקטיילים שהם טוויסט למשקאות קלאסיים, למשל Oh Snap – גרסה צלולה לבלאדי מרי. המראה הצלול, שמשותף לרבים מהקוקטיילים בתפריט, מטעה מעט, וכך גם הטעמים העגולים, הרחוקים מרוב הקוקטיילים המוגשים בעיר. עם זאת כדאי עדיין לשתות באחריות כי האלכוהול חי ובועט. לכל הקוקטיילים מחיר אחיד של 56 ש"ח.

גרסה צלולה לבלאדי מרי (צילום נדב יהלומי)
גרסה צלולה לבלאדי מרי (צילום נדב יהלומי)

בר האוכל של אנשי הלוקאל תופס את המחצית השנייה של קומת הקרקע. פלד וכהן יצרו תפריט המושתת על מטבח תהליכי ועונתי ששם את חומרי הגלם במרכז. במדף שמעל לדלפק נחות צנצנות של ירקות מותססים, שברגע הנכון מגיעים אל המנות. בתפריט הפתיחה תמצאו למשל לחם וחמאה ובצלי פנינה בשמן שאטה, קרוקט חציל מעושן בפלפל פימנטון, ברוסקטה טרטר בקר עם ירקות שרופים ואיולי וירק עונתי בוויניגט קמבוצ'ה (18-84 ש"ח). תמנון משומר ברוטב עגבניות וקבנוס מפתיע בטעמים עמוקים של בשר משומר. תחת הכותרת "יומיים וחודשיים" מסתתרת תצוגת תכלית של ברזאולה דג ודג כבוש, השוואה מעניינת של השפעת משך השימור על אותו חומר גלם.

הקומה העליונה מוקדשת לבר היין. את מרכז השולחן תופס דלפק ארוך לישיבה משותפת ו/או למציאת חברים חדשים. למטרות אינטימיות יותר מיועדים שולחנות קטנים שהוצבו סמוך לקיר. ממול מתנשא מתקן לבקבוקי יין המשתרע על קיר שלם. קולטון ורוטנברג בחרו לסיפתח מגוון רחב של 130 בקבוקים מהארץ ומהעולם, אדומים ולבנים, טבעיים ומבעבעים. כל יין בתפריט מתואר בגובה העיניים, מגמה מבורכת שמרחיקה אדנות ומקרבת את תחום היין לקהל שעפיצות אינה בהכרח בלקסיקון שלו. לדוגמה: סובניון-קולומבאר מתואר כ-"ארומטי, וואו איזה כיף לי, וואו", כישור לבן הוא "פרחים, פרפרים, הדרים בלי בלבולי ביצים", קופאז' של ברבדו זוכה לתיאור "בלנד מורכב ומתוחכם, יותר מאיתנו" ויין כתום הוא "כוכב עולה באינדי של סלובניה". המחירים מתחילים ב־32 ש"ח לכוס ו־128 ש"ח לבקבוק. מי שלא מתחבר ליין מוזמן להזמין בירה: באדווייזר, בלו מון, גוס איילנד, נגב אואזיס וספיישל חבית מתחלפת (28-38 ש"ח).

גם כשחם, במרפסת יש בריזה (צילום נדב יהלומי)
גם כשחם, במרפסת יש בריזה (צילום נדב יהלומי)

החללים החיצוניים באקא44 יוצרים חיבור בין הפנים לרחוב. המרפסת שבקומה השנייה נהנית מבריזה גם בימים לחים, והשולחנות שגולשים לכביש הם בונוס שהקורונה הותירה אחריה. אולפן ההקלטות שייפתח בהמשך השנה יארח אמנים ומוזיקאים ויספק פלייליסט לכל חלקי המתחם. בינתיים, גם ללא מוזיקה מקורית מותאמת במיוחד, כיף כאן מאד. מגע הקסם של דוד טור שוב מוכיח את עצמו במקום שכמותו עדיין אין, אך ודאי ישמש מודל לחיקוי.
נחלת בנימין 44, תל אביב, 054-5448544/03-9443944, שני-שבת מ־19:00 (שעות פתיחה בהרצה)