על הלילה של דיזנגוף האחים אבידן כבר השתלטו. הגיע תור הבוקר
האחים אבידן אמנם מכירים את רחוב דיזנגוף מהצד של הלילה, אבל עכשיו שואפים לתקוע דגל גם במהלך היום עם הקפה-ביסטרו החדש, AT8. "לא מחפשים להמציא כאן את הגלגל מחדש אלא להיות מקום שכיף ונעים להתחיל בו או לסיים בו את היום"
על אף שעד כה התמחו בעיקר בחיי הלילה (רום סרביס, קונסיירג', דיקנטר), ואף הביאו את הרוח התל אביבית לשאר אזור המרכז עם ברים במקומות כמו נס ציונה או צומת בני דרור, האחים אבידן (רז, מור, עידן ונועם) מוכנים להתבגר, ולפתוח את היום כבר בשעות הבוקר. על כן AT8, קפה-ביסטרו שנפתח בסמוך לכיכר דיזנגוף, ומתמחה בארוחות בוקר, בראנץ' וקפה בשעות הבוקר והצהריים, ובערב מתמקד במנות ביסטרו קלילות שאידאליות לחלוקה, ובקוקטיילים אלגנטיים ומדויקים.
>> "אין אצלי מנות קטנות וטאפאס. אני רוצה שמי שיבוא לאכול ייצא שבע"
"יותר זכוכית, פחות גולגולת", אומר לנו רז, כרפרנס לקוקטייל הגולגולת האייקוני של הקונסיירג'. אז למה האחים בעצם ממשיכים שוב ושוב לפתוח מקומות דווקא עכשיו בדיזינגוף? "זה באמת רחוב שידע הכל", מסביר האח רז. "החל מפיגועים מזעזעים וכואבים ועד פריחות מטורפות ותיירים בכל פינה. גם בקורונה אנשים גילו את הכיכר שהפכה למוקד בילוי משמעותי. אנחנו אוהבים את רחוב דיזינגוף, וזה המגרש הביתי שלנו, מכירים פה כל פינה. חוץ מזה זה רחוב שתמיד יש בו תנועה, ושהאנשים שעוברים בו מחפשים מפלט. זה מה שאנחנו רוצים להיות בעבורם, לא מחפשים להמציא כאן את הגלגל מחדש אלא להיות מקום שכיף ונעים להתחיל בו או לסיים בו את היום".
את התפריט שאכן מפתה להתחיל איתו את היום הרכיב השף נדב רז. תמצאו כאן מנות ארוחת בוקר קלאסיות עד שובביות וסליזיות, מהסוג שאנחנו אוהבים לאהוב. בזירה הקלאסית יש למשל אגז בנדיקט על בריוש (59 ש"ח, כרגע במחיר הרצה כמו כל שאר המנות) או מקושקשת ריקוטה על לחם מחמצת (42 ש"ח), בורקס תרד וגבינות בעבודת יד עם ציזיקי וסלט (54 ש"ח).
בזירה הפרועה והשובבית יותר התרגשנו למצוא האש בראוני (46 ש"ח), מנה אמריקאית אהובה ומאוד נדירה עד נעדרת ממחוזותינו, שהיא למעשה מעין לביבה של תפוח אדמה ממולא בחלמון ביצה שחום עד כלות, על מצע של גבינת שמנת לימונית למען הקלילות הנדרשת. ישנו גם קראוסון טייגר בטקסטורה מפוספסת עם מילוי מנגולד ותרד, ביצת עין, חמאת עשבים וגאודה (53 ש"ח). לקינוח התרגשנו ממקלות פרנץ' טוסט למי שרוצה בוקר מתוק (כולנו), שהן פיסות בריוש צרוב בחמאה עם שמנת חמוצה, ריבה ביתית ומייפל (57 ש"ח).
כשהערב יורד מצטרפים הדגים הנאים, דוגמת קרפצ'ו אינטיאס ברוטב הדרים למון גראס, פיסטוק, פינגר ליים וכוסברה(56 ש"ח) או טרטר טונה שמוגש על שתי ברוסקטות עם איולי טוגרשי ועירית (53 ש"ח) וגם סשימי טונה אדומה עם שמן נענע וניקירי (54 ש"ח). בגזרת הפחמימות טורטליני קאצ'ו אה פפה לפי מיטב המסורת עם פיקורינו ופלפל שחור (56 ש"ח), ובהמשך גם ניוקי עם חמאת לימון ואספרגוס. לחובבי הסלטים יש סלט קינואה עם עשבים, אגוזים וחמוציות עם ויניגרט דבש, טחינה גולמית ויוגורט (58 ש"ח) או סלט ירוק קרנן בויניגרט הדרים וגבינת סנט מור (56 ש"ח).
מלבד זאת, ברור שיהיו קוקטיילים שמורכבים בדיוק וביד מיומנת, כמו למשל ROSE FOR MARY קוקטייל פירותי וערב לחיך שמורכב מוודקה, רוזמרין טרי,למון גראס, רימונים וליקר הדרים (54 ש"ח) לצד LAVENDER HAZE עם ג'ין, לבנדר, סמבוק וגויאבה (52 ש"ח), או HONEY POT עם וויסקי, מרווה, דבש ואפרסק (55 ש"ח). יש כמובן גם קוקטיילים קלאסיים ומסורתיים, מנגרוני ועד אספרסו מרטיני, ממרגריטה ועד בזיל סמאש שנעים בין 48-56 ש"ח.
והבונוס הכי טוב, אין על לעבוד עם האחים. "אין לזה תחליף, מדובר באנשים שמכירים אותך הכי טוב" אומר רז בחיוך. "אנחנו יודעים עד הסוף איך הראש של כל אחד עובד, וכל אחד מביא מעצמו משהו אחר, ככה שבסוף השלם גדול מסך חלקיו". ואכן, האח מור למשל אחראי על העיצוב במקום החדש, ואמון על הפרזול, הנגרות והעיצוב כולו, והיטיב ליצור מקום סקסי ואורבני שנעים לשבת בו, ומצליח להישאר נונשלנטי ורגוע גם בתוך ההמולה הדיזינגופאית.
דיזינגוף 88, שעות הרצה א'-ה' 9:00-02:00, ו' 8:00-15:00, ש' 20:30-01:00