Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

בנדיט חדש: בר האוכל של שף יוסי שטרית הוא מגרש משחקים טרי

לוקח את העניינים לידיים שלו. בנדיט (צילום אסף קרלה)
לוקח את העניינים לידיים שלו. בנדיט (צילום אסף קרלה)

על החורבות הפיזיים והמטאפוריים של קונתאי, יוסי שטרית מנסה להוציא מתוק מעז עם BANDIT - גסטרו בר חדש שבו השף של היבה יכול להניח את הפינצטה, ולהשתחרר קצת, גם מבחינת המחיר ללקוח. "לא בא לי עוד מסעדה. בא לי מקום שזז, משתנה, נושם. עם אוכל שכיף לבשל, לשתף ולשתות לידו".

26 באוגוסט 2025

אם טיימינג הוא הכל בחיים כמו שאומרים, לשף יוסי שטרית יש חוש תזמון מופלא: במקביל לעליית עונה חדשה של הריאליטי "מאסטר השף" בערוץ המתחרה, משיק המנטור מ"משחקי השף" את הבייבי חדש שלו, שנקרא בנדיט (BANDIT). "לא בא לי עוד מסעדה. בא לי מקום שזז, משתנה, נושם. עם אוכל שכיף לבשל, לשתף ולשתות לידו", הוא מסביר את הרציונל שמאחורי הבחירה בפורמט של גסטרו בר אינטימי. כאן, בבנדיט הקטן, הוא יכול לבשל כל מה שבא לו, ולהניח לכמה רגעים את הפינצטה, ההתססות ושאר סממני הפיין.
>>האפי האוור: 25 השעות השמחות הכי משתלמות במסעדות בתל אביב

בנדיט התמקם היכן שפעלה קונתאי, מסעדה תאילנדית שהוקמה כשותפות בין שטרית ובן טיפוחיו שף תומאס זוהר, עד שבחלוף כחצי שנה עבר בין השניים חתול שחור ודרכיהםנפרדו ברוח לא טובה. בחודש האחרון עבר החלל שבמתחם נגה שיפוץ מקיף, ושטרית עבר אל קדמת הבמה. ללא עול של כבלים וקונספציות יצר השף הוותיק תפריט שנשען על חומרי גלם עונתיים מבלי להיות מחויב לקו מסוים. השראות מהבית ומהעולם מוצאות ביטוי במנות שאינן באות להמציא את הגלגל, אלא פשוט לדאוג שהאוכל יהיה טעים ובגובה העיניים – ההיפך משאיפות המישלן בהיבה.

בנדיט (צילום אסף קרלה)
בנדיט (צילום אסף קרלה)

הרשימה הקצרה יחסית נפתחת בלחם וחמאה שרופה מוקצפת, וממשיכה לתאנים עם לאבנה, רוקט ורכז רימונים; פלפל שושקה ממולא דג נא וויניגרט משווייה; וביצה עם פטריות, קרוטונים וגבינת פקורינו פלפל ממחלבת "פלורה". שטרית אינו חושש גם לערבב מין בשאינו מינו: ניוקי פריזאי וגרמולטה אצות, סשימי טונה ושמן חילבה, וגם סנדוויץ' שרימפס צלוי וקצואובושי (שבבי בוניטו). גזרת המנות האחרונות עובדת באותו סגנון חופשי, ומציעה עוגת גזר לחה עם שזיפים צלויים במשייה וקרם למון גראס; בריוש שוקולד עם תאנים, פולי קקאו גרוסים וקרם פרש וסוטלאץ קר עם דלעת בתפוזים וגרעיני דלעת מסוכרים. הקינוחים פשוטים יחסית ליכולות המוכחות של שטרית כקונדיטור מחונן, אך הם תואמים לקו הלא מתיימר, שמאפיין גם את המנות המלוחות. פרחים ועלעלים אאוט, ורק הטעם מדבר.

ניוקי פריזאי, בנדיט (צילום אסף קרלה)
ניוקי פריזאי, בנדיט (צילום אסף קרלה)

גם במחירים בנדיט מתמקם נוחות במשבצת הקז'ואל. רוב המנות מתומחרות בטווח שבין 50-80 ש"ח, כמקובל בברי יין בעיר. תמורת המנה היקרה ביותר, שקד עגל עם תירס וכוסברה, תיאלצו להיפרד מ-118 ש"ח – סכום סביר אם זוכרים שמדובר באחד השפים המפורסמים בישראל. את תפריט האוכל מלווים קוקטיילים יצירתיים עם קריצה למטבח המקומי ויינות שנבחרו בקפידה מיקבים קטנים בגליל או מבתים נחשבים בבורגונדי. החיבור בין האוכל לאלכוהול יוצר חוויה שלמה עכשווית ונגישה, מבלי לוותר על תחכום. הפרידה מתומאס זוהר וקונתאי השאירה טעם מר בפה, ולכן בנדיט באה לתקן ולשפר, באזור קולינרי שהשף מרגיש בו הרבה יותר נוח.
ניצנה 20, יפו. ב'-ו', 18:00–23:00,להזמנות

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!