תראו קצת בשר: ספוט חדש לבשרים מעושנים במתחם התחנה

מומחי הבשר של פיטמאסטר ואנשי הוויקי כריסטינה פותחים את BBQ TLV שממשיכה את טרנד הבשרים המעושנים האמריקאים שתקף אותנו עוד לפני הקורונה וכעת חוזר בגדול

BBQTLV (צילום: אפיק גבאי)
BBQTLV (צילום: אפיק גבאי)
16 ביוני 2020

שבועיים אחרי תום הסגר המסעדנים מתנהלים בזהירות אך נראה שמבחינת טרנדים כאילו כלום לא קרה. רק בסתיו האחרון מיפינו את הבשרים כטרנד בהתהוות והנה כעת מסתמן גל פתיחות מעושן במיוחד: דוכן בשרים במעדניית חינאווי Wine&More בחשמונאים, המבורגריה בקונספט חדשני של רשת יומנגס (שנכנסת לראשונה לתל אביב) ובצלאל – גריל אורבני חדש על חורבות סקוטי אנד פאץ.

במתחם התחנה נפתח BBQ TLV – מסעדת בשרים מעושנים בסגנון אמריקאי פלאס קריצה ישראלית. על המיזם חתומות שתי קבוצות קולינריות חזקות: מסעדת פיטמאסטר בפתח תקוה שמביאה את מומחי העישון – מתן צפריר, עידו לוי, כפיר גולדהמר, דוריאן קופיט, אביעד יצחקי ועופר וולפהיים (מבעלי רשת ביירן), ואנשי ויקי כריסטינה על הלוקיישן והרעיון. "תמיד היה לי חלום לעשות פוד טראק של בשרים מעושנים. כששמענו שאפשר לחזור לעבוד נזכרתי בו והרמנו את המקום בכלום זמן. ישבנו בפגישת חזון משותף ונדלקנו על הקונספט", אומר איתי (פיש) פשיגודה מבעלי הוויקי כריסטינה.

עשן בלי אש: BBQTLV (צילום: אפיק גבאי)
עשן בלי אש: BBQTLV (צילום: אפיק גבאי)

בקדמת החצר הוצבה מעשנה במשקל חצי טונה שנבנתה במיוחד לפי הנחיות הפיטמאסטרים והובאה למקום בעזרת מנוף. כעת הם מתפעלים אותה ומניחים על המדפים גושי בשר ענקיים. בחלוף מספר שעות הבשר מתרכך, נקצץ בטקסיות ונכנס למנות אינסטה מוגזמות עם שמות סקסיים תואמים: OMG – נתח שורט ריב מעושן 10 שעות על עצם בתוך לחמניית בריוש, מושכים את העצם והיא מחליקה בנינוחות החוצה (95 ש"ח);  WTF – המבורגר מעושן בלחמניית בריוש ומעליו שלושה חזות מעושנים – בקר, טלה, ואווז, גבינת בושה וקולסלאו (87 ש"ח); שואו-ארמה – מיקס כתף טלה ופרגיות מעושנים וקצוצים בטאקוס פריכים עם סלט ירקות מעושנים, בצל בסומק, פטרוזיליה וטחינעמבה (47 ש"ח); וביף וופל – צלעות בקר וצוואר טלה בעישון ארוך על וופל בלגי מתוק, צ'ילי וגלייז מייפל מלוח (57 ש"ח). אפילו ההמבורגר אינו סטנדרטי ומופיע כקציצה מעושנת מתערובת שכוללת לב בקר בלחמנייה עם חסה, עגבניה, בצל, חמוצים וקולסלאו (53 ש"ח).

אפילו הבורגר מעושן: BBQTLV (צילום: אפיק גבאי)
אפילו הבורגר מעושן: BBQTLV (צילום: אפיק גבאי)

לטובת המטבח הוקצה מבנה ששימש את הוויקי לאירועים ואשר אירח לפני הקורונה את השף עזרא קדם. "הספקנו לעבוד פחות משלושה שבועות עד שבא הסגר. בנינו את המוצר כבית אוכל ירושלמי חורפי שאמור היה לפעול עד סוף מאי, וכעת הוא כבר ממילא אינו רלוונטי", מסביר פשיגודה. כצו השעה המקום פועל בשירות עצמי כשהגינה הירוקה מתפקדת על תקן פלור. אלמנט השואו שמאפיין ארוחות בשרים מעושנים קיים אך באופן מתון יותר. "כאנשי בשר אנחנו אוהבים לארח ולייצר הופעה. פה יש פחות להטוטים אבל כל מי שרוצה יכול לגשת לפיטמאסטר, לשאול ולצלם אותנו קוצצים בשר בסכין טורקית", אומרים הפיטמאסטרים, שמאיישים את העמדה בתורות. עם בירה, די ג'יי ובריזה קלה מהים זהו כנראה קונספט מנצח, לפחות עד הלחות של אוגוסט.
BBQ TLV, מתחם התחנה תל אביב, רביעי־שבת 18:00־23:30