מאסטר קלאס שף: "ביג קיטשן" הוא אולם החלומות של אירועי הקולינריה

היפות והעמיתות: מיכל בוטון ואנה שפירא, עמיתה (צילום דן פרץ)
היפות והעמיתות: מיכל בוטון ואנה שפירא, עמיתה (צילום דן פרץ)

תמיד רציתם ללמוד להכין גלידה מהאיש שהקים את בוזה? להבין איך שיראל ברגר עושה כישופים על ירקות? לשוחח עם בנות עמיתה על עתיד הקולינריה הישראלית? מיזם Big Kitchen, עם אולם בעל 300 מקומות ומטבח מאובזר לתפארת, מאפשר לנו להצטרף לכיתות אמן ומפגשים קולינריים עם מיטב השפים בישראל

12 בנובמבר 2024

מה דעתכם ללמוד הכנת גלידה מהאיש שהקים את בוזה? או לצפות בירון קסטנבוים (M25) ואורן חג'ג' (אדון שיפון) משחקים בלחם ובשר, ובשיראל ברגר (OPA) עושה קסמים עם ירקות? הם ועוד רבים וטובים – ארז קומרובסקי, יוסי שטרית ולייזה פאנלים למשל – כבר רשומים בליינאפ של BIG KITCHEN, אולם הופעות לייב וסדנאות מאסטר קלאס שיעבירו שפים, בלוגרים ופיגורות קולינריה מהשורה הראשונה בארץ.

>> העיר הסודית שלנו: 7 ברים נהדרים שתל אביבים אמיתיים אוהבים

ה-Big Kitchen הוא מיזם ראשון מסוגו בארץ, אולם ענק ובו כ-300 מקומות, מטבח מאובזר לתפארת, ארבעה מסכי ענק ומערכות הקלטה ושידור משוכללות. בקרוב יחל האודיטוריום המדוגם, הממוקם במרכז הקולינרי אורט דן גורמה, לארח אירועי קולינריה וסדנאות בישול פרונטליות. את רשימת המנחים הרכיבו שף אבי שטייניץ, המנהל המקצועי של המרכז, ושיר הלפרן יזמת שוק האיכרים, אוצרת התוכן של הפרויקט.

שיר הלפרן (צילום אייל ורשבסקי)
שיר הלפרן (צילום אייל ורשבסקי)

הלפרן יצרה מערכת ובה כיתות אמן, מפגשים קולינריים ושילובי כוחות לא שגרתיים במסגרת ג׳אם-סשנים קולינריים של שפים ויצרנים/חקלאים. כך למשל תוכלו לצפות בשפית לילך רווה (לשעבר באן מי וונג) מכינה מנות אסיאתיות בשני חלקים – מוקפצים וסלטים, ומרקים וקארי. אביבית פריאל (אוזריה) ועידו תמיר ממשק פתורה יערכו כיתת אמן על שמן זית (כולל בישולים וטעימות כמובן), ואילו הפיצאיולו של פיצה פרסקה המהוללת ילמד את הסודות שיעזרו לכם להכין בבית פיצה כמו בקיבוץ אפיקים או בנאפולי.

"הביג קיטשן הוא חלל הדגמות קולינרי שעוד לא נראה כמותו במחוזותינו. ממש ברמה בינלאומית, גם מבחינת האיבזור של המטבח וגם מבחינת הטכנולוגיה. אבי ואני מכירים שנים רבות, עוד מהתקופה שהייתה לו חנות בשוק הנמל. היום אנו סוגרים מעגל כשבתו רומי היא השף קונדיטורית של תריסר, בקומה השנייה של השוק", צוחקת הלפרן ומספרת ששטייניץ איתגר אותה ליצוק לחלל תוכן. "אי אפשר להתבלבל, כל הנושאים הקרובים ללבי מאוד נוכחים בתוכנית: יצרנים, חומרי גלם, כתות אומן, חקלאות וקיימות, בישול מקומי. היה חשוב לי להביא מומחים בתחומם ולשלב אותם עם יצרנות וחקלאות מקומית, להוסיף הרצאות ופאנלים, שאת חלקם אני אנחה, ולהביא שפיות נשים. בתקופה כל כך חשוכה אני רואה שהעיסוק היצירתי משמח את כל העוסקים בדבר. מה שמשותף לכל התוכנית היא שהיא מצליחה כל פעם להפתיע מחדש, עם שילובים חדשים ומפתיעים, ועם נבחרת מעולה".

הנאה המטבח בעיניכם? Big Kitchen בדן גורמה (צילום ירון זהבי)
הנאה המטבח בעיניכם? Big Kitchen בדן גורמה (צילום ירון זהבי)

מתוך שלל האירועים כדאי לשים עין על "המטבח הישראלי 30 שנה למהפכה" – איפה הכל התחיל, האם יש בכלל דבר כזה "מטבח ישראלי" (באמת אתם שואלים?) ולאן ממשיכים מכאן. את הפאנל תנחה ז׳אנה גור, עורכת ומייסדת של המגזין "על השולחן" ומחברת ספרים על אוכל ישראלי ויהודי, וישתתפו בו השפים ארז קומרובסקי, עזרא קדם ויוסי שטרית ושף-קונדיטוריות מיכל בוטון ואנה שפירא ממאפיית עמיתה. ליין "מהאינסטגרם לביג קיטשן" כבר מתחבר להווה ולעתיד: אושיות רשת מהבולטות בתחום – כרגע ברשימה לייזה פאנלים ורותם ליברזון – שיספרו על דרכן המקצועית ויאפשרו הצצה אל מאחורי הקלעים של האינסטה והטיקטוק. אולי זו המקפצה לנטוש את הדיי ג'וב, ללכת אחרי הלב ולעשות ערימות של כסף. או לכל הפחות, משהו טעים לעצמכם ולמשפחה. מחיר: 150-180 ש"ח.
אורט דן גורמה, נס לגויים 53, מראשון (17.11), פרטים והזמנות באתר