תל אביב בלי פוזה: השף שיכין לכם פיצה מעדנות בבר היין שלו

תשאירו את הפוזה בבית. בוב (צילום אייל H)
תשאירו את הפוזה בבית. בוב (צילום אייל H)

"אנו רואים מה קורה בבירות האירופאיות וקצת מקנאים" אומר שף מושיקו גמליאלי, ומפנטז שבר היין החדש שלו BOB יהפוך למוסד בסגנון ארופאי קלאסי, עם אלכוהול בשפע ואוכל פשוט וטוב במחיר שאפשר לעמוד בו, שבגדול זה אומר שיש גם פיצה מעדנות (כן) ובייגל טוסט בולגרית (כן כן) בבר יין של שף

"סצנת המסעדות הפכה עם הזמן למעט תיאטרלית – כל הזמן לחדש, להמציא, לתת שואו. BOB הוא ההפך בדיוק מכל זה", אומר שף מושיקו גמליאלי על בר היין החדש בפינת הרחובות טרומפלדור ובן יהודה, שלוש דקות הליכה מבר 51. "אנו רואים מה קורה בבירות האירופאיות וקצת מקנאים". הקנאה הזו מתייחסת למקומות קטנים ושכונתיים שאינם מתיימרים להמציא את הגלגל. באירופה מקומות כאלה הם חלק בלתי נפרד מהנוף. כריך או סלט לתחילת היום ואפרול שפריץ עם צ'יפס משקית באפריטיבו מרכיבים תפריט שרץ במשך שנים מבלי שאף אחד יתלונן. להיפך, כך עושים מוסד.

>> ביס חוץ: 10 מנות שבאמת שווה לתל אביבים לאכול בפסטיבל תל אביב Eat

לפני הכול, בוב הוא בר יין. גמליאלי אמנם חתום על האוכל, אך לא תמצאו כאן זכר לתחכום מבר 51 או מהקדנציה ברדלר, הבר-מסעדה הנוצץ בנחלת בנימין ממנו פרש לפני כחודש. מרכז העניינים נמצא ברשימת יינות שהרכיב הסומלייה מור בן שמעון – יותר מ-80 לייבלים במחיר של עד 170 ש"ח לבקבוק, שאפשר לקנות גם הביתה. את מטבחי הענק והסרוויסים העמוסים מחליף תפריט קטן, שאכן מזכיר קצת את אותם מקומות במילנו ופריז: קרקרים, חמוצים, זיתים ופיצוחים (12-16 ש"ח), צלחת גבינות (48 ש"ח) ופרושוטו מלון (46 ש"ח), פטה כבד (56 ש"ח) וקופה עם חרדל ומלפפון חמוץ (46 ש"ח).

קראנץ פשוט. בוב (צילום: מתוך עמוס האינסטגרם @bobtlv)
קראנץ פשוט. בוב (צילום: מתוך עמוס האינסטגרם @bobtlv)

לרעב קצת יותר כבד תוכלו להזמין מיטבולז ברוטב עגבניות (42 ש"ח) ופטוצ'יני בחמאת לימון (62 ש"ח) – אוכל פשוט וטוב במחיר שאפשר לעמוד בו. בתחתית פירמידת התזונה המיטיבה מפתיע לגלות פיצה מעדנות (38 ש"ח) ובייגל טוסט בולגרית (42 ש"ח), קריצה מדויקת לברים שכונתיים באירופה, מקומות קטנים עם קהל קבוע שנמצאים מחוץ למסלול הפודי'ז. מוס שוקולד (34 ש"ח) וקרם פטיסייר (32 ש"ח) סוגרים את הרשימה בביס קטן ומתוק לאיזון הטעמים והמאנצ'. למרות הפשטות, גמליאלי אינו מעגל פינות: הפוקאצ'ות נאפות במקום, הפסטה טרייה, וכל מה שמונח על הצלחת נבחר בשום שכל.

בוב (צילום אייל H)
בוב (צילום אייל H)

החלל הפנימי של BOB משקף את אותו רעיון שעליו חלמו גמליאלי ושותפיו איתמר נבון ורועי צבאג. רחבה גדולה שמשקיפה לרחוב מייצרת מעין פיאצה תל-אביבית נעימה ומזמינה, שמתאימה לעצירה קלה במהלך היום ובילוי נטול פוזה בערב. קהל שכונתי מתערבב עם אורחים מזדמנים והכול פשוט ולא מתיימר. "המטרה שלנו לשרת את אנשי השכונה לאורך היום ובהתאם למצבי הרוח המשתנים. אנו מאמינים שלכל דבר יש מידה, ושאפשר לעשות אוכל מעולה ובהכרח לא יקר", מסכם גמליאלי את מה שנראה כמקום שמתאים לכאן ולעכשיו. אז תכירו, זה בוב וזה הכל. מה בכלל צריך יותר מזה?
טרומפלדור 17, שני-חמישי ושבת 17:00-23:00, שישי וראשון סגור (שעות פתיחה בהרצה)