עוגיות שמנמנות ופחזניות ממולאות עוררו חשד: זה לא בר יין רגיל

גברים אמיצים אופים עוגיות. בראווה גנטה (צילום יח"צ)
גברים אמיצים אופים עוגיות. בראווה גנטה (צילום יח"צ)

ראינו כבר כל מי סוגים וסגנונות של בר יין, אבל כזה עוד לא היה לנו: Brava Gente החדש בנחלת בנימין הוא בר יין שמגיע קומפלט עם מעדניה קטנה ופטיסרי משלו. לא יודעים מה איתכם, אבל פתאום ללגום כוס יין נועז עם טארט פיסטוק וארל גריי נשמע כמו רעיון ממש טוב

24 במרץ 2024

"זו פעם ראשונה שאני עושה כזה דבר כי אני לא מגיע מהתעשייה. במשך 10 שנים הייתי מהנדס ופתאום הכול התגלגל ואני כאן", צוחק אריק פונומריוב, מבעלי Brava Gente, בר יין חדש בנחלת בנימין. בשבעה באוקטובר הוא עסק בהכנת אוכל לפסטיבל, שכמובן בוטל עם פרוץ המלחמה. כדי להימנע מבזבוז מזון הוא גייס חברים להכנת כריכים ועוגיות לכוחות הביטחון.

>>

"כך מיום ליום זה התגלגל", הוא משחזר. "קפה ברזילי תרמו מטבח ומצאתי את עצמי עם מערך של 120 מתנדבים. הוצאנו קרוב לאלף כריכים ביום למד"א, נפגעי נובה, חיילים ומי שצריך". כשהעיר החלה להסתגל לשגרת חירום וקפה ברזילי שב לפעילות החליט פונומריוב לפתוח מקום. הוא התמקד בעסקים שפועלים בשעות הערב מתוך כוונה לנצל את שעות הבוקר והגיע לדודו, בר קטן ותיק ואהוב בנחלת בנימין. "אחרי שלושה־ארבעה משפטים, אחד השותפים הציע שנפתח יחד עסק".

פונומריוב (מימין) והפטיסרי. בראווה גנטה (צילום יח"צ)
פונומריוב (מימין) והפטיסרי. בראווה גנטה (צילום יח"צ)

בראווה גנטה, "אנשים טובים" באיטלקית, מתנהל על קו התפר שבין בר למעדניה, קונספט שתפס חזק בזמן הקורונה ומוכיח את עצמו כרלוונטי גם בחלוף ארבע שנים. "היה לי חלום לפתוח מעדניה באנגליה והלכתי ללמוד בישול בדנון. באחד השיעורים הכנו פחזניות והתאהבתי בקונדיטוריה", מגלה פונומריוב. "זה היה כל כך הגיוני וכל כך הנדסי בשבילי, הכול מדוד ומדויק ותהליכי. בסוף לא עברתי לגור בחו"ל והחלטתי לממש את החלום כאן".

על המדפים מוצבות צנצנות ממרחים ומטבלים מתוצרת בית – פסטו נענע, שעועית לימה ומרווה, ריבת עגבניות שרי וצ'ילי וחמאת שום ורוזמרין (26 ש"ח), לקנייה הביתה או לאכילה במקום עם לחם. יש קישים מלוחים (פטריות ואמנטל; תרד, מנגולד ופטה כבשים) וטארטים מתוקים (ברולה לימון; פיסטוק וארל גריי) והם מסמנים שזהו אינו בר יין סטנדרטי.

כמו יין לשוקולד. בראווה גנטה (צילום: יחסי ציבור)
כמו יין לשוקולד. בראווה גנטה (צילום: יחסי ציבור)

בוויטרינה מוצגות לראווה פחזניות ממולאות ועוגיות שוקולד צ'יפס שמנמנות, שלמרבה הפלא מחמיאות ליין לא פחות מאשר גבינה משובחת. "אנחנו קוראים לו מקום של דברים טובים – שילוב של בר יין, פטיסרי ומעדניה", מסכם פונומריוב ומצביע על תפריט יין מצומצם אך מגוון שהרכיבו שותפיו, בעלי חברה לייבוא יין. "כמו שאנשים יושבים לקפה ועוגה, אצלנו אפשר לשבת על עוגייה וכוס יין". תודו שזה נשמע כמו גיוון לא רע בכלל.
נחלת בנימין 45, ראשון-שבת, 11:00-22:00 (שעות פתיחה בהרצה)