קפה חתולים ראשון נפתח בישראל? לא בדיוק, אבל קרוב מספיק

ה-Cat Cafe בגבעתיים הוא יוזמה מתוקה של עמותת תנו לחיות לחיות ורשת הדיור המוגן משען, והוא יפעל בשלב ראשון פעם בחודש (החל מה-5.4, כל המקומות לתאריך הפתיחה כבר תפוסים). זה אמנם לא פורמט הקט-קפה שפגשתם בטיולים בחו"ל, אבל תנו לנו קפה וחתול ולא נשאל שאלות
תל אביבים, שימו לב: בדרך כלל אתם (ואנחנו) מכתיבים את הטרנדים וגבעתיים מקנאה. הפעם הכיוון מתהפך, ובזמן שבעיר הגדולה עדיין מתווכחים אם לפתוח עוד בית קפה ספיישלטי בשכונה מרוחקת (היוש קופישופ51 יד אליהו), בגבעתיים נפתח הקט-קפה הראשון בארץ. לא בדיוק כמו ביפן ובאירופה, אבל הצעד הראשון כבר נעשה: בית קפה טבעוני שיפעל אחת לחודש בימי שבת אחה"צ, שבו תוכלו ללגום קפה, לזלול מאפים טבעוניים וללטף חתולים שמחכים לאימוץ. יותר טוב מזה ונשתגע.
>> הגענו לתחתית הסיר: בית המרקים הוותיק "זופה" נסגר
>> העתיד של אוכל הרחוב בתל אביב: בינלאומי ובעיקר כשר
המיזם המגרגר "משען לחתול" נולד כפרויקט משותף לעמותת תנו לחיות לחיות ולרשת הדיור המוגן משען. בבית האבות של הרשת בגבעתיים הוקצה אגף לטובת חתוליה מאובזרת, שבה מתגוררים 30 חתולים שהוצלו מהרחוב. כאן הם מטופלים על ידי דיירי המקום, זוכים לליטופים ופינוקים ולומדים להתנהג בחברת בני אדם לקראת האימוץ המיוחל.

לדיירים עצמם הטיפול ביצורים המשופמים תורם לתחושת נתינה וסיפוק, ואף מסייע בשיפור הבריאות ובאיזון מופעים מהסוג הלא מיטיב כגון סוכרת ודלקתיות במפרקים. "פרויקט משען לחתול מתקיים בהצלחה רבה כבר שנתיים, החתולים והקשישים מרוצים אלה מחברת אלה ואנחנו גם רואים שמשפחות שמגיעות למקום לביקור מתאהבות בחתולים ומאמצות אותם", מסבירה יעל ארקין, מנכ"לית תנו לחיות לחיות.. "מכאן עלה הרעיון המשותף להפעיל במקום בית קפה שכל כולו דיירי משען, ומטרתו לחבר את הציבור הרחב לפעילות במקום ולעודד אימוץ על ידי משפחות נוספות".

הקט קפה בגבעתיים הוא הראשון מסוגו בישראל, אך הוא פועל בצורה שונה מאשר בתי קפה חתולים שהכרתם בחו"ל. הסיבה לכך היא שתקנות רישוי עסקים של משרד הבריאות אוסרות על נוכחות בעלי חיים בבתי אוכל בישראל, למעט כלבי נחייה. לכן לא באמת תוכלו לשתות קפה ולנשנש משהו תוך גירמוש ומשמוש אחד מדיירי המקום (החתולים, לא האנשים). במקום זאת הביקור מוגבל לחצי שעה בהרשמה מראש, כאשר הקפה והחתולים נמצאים בחללים נפרדים.

באירוע הפתיחה שיתקיים בסוף השבוע הקרוב יתארחו השפים הטבעוניים עומר טל ונועם כרמון והקונדיטורית והמתכונאית סיון טרם, שיכינו כריך סלט "ביצים" ובצל מקורמל בחלה, חריימה טופו וקוסקוס עבודת יד, טראפלס שוקולד לוז ושוקו מקסיקני. בהמשך יתפעלו את הקפה הדיירים עצמם, שיכינו מאפים טבעוניים ומשקאות וימלצרו. התשלום בדאנה, כלומר לפי נדיבות לב האורחים, והרווחים מועברים במלואם לתנו לחיות לחיות. לו"ז הביקורים בקט קפה לסופ"ש הקרוב כבר מלא, אבל בחתוליה עדיין מחפשים מתנדבים להקמה. אם הלב שלכם פתוח לנתינה ואתם נמסים מבטן רכה ושעירה שמתחננת לליטוף – זה הזמן להפשיל שרוולים ולבוא לעזור. במקרה הכי גרוע תחזרו הביתה עם ציפרלקס על ארבע.
קט קפה, מצולות ים 9, גבעתיים, שבת (5.4) ובכל שבת ראשונה בחודש, 15:00-18:00, הרשמה למועד הבא (3.5) תיפתח בקרוב באתר