הופה: בוטיק השוקולד Damyel פתח בנווה צדק סניף ראשון מחוץ לפריז

לא יאמן שפה מוכרים שוקולד. Damyel. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DAMYEL_PARIS
לא יאמן שפה מוכרים שוקולד. Damyel. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DAMYEL_PARIS

אוולין וריצ׳רד אוזן, שמחזיקים ביותר מ-30 שנות ניסיון וחמישה סניפים של שוקולד ארטיזנלי בפריז, התלבטו איפה לפתוח את הסניף הראשון שלהם מחוץ לצרפת. "זה היה או בניו יורק או בתל אביב. הבת שלי גרה פה, אנחנו יהודים והשוקולד גם כשר, כך שזה היה טבעי ומתבקש"

9 באפריל 2025

בשיטוט נעים ברחוב יצחק אלחנן שבפאתי נווה צדק פגשנו במבנה מפואר ורחב ידיים, אחד שאפילו בין הבוטיקים ושאר חנויות היוקרה מיטיב למשוך את העין ולבלוט בנוף. רק כשהתקרבנו עלה באפינו לפתע הריח האהוב עלינו, ריחו המשכר של שוקולד. וזו היתה הדרך בה הכרנו את בוטיק השוקולד הפריזאי החדש בעירנו: Damyel שמו – או דמיאל, אם בא לכם לקרוא בעברית.

>> "בעברית יש ביטוי 'לסגור פינה'": בתוך הבורקסיה הראשונה בניו יורק

זה הוא לא הסניף הראשון של Damyel, שכן יש לרשת עוד חמש נקודות מכירה מלבד זו שבנווה צדק – אבל כולן בפריז. אז מה להם ולנו? ובכן, ציונות כמובן. הבעלים אוולין וריצ׳רד אוזן ייסדו את בית השוקולד בפריז בסוף שנות השמונים עם סניף ראשון במונמארטר, ועם שוקולד משובח שכולו על טהרת קקאו טבעי ללא תוספת חלב. למעשה, השוקולד של ריצ׳רד אוזן היה טבעוני הרבה לפני שזה הפך לתופעה, מתוך כבוד לקקאו ורצון לשמור על השוקולד קרוב למקורות עד כמה שניתן.

כן, אתם יכולים לאכול את חד הקרן הזה. Damyel. צילום: יעל שטוקמן
כן, אתם יכולים לאכול את חד הקרן הזה. Damyel. צילום: יעל שטוקמן

בבית המלאכה הפריזאי יצרו טבלאות שוקולד מריר מופחתות בסוכר, פרלינים אלגנטיים ממולאים בחומרי גלם טבעיים ושלל שוקולדות משובחות. השנים חלפו, כמו גם כמויות קקאו מוגזמות, וגם בנם דוד הצטרף לעסק המשפחתי שהתנפח לרשת של ממש, שעכשיו השיקה סניף ראשון בארץ. ״רצינו עוד סניף מחוץ לצרפת", מסבירה לי אוולין בתשובה לשאלה מדוע הגיעו לארץ. "זה היה או בניו יורק או בתל אביב. הבת שלי גרה פה, אנחנו יהודים והשוקולד גם כשר, כך שזה היה יותר טבעי ומתבקש מניו יורק״.

Damyel. צילום: יעל שטוקמן
Damyel. צילום: יעל שטוקמן

בוטיק השוקולד בהחלט משרה אווירה אלגנטית ופריזאית, שמרגישה שונה מחנויות השוקולד הארטיזלניות של עירנו כמו של עודד סיידא וקרדינל, המתאפיינות בנוסח של בית מלאכה קטן, מוקפד ואינטימי. כאן יש תחושה של – איך נאמר זאת מבלי להישמע פרובינציאלים? – אירופה. מה שנקרא, הופה הופה. טבלאות שוקולד גדולות ומושקעות, חבילות פרלינים גדולות מימדים שנראות כמו תכשיטים ואפילו – תחזיקו חזק – חיות שוקולד ממולאות שמזכירות קצת כריסמס. בקיצור, בהחלט שווה ביקור.

Damyel. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DAMYEL_PARIS
Damyel. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DAMYEL_PARIS

השוקולד עצמו, כאמור, הוא שוקולד מריר וטבעוני שערב לחיך, ומציג מגוון רחב של שוקולת בו איכות הקקאו בהחלט ניכרת. פרלינים ממולאים בקוקוס, בוטנים, אגוזים, דובדבן, קליפות תפוזים ועוד ועוד מושלמים לנשנוש, וכך גם עוגיות ביסקוטי, עוגיות פלורנטין משקולדות, אגוזים ושקדים שמצופים בשוקולד וכל מה שווילי וואנקה חלם עליו בלילה.

Damyel. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DAMYEL_PARIS
Damyel. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DAMYEL_PARIS

חוץ מאלו, תמצאו בדמיאל טבלאות משובצות בשלל גודיז וגם ממרחי שוקולד, פיסטוק, פרלינה, שקדים, בוטנים וממרחים שמיועדים לאפייה, או סתם למשיחה על פרוסת לחם כי למה לא לחיות בגדול? אה, כנראה כי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו. המחירים, בטח כבר יכלתם לנחש, תואמים לאווירה הפריזאית 160 גרם של קופסת פרלינים יעלו לכם 90 ש"ח, והקופסה המלאה ביותר מתוך 5 אופציות המשקל תעלה 345 ש"ח עבור 620 גרם. העוגיות נעות בין 42 ש"ח (120 גרם) ל-260 ש"ח (750 גרם). נכון לעכשיו אין אפשרות לרכוש בתפזורת, אלא רק למצוא את עצמכם בין המארזים. איך אמר חנוך לוין? כי פריז היא בכל זאת פריז.
Damyel נווה צדק, יצחק אלחנן 15, א'-ה' 10:00-19:30, ו' 10:00-15:00. לאתר הרשת