ריצוף טעים: יש מתחם פוד טראקס חדש בניצוחו של יוסי שטרית

DNA עזריאלי (צילום דוד מויאל)
DNA עזריאלי (צילום דוד מויאל)

במתחם DNA שהחל לפעול בקומת הקרקע של עזריאלי מוקמו 4 דוכני אוכל רחוב - תאילנדי, מקסיקני, דרום איטלקי ואחד של קרואסונים מושחתים. במרכזו: בר עצום שניתן ליהנות בו מהכל לצד אלכוהול. לכל הפרטים

7 באפריל 2022

שרונה מרקט – מאחוריך? למתחם הבילוי החדש DNA במרכז עזריאלי יש את כל הנתונים להצליח לפחות כמו שוק האוכל הוותיק: לוק נוצץ, יזם מצליח, שפים בוגרי ריאליטי שכבר הוכיחו את עצמם ושף־סלב אחד בראש הפירמידה – יוסי שטרית. פוד טראקס ובר גדול מיועדים לשרת את הקהל הגדול שמגיע לקניון ולתחנת הרכבת. ההצלחה – לכל הפחות בשעות היום – מובטחת.

ביום הפתיחה הרשמית שטרית מסתובב במתחם כאב גאה. כיועץ קולינרי לפרויקט הוא מספר על תהליך חשיבה ממושך, שבסופו נבחרו לאייש את הפוד טראקס השפים תומאס זוהר (לשעבר קפה פופולר ומטבח הרפאים קיוב קיצ'ן), גבריאל ישראל (L28), יהונתן שרביט וצרי אגמי. "בחנו המון מועמדים, סביבות 60 איש, חבר'ה שמתמקדים בהיילייטס ועושים אותו הכי טוב שיש. חשבתי ללכת על באנקרים כמו פיצה והמבורגר, אך ייאמר לזכות רן (היזם רן דור חי, ש.ב.ד.) והצוות שהם כיוונו אותי לדברים אחרים. הבחירה בפיינליסטים של משחקי השף היא הכי נכונה בעולם והכי קלה לי".

המנטור והבוגרים: יוסי שטרית, תומאס זוהר, גבריאל ישראל ויהונתן שרביט. DNA (צילום אנטולי מיכאלו)
המנטור והבוגרים: יוסי שטרית, תומאס זוהר, גבריאל ישראל ויהונתן שרביט. DNA (צילום אנטולי מיכאלו)

שטרית מגלה כי התפריט אמור היה לייצג את הבישול שלו, אך לבסוף הוחלט לאפשר לשפים חופש פעולה. "חשבנו להביא אנשים שיעשו את האוכל שלי אך מאוד חששתי מכך. לכן התגבש הרעיון שכל אחד מהשפים יכין את האוכל שלו ואני אתן רק אוצרות קולינרית. אני סומך עליהם לגמרי ורק מכוונן בפרטים הקטנים".

DNA ממוקם בקומת הכניסה לקניון עזריאלי, בחלל שבו פעלה בעבר תחנת מוניות. האזור שופץ וכעת מוצבים בו ארבעה פוד טראקס נוצצים ובר גדול. אפשר להזמין מהפוד טראקס ולקחת למשרד או לשבת בשולחנות קטנים וטריבונות מעוצבות. אופציה אחרת, כשהזמן אינו דוחק, היא לשבת ליד הבר ולחכות שהאוכל יגיע אליכם. כיסאות ממוספרים וראנרים שתפקידם לשנע את ההזמנות ידאגו לכך בזמן שאתם תשתו כוס יין.

"עזריאלי פנו אלינו שנפתח סניף של לאגר אנד אייל, אבל הבנו שלמתחם יש פוטנציאל הרבה מעבר לכך", אומר היזם רן דור חי, בעלי רשת ברי הבירה, וויסקי בר מוזיאון וטייסטינג רום בשרונה. "לא באנו להתחרות בפוד קורט אלא לתת מוצר שהוא עדיין סטריט פוד, ברמת פרימיום".

אורח עם מישלן. אסף גרניט ותומאס זוהר (צילום יעקב בלומנטל)
אורח עם מישלן. אסף גרניט ותומאס זוהר (צילום יעקב בלומנטל)

וכעת לאוכל עצמו, המייצג ארבעה מטבחים שונים. JAI של תומאס זוהר מחבר בין אוכל רחוב תאילנדי לפילוסופיה בודהיסטית־התאית, לפיה כל מנה מורכבת מארבעה טעמי יסוד שעובדים באופן ישיר עם ארבעת האלמנטים מהם מורכב גוף האדם – אש, אדמה, רוח ומים. התפריט כולל חמש מנות שכל אחת מהן מייצגת טכניקת בישול שונה, ויחד הן מהוות פתיחת שולחן תאילנדית מסורתית. לדוגמה: שיפודי פרגית בקארי אדום, חלב קוקוס ובוטנים (68 ש"ח), מנה שכבר הוכיחה את עצמה בקיוב קיצ'ן, קארי פאננג (72 ש"ח) ושיפוד שקדי עגל במרינדת סויה ולמון גראס (88 ש"ח).

שף גבריאל ישראל מכין ב־CHICANO סביצ'ה טוסטאדה מטורטיית תירס במילוי דג וגוואקמולה (52 ש"ח), טאקוס עוף, אונטריב על הפלנצ'ה וצ'וריסו (58 ש"ח ל-3 יחידות), נאצ'וס וגוואקמולה (32 ש"ח) ומנות נוספות מהמטבח המקסיקני, אותו למד להכיר בשנים שבהן התגורר בלוס אנג'לס.

שף גבריאל ישראל (צילום אנטולי מיכאלו)
שף גבריאל ישראל (צילום אנטולי מיכאלו)

שף יהונתן שרביט מוביל את MEZZO Fantastico, פוד טראק שמוקדש לאוכל רחוב מדרום איטליה: פיצה פריטה – פיצה מטוגנת קלאסית במילוי מוצרלה ורוטב עגבניות או ריקוטה ותרד (56 ש"ח), סופלי – כדור אורז מבושל ומטוגן עם כרישה, עגבניות ויין לבן (22 ש"ח) ובריוש קון ג'לאטו – בריוש איטלקי על בסיס חמאה במילוי גלידת פיסטוק סיציליאנית וגנאש שוקולד חלב (39 ש"ח).

בראש הטראק הרביעי, La Foux Foux, עומדת שף צרי אגמי שמכינה מקרואסון מנות מוגזמות מלוחות ומתוקות כגון קרובאן ביצים עלומות עם אספרגוס ונקניק (44 ש"ח).

יונתן שרביט. DNA (צילום אנטולי מיכאלו)
יונתן שרביט. DNA (צילום אנטולי מיכאלו)

הברים שבמרכז ("רצינו לעשות את הבר הכי גדול במזרח התיכון אך מסיבות רישוי נאלצנו לחצות אותו לשניים") מיועדים למעשנים וללא מעשנים. כ־100 איש יכולים לשבת סביבם. היכרותו של דור חי עם עולם האלכוהול הובילה ליצירת תפריט שתיה רחב ובו יינות, קוקטיילים, 12 סוגי בירה מחבית, ויסקי ועוד. המחירים כמקובל ברף התחתון של השוק, מ־32/126 ש"ח לכוס/בקבוק יין, 42-54 ש"ח לקוקטייל.

כרגע המקום פתוח באמצע השבוע בלבד אך בהמשך הוא צפוי לפעול שבעה ימים בשבוע. בשעות הצהריים לקוחות רבים כבר עומדים בתור, אך האם יש למקום היתכנות ועתיד כאזור בילוי בלילה? "אנחנו רוצים ומכוונים לכך", מסכם דור חי. "הצהריים פתור עם 10,000 איש שעובדים במגדלים ועוד 40-50 אלף איש שעוברים בקניון ובתחנת הרכבת. הלילה הוא האתגר שלנו. יש לנו תוכניות להביא די ג'יי, הופעות חיות ועוד תוכן. בחזון שלנו DNA יהיה מרכז שוקק של קולינריה ואירועים".
דרך מנחם בגין 132 (מרכז עזריאלי), תל אביב, ראשון – חמישי 12:00 – חצות (שעות פתיחה בהרצה)