חכו לדרופ: החלל הסודי של קפה אירופה הפך לקוקטייל בר סקסי

בעידן שבו כל מחסן מצטייד במקרר יין וצלחת שרקטרי, פופ-אפ חדש מבית קפה אירופה עושה לנו פלאשבקים לימים בהם אנשים בשלייקעס ושייקר הגישו לנו משקאות נוצצים ומשכרים לצד ביסים מעולים ומענגים. תזדרזו להכיר את "Drop Cocktail", ורצוי מהר לפני שיגמר
טרנד הקוקטיילים ששלט בסצנת הברים בעיר נחלש מאז פרוץ המלחמה – 50 ש"ח וצפונה לכוס שנמדדת במיליליטרים, מצב כלכלי שמוביל להידוק חגורה ותחושת שובע מהשואו הטווסי עשו את שלהם. ובמקום השלייקעס והפינצטה הגיעו צלחת הנקניקים ופותחני הבקבוקי של ברי יין, שמציעים בילוי קז'ואלי וזול ואינם מחויבים לכהילים יוקרתיים וסירופים בעבודת יד.
>> בואו מוקדם: 3 בתי קפה מומלצים לשישי קצת אחר בשוק הכרמל
בקפה אירופה עדיין מאמינים באמנות הערבוב, ומשיקים פופ אפ בר שמוקדש למוזיקה ולקוקטיילים מתוחכמים. על הסעיף האחרון חתום ייגור פראוזנקו (7:1 Lab), מהמיקסולוגים המוכשרים והמעניינים שפועלים כיום בעיר. "פגשתי את אחד השותפים בקפה אירופה שאחראי על הארט, ודרכו הכרתי את שאר השותפים. יחד החלטנו שיש בקומה השנייה חדר קסום ואינטימי שאינו בשימוש אבל יש לו המון פוטנציאל. שינינו את העיצוב, הבאנו תקליטים ויצרנו קוקטיילים וקונספט שפונה לפודיז, לאנשי קוקטיילים ולחובבי מוזיקה".

Drop, "שם שפירושו טיפה אבל גם קולקציית קפסולה", יפעל במשך שלושה חודשים: בכל חודש ישקשק פראוזנקו קולקציה מוגבלת, כשתפריט הפתיחה מתבסס על שבעה קוקטיילים בסט סלרס שלו לשנת 2024: Mango Lassi (וודקה Below 42, יוגורט תות, ליקר מנגו, צ'יפוטלה, סודה מנגו), Coconuts (בקרדי בלנקו, שמן קוקוס, ליקר קוקוס, חלב קוקוס, מי קוקוס, מאצ'ה), Late Night Breakfast (ג'ין, אפרסק, שיבולת שועל, מיץ תפוזים), Can I Kick It? (טקילה קאזה דורס בלנקו, ליקר פרחים, תפוחי גראני סמית, ליים, חלפיניו), Black Forest (ויסקי דיוארס, דובדבנים, קקאו, הדרים), Anna Foxxx Martini (ג'ין בומביי ספיר, פסיפלורה, פלפל פסיפלורה, ענבים, יין מבעבע) ו-Sabai Negroni (ג'ין בומביי ספיר, מרטיני רוסו, ביטר, שמן קוקוס, עלי פנדן). המחיר, אם שאלתם ברעד קל, הוא 58 ש"ח לדרינק.

כל קוקטייל מורכב משניים-שלושה סירופים וחומרים שפראוזנקו מכין בעצמו. ברגע שחומר גלם כלשהו מסתיים, הדרינק יורד מהתפריט ואחר נכנס במקומו. "הכנתי כמות של 3,000 יחידות בסך הכול, שאמורה להסתיים בחודש. כשייגמר נעבור לתפריט הבא", הוא מסביר, ומוסיף שהמשקאות אינם עונתיים. "רוב הזמן מזג האוויר בישראל דומה, לא כמו אוקראינה שיש ממש חורף וצריך קוקטיילים חמים. כאן זה לא רלוונטי". ליד הקוקטיילים מגיש השף של קפה אירופה אריק שונברגר, ששב לאחרונה מרילוקיישן קצר בניו יורק, קייל בפחם וקיסר שבור, שיפודון לוקוס עם שמנת ועירית ופירה, טרטר בקר על מח עצם וקאצ'ו א פפה עם חלמון ביצה (28-98 ש"ח). מנות הביס נועדו להחמיא לקוקטיילים ולאווירה הרומנטית, כאשר חלקן נוצרו במיוחד עבור הפופ אפ, ואחרות מבוססות על תפריט המסעדה.

מאחורי הבר, העמוס בצנצנות וסירופים שהוא מכין בעצמו, פראוזנקו מלהטט בשייקרים. הוא עוסק בתחום 12 שנים, ולמרות שבאוקראינה מולדתו הוא הגיע ל"טופ שבטופ" – בישראל הוא נאלץ להתחיל מאפס, כטבח הכנות. "פגשתי חבר'ה מהאימפריאל שהזמינו אותי לעבוד איתם וככה הגעתי לארץ. ידעתי רק רוסית ואוקראינית, ולכן במקום להיות מנהל כמו באוקראינה, נכנסתי למטבח עד שהתחלתי לדבר עברית". משם הוא המשיך לצ'אפל, הבר הנוצץ במלון ג'אפה, ובקורונה יצא לדרך עצמאית. פראוזנקו זכה בפרסים בתחרויות בינלאומיות וכיום הוא משמש מנטור ושופט ויועץ לברים. מפגש עם בעלי מסעדת TYO הוביל אותו ל-7:1 Lab, מעבדת הקוקטיילים הראשונה בארץ.
בפיתול כמו שרק המציאות והמצב יכולים להמציא, הדרופ מחזיר את פראוזנקו לעמדה שמאחורי הבר, ומאפשר לו לפזר את קסמי המיקסולוגיה ישירות לקהל. "זה מה שיפה במקצוע הזה, שאין לו סוף. לפופ אפ הכשרתי צוות, ובשלושה חודשים אני מנסה להעביר להם כמה שיותר את הפילוסופיה שלי ולהראות שברמן הוא מקצוע לחיים. אני רוצה שאנשים יראו שאפשר להיות כמוני, לעבוד 12 שנים בלי משרד ובלי ללמוד ג'אווה סקריפט, לפגוש כל יום אנשים חדשים וליהנות מהחיים". אנחנו כבר השתכנענו ומתכננות הסבה מקצועית. או לפחות אלכוהוליזם קל.ב
שדרות רוטשילד 9, ראשון-שבת, 20:00-01:00, בהזמנת מקומות בלבד באתר