תתכוננו לפיאסטה שאחרי הסיאסטה: חגיגה ספרדית במסעדות שף
למה אנחנו לא חיים קצת יותר כמו הספרדים? קצת פחות פאניקה על העתיד לבוא, קצת יותר שנ"צ רשמי. עכשיו לפחות אנחנו יכולים ליהנות טיפה מפיאסטה מלאת טפאסים מאת כמה מהשפים המעניינים בסביבה - גל בן משה, אורן אסידו, עלאא מוסא ואוהד לוי
הספרדים הבינו את החיים הרבה יותר טוב מאיתנו – יש להם את שנת הצהריים המפורסמת, מנות טאפס ואת פנלופה קרוז. אנחנו באמת צריכים ללמוד מהם יותר. והדרך הטובה ביותר ללמוד, כך המצאנו כרגע, היא דרך הבטן. הבירה הספרדית אסטרייה דאם משיקה כעת פרוייקט אותו הם מכנים "אסטרייה פיאסטה" – שזה אמנם שם שמותח קצת את גבולות הפיאסטה בהתחשב בכך שהוא הלכה למעשה ארבעה ארוחות ספיישל, אבל גם בהחלט סיבה למסיבה. במיוחד בהתחשב במסעדות והשפים שייקחו חלק בחגיגה.
במסגרת הפיאסטה (נו טוב, אימצנו את הכינוי) יתקיימו במהלך חודש אוגוסט ארבע ארוחות ספרדיות חגיגיות, הכוללות ארוחת טאפאס ייחודית מאת כמה מהשפים המעניינים בישראל – מחזיק כוכב המישלן גל בן משה, יוצא "המסעדה הבאה של ישראל" אוהד לוי, זוכה "משחקי השף" (ואחלה שף) אורן אסידו וגם השף המוערך עלאא מוסא. לצד הארוחה תנגן להקה חיה לאורך הארוחה, ואחריה יעלה די.ג'יי ויתקלט למה שיהפוך למסיבה על בטן מלאת טאפאסים.
מבין המסעדות שישתתפו בפיאסטה, שתתקיים מדי יום חמישי באוגוסט, רק שתיים נמצאות בתל אביב – עלמה ביץ, שתארח את גל בן משה (שמבטיח 'טאפאסים ישראלים', ב-3.8), ואולה בניהולו של השף אורן אסידו (שיצור מטבח שמפגיש בין דרום ספרד לצפון אפריקה, ב-24.8). אם תרצו לטעום את הטאפאס של אוהד לוי או עלאא מוסא, תצטרכו להדרים למסעדת מאמו באילת או להצפין למסעדת לוקס בחיפה, בהתאמה. יחד עם הבירה הקרה שתוגש במקום (נחשו מאיזה מותג. רמז: זה בשם הפיאסטה), מצפה לנו חגיגה ספרדית במיוחד.
"אסטרייה פיאסטה" מתקיימת לאורך חודש אוגוסט, הזמנת מקום באתרי המסעדות