איפה אפי: גסטרו-בר חדש בשדרות וושינגטון מביא אוכל מהיר ואלגנטי

הכירו את FE - או אפי, אם אתם על עברית - הבייבי החדש של אביב כהן (לוקאל בורגר וכוסית), שמנהל את המקום לבדו ומכין מנות זריזות מבלי ליפול למחזות הג'אנק, עם אלכוהול במחירים מעולים ואווירה שממשיכה את התעוררות השדרות של פלורנטין
שדרות וושינגטון עוד לא שינו את שמן לשדרות טראמפ – נחכה עד ל-6 אחרי המלחמה – אבל אנחנו בהחלט מזהים באזור פריחה מחודשת, גם אם מהוססת ואיטית קלות. מעבר לפינות הקבועות של המלביה, ברטון ונוכל הפסטה, במהלך הקיץ הצטרפה סאלוט כוורמוטריה עם טאפאס קטנים במחירים טובים, וכעת נוסף מקום חדש וללבי שעונה לשם אפי, אם תקראו לו בישראל, או FE אם תנסו באינסטגרם.
>> "בסטה דגים": לאכול דגים טריים ישר מהבסטה, באזור גן החשמל
בין האותיות FE ניצב רעיון קולינרי של פאסט אלגנט (מהיר ואלגנטי) – מונח שטבע אביב כהן, השף שעומד מאחריו, במיוחד עבור המקום. עם מלצר בודד לצידו, כהן מתפעל את המקום כגסטרו בר בו "האורח יכול להחליט אם הערב בא לו לאכול, או שבא לו להתמקד בשתייה, או שניהם", מסביר כהן אתצ החזון. "החוויה היא בידיים שלו, וזה מה שחשוב לי להדגיש – הוא במרכז, לא האוכל, לא השתייה ובטח שלא אני".
ובכל זאת, בואו נתמקד בו לרגע: כהן החל את דרכו המקצועית ב-AKA44, ומשם המשיך ללוקאל בורגר שפתח יחד עם אלון פלד, ואז עבר לכוסית שבכיכר רבין, שנפתחה כשבוע בלבד לפני המלחמה. בכוסית הוא ניהל את המטבח והוציא ממנו מנות טאפאס מרגשות וייחודיות (אנחנו עוד זוכרים את מנת התמרים קונפי), אך במהלך העבודה במקום הוא הבין שהוא לא רוצה להישאר רק מאחורי המחבתות, אלא מעוניין לחלוש גם על הפלור, השירות והניהול השותף. "להזדהות עם המקום ולהרגיש שהוא לגמרי שלי", כדבריו.
בחלל הצמוד לפסטה של טומאטומאטו התמקם אפי עם אוכל מהיר להכנה – כזה שאינו דורש פירוטכניקה מורכבת או מטבח מאובזר מדי – אבל עם טאצ' אלגנטי שנמנע מליפול למחוזות הג'אנק והצרבת. כאמור, פאסט אלגנט, מעניין, פשוט וטוב. כך תמצאו בתפריט כריך ספרדי טיפוסי בשם סנדוויץ' טורטה עם בצל מקורמל ושמיר (44 ש"ח), תפוחי אדמה עם שמן זית וסרדינים (47 ש"ח), נקניקיית חזיר על כרוב חריף (43 ש"ח) או קלאב סנדוויץ' שרימפס מטוגן עם חסה אייסברג ואיולי צ'ילי חריף (67 ש"ח).
מעבר לכריכים ונקניקים, באגף אפילו יותר אלגנטי תמצאו מנות מבוססות ירקות והחמצות כגון תפוזים בפטה עם קריספי שאטה (32 ש"ח) בצלצלי שאלוט מוחמצים – נשנוש שלא ידעתם שאתם צריכים – בתוספת שמנת חמוצה (34 ש"ח), סלט מנגו בוסר ואנשובי עם כוסברה חריף מותסס עם כוסברה חריף מותסס (39 ש"ח) וגם סלט עגבניות עם ענבים, פלפל שחור וזעתר טרי (37 ש״ח). התפריט מתחלף כל כמה ימים לפי החשק והתוצרת, כאשר כהן מקפיד לעבוד עם יצרנים קטנים מהאזור – הדגים והגבינות משוק לוינסקי, והירקות משוק הכרמל.
"פתחתי את המקום שהייתי רוצה לצאת אליו בעצמי, ובהתאם לכך השתדלתי מאוד להקפיד על תמחור סביר והוגן", מסביר כהן. זה גם מסביר את מחירי האלכוהול הנוחים: אפרול שפריץ ב-22 ש״ח, שרי פינו פרננדו ב-29 ש״ח לכוס, צינזנו יבש לבן/אדום ב-22 ש״ח, ורמוטים נוספים בטווח של 32-37 ש״ח, קמפרי עם טוניק או סודה ב-34 ש״ח ומגוון יינות שמתומחרים ב-37-53 ש״ח לכוס, או 169-245 ש״ח לבקבוק. פאסט? אלגנט? העיקר שטעים לנו, ויש משהו לשתות במחיר שפוי. נתראה בשדרה.
אפי/FE, שדרות וושינגטון 26, תל אביב. א'-ה', 18:00-00:00