פרח לב העיר: Flor הוא בר יין כמו שבר יין באמת צריך להיות

בדיוק מה שהשכונה הזאת הייתה צריכה. Flor (צילום: Flor/אינסטגרם)
בדיוק מה שהשכונה הזאת הייתה צריכה. Flor (צילום: Flor/אינסטגרם)

על הריסותיה המצערות של פסטה מיה, מטר מהתחתית, קם לו רגע לפני המלחמה בר/חנות יין מעוצב ומוקפד שלוקח את היין שלו מאוד ברצינות, ולא פחות מכך את האוכל שמלווה אותו. ועם כל הרצינות - הוא גם פינת חמד. "בסוף יין צריך להיות כיף, זה כל הרעיון"

31 באוקטובר 2023

ברחוב וילסון 10, באותו לוקיישן ידוע בו שכנה מסעדת פסטה מיה המיתולוגית, צץ טיפה לפני המלחמה חלל יפייפה, מעוצב בקפידה נורדית שובת עין, עם שלט קטן הנושא את השם ״FLOR". הפלור היא חנות יין מבשלת, מיזם חדשני בעיר המבוסס על קונספט ה- Cave à Manger הפריזאי. בפלור ניתן לשתות יין טבעי מהארץ והעולם, לשמוע ולהעמיק ברבדיו ותהליכי הייצור שלו, לאכול אוכל מוקפד ששם דגש על חומר הגלם, ולהתחבר לקהילה הייחודית הנרקמת בין קירות המקום. אם יין וקולינריה מסקרנים אתכם, ואם בבילוי שלכם אתם מצפים לקבל קצת מעבר לכוס יין ונשנוש, פלור תהיה עבורכם פינת חמד.

שני האחראים על יבוא הקונספט הייחודי לארץ הם עדי רייף ואורי קורץ, שהכירו במהלך לימודיהם באוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה בברה, איטליה. שם, בין כיתות הלימוד של טירת הקולינריה המכושפת, נרקמו חלומות על יצירה, יין, אירוח, תרבות וקהילה שיתאגדו לכדי מקום שיצליח להעביר מהתחושות שחוו ואימצו לאורך התקופה באיטליה. הרעיון הבשיל לאחר חזרתם ארצה, כאשר עדי הצטרפה לאורי שהיה בחיפושים אחר לוקיישן מתאים. כשמצאו את המקום הנוכחי, נסעו לטיולי חקר מעמיקים בלונדון ופריז בכדי לדייק את קונספט ה-Cave à Manger ולשאוב השראה ממה שקורה בבירות העולם.

באווירה נינוחה ורמת ידע מרשימה. Flor. צילום: אורי קורץ
באווירה נינוחה ורמת ידע מרשימה. Flor. צילום: אורי קורץ

היין הטבעי, כאמור, הוא מוטיב מרכזי בפלור – על הקיר בליבו של החלל תמצאו דיספליי עשיר עם עשרות רבות של בקבוקים ייחודיים מהארץ ומהעולם, כשהרצון של עדי ואורי הוא להנגיש את תחום היין הטבעי לקהל הרחב כך ״שלכל אחד יהיה מה לשתות כאן״. השם ״FLOR" נובע גם הוא מאותו רצון לתווך את התחום: Flor בספרדית היא שכבת שמרים שנוצרת על פני יין בתהליך ייצור טבעי מסוים, ושומרת עליו מפני חמצון. בעוד שבעולם היין המסורתי יותר הפלור נחשב כמוקצה, הוא התקבל מאוד יפה בעולם היין הטבעי. לכן, ב-FLOR התל אביבית, אורי ועדי שואפים לשמש כאותה שכבת שמרים – זו שנמצאת בין היין הטבעי לבין כל מה שנמצא בחוץ – ולהיות אלה שיתווכו אותו לקהל הרחב.

כמה יין יא אללה. Flor. צילום: אורי קורץ
כמה יין יא אללה. Flor. צילום: אורי קורץ

היינות עצמם מגוונים ומגיעים ממספר רב של אסכולות ייצור יין טבעי, וממגוון רב של חבלי יצור שונים ברחבי העולם. מלבד היינות שמגיעים מהספקים המובילים בתחום, בפלור מייבאים בעצמם בקבוקים ייחודיים שלא תמצאו באף מקום אחר. עדי ניצלה קשרים רבים שיצרה ברחבי אירופה במהלך תקופת המגורים באיטליה, ונפגשה עם תאגידי וייצרני יין כדי למצוא את התמהיל לקהל התל אביבי. ״התהליך עצמו היה ועודנו מסקרן מאוד, אנחנו נפגשים עם הייננים והחלקאים כדי להישאר מחוברים לתהליכי הייצור וחומרי הגלם, וכך להעביר לקהל שלנו חוויית שתיה ובילוי עמוקה יותר. בין היתר נפגשנו גם עם תאגידי יין טבעי גדולים שהתלהבו מאוד לשמוע שהסצנה בתל אביב מתעוררת, ואנחנו מתכוונים להעמיק ולהעשיר את הרפטואר שלנו עוד ועוד״ מספרת עדי. את היינות אפשר לשתות מתפריט שמשתנה מדי יום במחירים של 35-65 ש״ח לכוס, או לרכוש בבקבוקים שנמכרים במקום במחירי חנות.

לא בא לגנוב את ההצגה. Flor. צילום: אורי קורץ
לא בא לגנוב את ההצגה. Flor. צילום: אורי קורץ

אם כן, תפקידו של המטבח בפלור הוא להעשיר את חוויית היין, לא לגנוב את ההצגה. אורי, שמוביל את המטבח בפלור, מבטיח שהקהל יהנה מאוכל שנאמן וגאה בעצמו, ״האוכל כאן הוא שקוף, נגיש אותו כמו שהוא. אנחנו יודעים מאיפה כל חומר גלם מגיע, מנסים להרוס כמה שפחות ולהישאר נאמנים וקלאסיים. הדבר הכי חשוב לנו הוא לעשות את הדברים בצורה הכי טוב שאפשר, אם זה נקניק על צלחת, פסטה או קובה״. בין המנות שתוכלו לנשנש כאן בינתיים תמצאו סוסיסון, ביצה כבושה, סגנאקי, בוסיאטה וברד פודינג במחירים שנעים בין 20 ל-70 ש״ח. בנוסף, פלור תארח מעת לעת טבחים לרזדנסי של כשבוע-שבועיים בכדי לתת במה לחיבורים נוספים של אוכל ויין. ״בסוף יין צריך להיות כיף, זה כל הרעיון״ הם אומרים. ולנו נדמה שלתושבי לב העיר יש בית חדש ומסקרן להעביר בו את הסתיו.
פלור, וילסון 10, א׳-ה׳ 11:00-23:00, ו' 11:00-16:00