HOC רוצים להיות בית הקפה הכי טוב בפלורנטין ולא יתפשרו על פחות מזה

HOC פלורנטין (צילום: Tamuna Djanashvili)
HOC פלורנטין (צילום: Tamuna Djanashvili)

עם אווירה של מעבדת קפה שנחתה לכאן מהחלל החיצון, או לפחות מסקנדינביה, הוייב הסופר-מוקפד של HOC יכול להרגיש קצת זר בפלורנטין. אבל הדבר האחרון שמעניין אותם זה להתחנף ללקוחות מזדמנים - הם רוצים את הלקוחות שחייבים אותם לא פחות משהם צריכים את הלקוחות

14 במרץ 2023

בתי קפה בתל אביב יש בשפע, אבל בתי קפה כמו ה-HOC יש מעט מאוד בנוף של העיר. כן, יש שם הפוך שיבולת ואמריקנו קר, אבל אלה נעשים במקצוענות שאנחנו לא רגילים לקבל. המיקום החדש בפלורנטין שובר שיאים חדשים של דיוק ואסתטיקה, וגם משלב בתוכו מאפיית "גראב אנד גו" ובר יינות טבעיים בערבים. כך שאנחנו מאוד מאוד שמחים שהוא הצטרף למשפחה.

"את הלוקיישנים אנחנו בוחרים בפינצטה. כל סניף שלנו מציע את אותו רף איכות חסר פשרות אך עם DNA מובחן משל עצמו שבא לידי ביטוי בעיצוב, בחוויה ובתפריט. אנחנו יודעים שאנחנו מציעים חוויה ספציפית, מומחית, שלא מתאימה לכל חך או לכל אחד. תשומת הלב שלנו לפרטים לא מאפשרת ללוקיישן שלנו להיות על ציר עירוני מרכזי, אליו זורמים מסה של לקוחות מזדמנים. אנחנו רוצים ליצור מצב שאנשים מגיעים במיוחד ל-HOC, ובמיוחד ל-HOC פלורנטין. כי הם רוצים את מה שאנחנו יודעים להציע". מספר אמיר רייפר, הבעלים של ה-HOC ביחד עם אשתו, שירז רייפר, ושותפם אורן אדרעי.

כלים מוקפדים? יש. HOC פלורנטין (צילום: Tamuna Djanashvili)
כלים מוקפדים? יש. HOC פלורנטין (צילום: Tamuna Djanashvili)

בית הקפה החדש של ה-HOC נפתח באחד הבניינים החדשים בפלורנטין ונראה כאילו הגיע אלינו מהחלל החיצון, או לפחות מסקנדינביה. המקום עוצב על ידי משרד גד הלפרין בהובלת גת שריד באינטליגנציה ורגישות גבוהה על הטהרה המונוכרומטית – שחור, אפור ולבן, והוא משדר תחושה של מעבדת קפה, כזו שעדיין מאוד נעים לבלות בה את הזמן. "חשבנו הרבה על חלוקה מגוונת של החלל. הישיבה בחוץ מאוד נגישה לרחוב, הישיבה בגלריה מאפשרת אינטימיות ושקט, והישיבה בחלל המרכזי מכוונת כולה למופע המרכזי הלא הוא עבודת הבריסטה, שזו בעזרת מכשור משוכלל וחדשני נשארה חשופה – רוב חלקי מכונת הקפה בכלל מושקעים בתוך הבר עצמו כדי לייצר מראה נקי ופתוח על הדלפק".

כלי ההגשה גם כמובן נבחרו בקפידה. כוסות קרמיקה לבנות מביי אדישן בנווה צדק בגדלים מותאמים אישית לכל אחד מסוגי הקפה, במחשבה על הפרופורציה, על האחיזה ועל המפתח לקבלת השלוק ההרמוני והמדויק ביותר. בקיצור, לא בא לאף אחד לשבור אחת. אלו נושאות בתוכן את תפריט הקפה העשיר והטרי, שנע בין 14 ש"ח בעבור אספרסו, ועד ל-18 ש"ח בעבור קפה קר. יש כמובן גם כל מיני ספשלטי בינז למומחים אמיתיים שיגיעו למחירים גבוהים יותר. "פולי הקפה שלנו בפלורנטין הם של בית הקלייה הדני פרולוג, והקפה הקלאסי שלהם הוא בהיר, חד ומלא בטעם. את סוג פולי הקפה של פרולוג אנחנו מתאימים ומחליפים בהתאם לעונות השנה, ומגישים מעבר לאלו מגוון סוגי קפה שייקחו אתכם למסע של טעמים חדשים, מגניבים ואחרים".

תפריט יוקרתי? יש ויש. HOC פלורנטין (צילום: Tamuna Djanashvili)
תפריט יוקרתי? יש ויש. HOC פלורנטין (צילום: Tamuna Djanashvili)

ועכשיו, לאוכל. כבשאר הסניפים גם פה התפריט מינימלי ומורכב מ-6 מנות יקרות ביחס לבית קפה אך עשויות לעילא וטעימות להחריד- סנדויץ' המקושקשת האלוהי עבר אינטרפרטציה לכריך ביצים רכות (44 ש"ח) שתפנטזו עליו בלילה, תמצאו פה גם כריך סנדו יפני (83 ש"ח), צ'יפס שכבות מהמם (42 ש"ח), סלט צבעוני (67 ש"ח) ועוד, אלה לצד מתוקים הנאפים במקום.

ואם כבר מאפים, בצמוד לבית הקפה תיפתח בחודש הקרוב המאפיה מבית HOC שתמכור בין היתר את לחם החלב המדהים שלהם, מספר סוגי מאפים, את עוגות הקסטל הנימוחות, ותהיה גם מכירה של גלידת מאצה soft serve שאנחנו צופים שתהיה להיט בקיץ. המכירה תהיה, כאמור, מדלפק קטן בנוהל "גראב אנד גו". עוד הפתעה נהדרת שמצפה לנו בחודש הקרוב היא הפיכתו של המקום לבר יין בשעות הערב. "בר של יינות טבעיים, בתפריט מינימליסטי שהורכב אחרי אינסוף טעימות, ואלו יתחלפו כל תקופה ובהתאם לעונה. אמנם ידוע שאנחנו מקום של קפה אבל אני חושב שהקהל שלנו מצפה לחידושים, וגם מבין שאנחנו לא עושים דברים סתם. אנחנו מוכנים לזה אז נקווה שגם אתם".

HOC פלורנטין, הרבי מבכרך 3. שעות פתיחה: ראשון-שישי 08:00-18:00, שבת 08:00-14:00