היפנים באו ללמד אותנו איך איזאקיה אמיתית מרגישה, ודווקא ברחוב מזא"ה, שם נחת סניף של רשת מסעדות יפנית בינלאומית שעומדת על לא פחות מ-150 מסעדות ביפן וברחבי העולם. עם תפריט שופע בהפתעות, מחירים שוברי שוק וראמן חזיר מסחרר, נראה לנו שהם כאן להישאר
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2Fkimura-ya-%25d7%259e%25d7%2596%25d7%2590%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20Kimura%20Ya:%20%D7%A8%D7%A9%D7%AA%20%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA%20%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%AA%20%D7%A2%D7%9D%20%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98%20%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%9D%20%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%9E%D7%9F%20%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98%20%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9D%20https://timeout.co.il/kimura-ya-%d7%9e%d7%96%d7%90%d7%94/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=Kimura+Ya%3A+%D7%A8%D7%A9%D7%AA+%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%AA+%D7%A2%D7%9D+%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98+%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%9D+%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%9E%D7%9F+%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98+%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9D&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2Fkimura-ya-%25d7%259e%25d7%2596%25d7%2590%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
אין ספק שזהו תור הזהב של המסעדות היפניות בתל אביב, אבל מסעדה יפנית אמיתית – כלומר, של יפניים מארץ השמש העולה – עוד לא נפתחה כאן. בהחלט היו מסעדות מהגרים, ויש יפנים שהרימו מקומות משלהם, אבל עד היום לא נפתח משהו בסדר הגודל של Kimura Ya – רשת מסעדות יפנית בינלאומית שמחזיקה בלא פחות מ-150 סניפים ביפן וברחבי העולם, כאשר האחרונה בהם נפתחה בדובאי. עם ההתקרבות למזרח התיכון, זה היה רק עניין של זמן עד שיגיעו גם הנה לתל אביב, ועם ראמן שכזה – הרווח כולו שלנו.
>> קריעת ים, סוף: הבר־מסעדה של התדר והבסטה הגיע למעמד הר סיניhttps://timeout.co.il/%d7%a1%d7%95%d7%a3-suf/
סניףKimura Ya התל אביבי נפתח בשבועות האחרונים בחלל רחב ידיים ברחוב מזא"ה, במקום בו שכנה בעבר מסעדת רפובליקה דה רונימוטי. המקום עוצב מחדש באופן נאמן למקור שיזכיר לכם איזקאיות יפניות – לאו דווקא מסעדות מפונפנות ומעוצבות למשעי, אלא מקום יותר עממי יחסית שמלא באלמנטים יפנים כמו מטריות, מנורות נייר אורז ועוד צעצועי פלסטיק מעדות פוקימון והלו קיטי. למעשה, ההבדל המשמעותי של קימורה יא מאיזאקיה טיפוסית הוא במספר מקומות הישיבה – בעוד שביפן איזאקיה טיפוסית תכיל מעט מקומות לישיבה, כאן ישנם 90.

"זו התאמה משמעותית לישראל" מספר יושימורה משהירו, מנהל המסעדה התל אביבית, שהגיע אלינו ישר מטוקיו. "לפני שפתחנו כאן עשיתי סיבוב באיזקאיות של תל אביב, שכולן מדהימות ומגישות אוכל מעולה וטעים באמת, אבל יש בהן משהו הרבה יותר היי אנד מהאיזקאיות העממיות יותר של טוקיו, מבחינת העיצוב והתפריט. אז מבחינת האווירה והעיצוב הלכנו על משהו קצת יותר אותנטי ליפן, וגם צוות המטבח הוא יפני. אבל את הגודל, צוות השירות ומקומות הישיבה – התאמנו לישראל, כמו גם את חומרי הגלם. מה שיכולנו למצוא כאן, הבאנו מכאן, כי תהליך הייבוא הוא בלתי נגמר״.

בתפריט יש מענה נרחב למגוון מנות יפניות, וכאן תקבלו היצע עשיר יותר מהרגיל, החל מגיוזות, שיפודי יקיטורי ומנות איזאקיה טיפוסיות, וכלה בסושי, סשימי (כמובן) ועד ראמן ושאבו שאבו – אנטריקוט בצלייה עצמית, כמיטב המסורת היפנית. "אנחנו עובדים על לייבא את הואגיו לצורך המנה הזאת ומנות נוספות, אבל זה מאוד לא פשוט פה מבחינת כשרות ובירוקרטיה״, מסביר משהירו, וקשה להגיד שאנחנו מופתעים יתר על המידה.

התפריט עמוס ברמה מסחררת, כך שנתחיל מהמוכר – בגזרת הסושי תמצאו עשרה רולים שונים העומדים על מחיר של 30 עד 90 ש"ח ל-4 עד 10 יחידות (בהתאם), וניחנים בטריות וברעננות של רולים יפניים למהדרין, אף שעל פי שכחלק מההתאמה לחיך הישראלי, תמצאו במקום גם רול קליפורניה. באגף שיפודי היקיטורי תמצאו חמישה במספר:יאקיטורו מומו עם רוטב טארה; יקיטורי עגבניות צמחוני; יקיטורי סלמון וקושו פיקנטי; או שישיטו מפילה בקר, במחיר שפוי מאוד של 18-30 ש"ח לשיפוד. בכל הנוגע למנות איזאקיה קלאסיות, במקום יש אגאדשי טופטו (35 ש"ח), קארה אגה, מנה שהיפנים כנראה יכעסו אם נקרא לה נאגטס, אבל זה מה שזה (35 ש"ח), טונקאצ'ו, שזו מנת נתח חזיר בטיגון עמוק (60 ש"ח וכמובן גם גיוזה עוף (25 ש"ח ל-3 יח').

הבשורה האמתית מגיעה דווקא מאגף הראמן, שכן מדובר בראמן הטוב ביותר שאכלנו עד כה בארץ. בתפריט תמצאו שלושה סוגי ראמן מסורתיים: טונקאצו ראמן חזיר, המבוסס על ציר חזיר, סויה ושמן שומשום עם אטריות ביצה וירקות – ראמן עז בטעמים שגרם לנו להרגיש לרגע בטוקיו; גם צ'אשו עוף בציר מלח עם כל התוספות שלעיל הוא אופציה מעולה, או את אותו אחד בציר שמן צ'ילי, למי שמעוניין בפיקנטיות. עם מחיר מהנמוכים בעיר (58 ש"ח) ושווי שעולה עליו, מדובר גם במנה משתלמת ברמות. התפריט מציע עוד מנות רבות – מסלט תפוחי אדמה יפני ועד קרפצ'יו טונה, אבל קצרה היריעה מלהרחיב, מה שאומר שתצטרכו פשוט לבקר בסניף כדי לגלות בעצמם. ותאמינו לנו – לא תתחרטו.
קימורה יא, מזא״ה 3, תל אביב. בכל יום מ-18:00-00:00. להזמנת מקומות: 055-299-6579
- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- אוכל יפני https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c-%d7%99%d7%a4%d7%a0%d7%99/
- מזא"ה https://timeout.co.il/topic/%d7%9e%d7%96%d7%90%d7%94/
- מטבח יפני https://timeout.co.il/topic/%d7%9e%d7%98%d7%91%d7%97-%d7%99%d7%a4%d7%a0%d7%99/
- מסעדות יפניות https://timeout.co.il/topic/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a4%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa/
