האימפריאל ועינב אזגורי משיקים בר חדש בהשראת שיפודיה מהניינטיז
על רקע מוזיקה בועטת מהניינטיז ואווירה כמו שיודעים לייצר רק בקבוצת האימפריאל, השף המוערך של הבר החדש LP משתמש ברובטה - גריל יפני עם טעמים מעושנים ומקורמלים - כדי לספק תצוגת תכלית של אוכל לא מתחנף ולא פוליטיקלי קורקט בשום צורה. שיפוד נוסטלגי
בתום מה שנראה כטיזינג הארוך ביקום זה קורה: המקום החדש של האימפריאל נפתח. הקוקטיילים המתוחכמים הצפויים, סימן ההיכר של הקבוצה, כבר נמצאים שם – אבל במטבח יש אש ותמרות עשן. נתחי בשר, ירקות, דגים ופירות ים עולים על שיפודים קטנים ונצלים ברובטה, גריל יפני שמעניק להם טעם מעושן דומיננטי, קרמול יפהפה וג'וסיות מענגת. על כל היופי הזה חתום עינב אזגורי (סרווסריה, בר א וין), מוח קולינרי קרימינלי שאנחנו עוד זוכרים לו את בראנץ' השיכורים ומנות חזיריות להתפאר.
>> לראשונה בעיר: 5 מקומות שהביאו החודש משהו חדש לחלוטין לתל אביב
"עינב ואנחנו חברים טובים. באחת השיחות אחרי השבעה באוקטובר הוא העלה את הרעיון הזה, שהוא מסתובב איתו כבר הרבה מאוד זמן, וחשבנו שזה משהו שכדאי לנסות", אומרים האימפריאליסטים בר שירה, דרור אלתרוביץ' וגלעד לבנת. "אמנם אנחנו בזמן מלחמה אבל צריך להמשיך קדימה. בעסקים שלנו עברנו כבר תקופות של חוסר יציבות".
החיבור בין אזגורי והאימפריאל נמשך כבר תקופה בבושוויק, הבר האהוב בנחלת בנימין. LP – שזה אלבום לונג פליי (או "אריך נגן" למדקדקים בעברית) – ממוקם במלון לשעבר שהפך למעצמת אלכוהול בזכות האימפריאל ולה אוטרה, ושבימים אלה מארח את המהדורה השלישית של תערוכת הפופ-אפ המצליחה "אימפריאל הוטל וונדרלנד". קירות מחופי עץ מזכירים ברים מפעם והשם מרפרר לחיספוס נוסטלגי, "כמו עינב עצמו, שקצת נשאר כזה וממשיך לשמוע רוקנ'רול, וקצת כמונו בעצם".
בר האוכל החדש מציג גרסה בוגרת יותר של החזון המטבחי של השף המוכשר, שבוחר ללכת עם האמת שלו גם כשהיא אינה מתיישרת עם טרנדים קולינריים ותזונתיים. על רקע מוזיקה בועטת מהניינטיז ומתחילת המילניום מוגשות מנות בר קטנות ובינוניות מתפריט שנחלק לחומרי גלם וטכניקות שונים, מעין תצוגת תכלית של אוכל לא מתחנף ולא פוליטיקלי קורקט בשום צורה. פוקאצ'ה שומשום (24 ש"ח) ומגש חריפים מסמנים את גבולות הגזרה שלא מרחמת על אנשים עם חך עדין: סחוג על לאבנה, צ׳אטני כוסברה, קימצ׳י מנגו בוסר, פלפלים חריפים מאוד בשמן זית וצ'יצ'רון עוף פריך (12 ש"ח כל אחד), פתיחה שמעלה דמעות בעיניים אבל מרוב חריפות, ולא מצער חלילה. משם העניינים רק מתחממים.
בקטגוריית הים תמצאו למשל סשימי דג ים עם פפאיה מוחמצת בצל ירוק וסויה (68 ש"ח) ושיפוד תמנון ועגבניות ברוטב יוגורט, נענע וחמאה רותחת (62 ש"ח). למרות שהמקום רק נפתח, צלעות תירס בביסק סרטנים (52 ש"ח) כבר מסתמנות כמנת דגל. אזגורי מרשה לעצמו לשחק עם המטבח הצרפתי שהוא שוחה בו טוב כל כך, וכשזה קורה – קורים דברים נפלאים.
המטבח הספרדי זוכה לטיפול דומה בשיפוד פלפל פדרון עם סלמורחו, פטה זעתר טרי, צ׳ילי ושומשום (42 ש"ח), שהולך טוב עם הקוקטייל הראשון של הערב. שיפוד חלומי ודבש מותסס, שום לימון וזעתר (44 ש"ח) ובמיה מטוגנת ברוטב שום לימון עם צ'ילי קרם פרש (39 ש"ח) מתעלמים גם כן מגבולות גיאוגרפיים ומביאים לצלחת חיבורים שמשמחים את בלוטות הטעם.
מחלקת הבשר מציעה שיפוד סוכריות שייטל, בשר טחון ושומן טלה (68 ש"ח), שיפוד נקניקיות טלה עם פרי עונתי (44 ש"ח), שיפוד שקדי עגל, טארה וואסבי טרי (84 ש"ח), ולא בשיפוד – סמאש צ׳יזבורגר עם צ׳דר, בצל מקורמל, רוטב ביג מק, חלפיניו ומלפפונים חמוצים (56 ש"ח) – אוכל קטן וממזרי ובאותה נשימה נועז ומושחת. הקינוחים מציבים התלבטות בין שיפוד מרשמלו עם קרמל שוקולד מלוח וקרמבל בוטנים (32 ש"ח) – פצצת מתיקות מתקתקת, ובין גרסה מאוד לא קונבנציונלית לקרפ סוזט עם גבינת חלומי ופיסטוקים (54 ש"ח).
יוקר המחייה לא נעלם מעיניהם של אנשי האימפריאל והם מצהירים בפה מלא על כוונה להיות נגישים. תמורת כוס יין הבית תשלמו 28 ש"ח בלבד, ובהפי האואר המחירים נחתכים כמו בשאר מקומות הקבוצה בכל ימות השבוע, כולל סופ"ש. האג'נדה הזו הולמת את ההשראה מהשיפודיות שמככבות בזיכרונות הילדות של אזגורי.
"הבר החדש נולד מתוך רעיון של חיבור בין אוכל וחוויית בילוי. חוויית אכילת שיפודים היא משהו שמאוד מוכר לכל ישראלי באשר הוא, סוג של זיכרון שהוטמע בנו מאז הילדות. למעשה זהו מקום שמקדש את שנות התשעים מבחינת מוזיקה ואווירה, אלה השנים בהם גדלתי כילד והתחלתי את דרכי במטבח", הוא מסכם. ובנימה נוסטלגית זו אין לנו אלא לייחל לשובו של בראנץ' השיכורים, שגם הוא אייקון נוסטלגי בדרכו. אין מספיק אלכוהול ומנות חזיריות שישכיחו את המציאות, אבל תמיד אפשר לנסות.
LP, הירקון 66, שני-שבת 18:00-1:00, ראשון סגור, הפי האוור ראשון-שבת 18:00-20:00, להזמנות